Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 2,5 cm w kucyku ma ktos rzadsze wlosy

Polecane posty

Gość gość

co robic?ludzie niedobrze mi jak patrze w lustro

Gość gość
Ale po prostu takie masz czy Ci wypadły czy wykruszyły się? Napisz coś więcej

Gość gość
dawno kilkanascie lat temu miałam duuuzo wiecej,jakos tak zaczely wypadac i w tym momencie jest juz tragedia,to co jest to delikatne rzadziutkie piórka,nie moge chodzic w rozpuszczonych bo tak ich mało. teraz wypada mniej bo 2 miesiac biore po 6 tabl dzinnie revalidu i troche lepiej,szamponów uzywam drogich 20-40 zł ale nic nie daja ,do tego mam problem skóra głowy mnie czesto swędzi a jak sie podrapie wypada ich mnóstwo

Gość gość
Idź koniecznie do dermatologa albo trychologa, dziwię się, że do tej pory tego nie zrobiłaś. Jak nie możesz nosić rozpuszczonych to jak, przecież cienki kucyk jeszcze bardziej rzuca się w oczy?

Gość gość
no i nosze takiego biedniutkiego kucyczka,jak rozpuszcze to jest masakra

Gość gość
Nie masz innych problemow? Ja tez mam bardzo rzadkie wlosy ale bardzo o nie dbam I sa zdrowe zadbane. Mam kolezanke ma bardo geste 3x takie jak ja w kucyku ale postrzepione kruszace sie konce ma. Ja po ciazy I karmieniu ona nie. Obie tuz po 30tce

Gość gość
Endokrynolog wg mnie bardziej się kłania. Najpierw się pobadaj, trzeba odkryć co Ci się z cebulkami włosowymi stało. Czy są uśpione czy są niszczone. I jak można temu przeciwdziałać a potem poszperaj w necie o ampułkach (mi placenta pomogła na wzrost włosów),oleje itd, odzywiaj się przede wszystkim odpowiednio. Suplementy bierz jak najbardziej - ale najważniejsze to uzupełnić niedobory żywieniem, zioła i oleje to dodatek (ale b. wspomagający). Włosy pierwsze odczuwają problemy i choroby organizmu

Gość gość
gosc to nie problem?moze nie chce byc łysa?facet moze byc łysy ale kobieta nie bardzo

Gość gość
Nie martw się, najpierw się pobadaj, Potem jak coś napisz to pewnie ktoś Ci doradzi co dalej :) Na razie łykaj skrzyp, olej z wiesiołka, lniany, jedz zdrowo i zapisz się do lekarza (albo derma, albo endo albo do obu). Jeśli trycholog to tylkotaki z prawdziwego zdarzenia a nie po kursie

Gość gość
Aaa, i doczytałam o "drogich" szamponach. Daj spokój, poczytaj o składach trochę. Nie wszystko złoto co się świeci i co kosztuje. Nie wpadaj oczywiście w szał kupowania hiper polecanych odżywek, masek i olei bo to nei ma sensu. Szukaj przyczyny takiego stanu rzeczy, potem dobierzesz odpowiednie kosmetyki Napisz tutaj może http://f.kafeteria.pl/temat/f1/zniknal-temat-o-anwen-p_6084041/ Tu siedza byłe "włosomaniaczki" to może Ci doradzą

Gość gość
Autorko ja się dziwię, że dopuściłaś do takiego stanu, trzeba było działać wcześniej jak zauważyłaś, że włosy są coraz gorsze, teraz będziesz musiała długo czekać nim się zagęszczą jeśli zaczną odrastać :( gościu a orientujesz się może kto i jak robi takie badania cebulek jak piszesz? Chciałabym zrobić takie badanie, ale to chyba tylko trycholog? Nie ma ich jeszcze w mniejszych miastach :O

Gość gość
no własnie myslalam o badaniach...czyli musiałabym isc do rodzinnego poskierowanie na badanie krwi tak?i z wynikami do endo dopiero?

Gość gość
Ja bym szukała albo endokrynologa, albo dermatologa którzy specjalizują się także w łysieniu. Trycholog generalnie też powinien dobrze doradzić - jednak nie każdy jest godny zaufania. Szukałam w swoim mieście (raczej duże) i jakoś nikt mnie nie przekonał. Można też zrobić analizę pierwiastkową włosa - ale tutaj czy to jest takie wiarygodne to się nie orientuje bo nei szukałam na ten temat

Gość gość
A jak to jest z tym badaniem mieszków czy tam cebulek, na czym to polega? Ja np. chciałaby wiedzieć, czy jeszcze może mi urosnąć więcej włosów. Da się to zbadać? Też mam dość rzadkie