Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze samotne święta...

Polecane posty

Gość gość

musze sie gdzies wyzalic, nie mam nawet z kim porozmawiac jak jest mi przykro i jak zle sie czuje... mieszkamy z mezem i dziecmi za granica, przeprowadzilismy sie do meza ktory pracuje tu juz od 4 lat, na poczatku tego roku. caly czas planowalismy, ze pojedziemy na swieta do Polski. dzisiaj sie okazalo, ze mam pracujaca wigilie i drugi dzien swiat, szef powiedzial ze nie ma szans na zamiane np na sylwestra, ze grafik sie nie zmieni, a jak mi sie nie podoba mam sie zwolnic. a na to mnie nie stac :( maz ma oczywiscie urlop, od 23 grudnia az do 3 stycznia. i stwierdzil ze on nie wyobraza sobie swiat tutaj i jedzie do Polski z dziecmi, ktore tez tesknia za dziadkami. powiedzial ze ja mam doleciec do nich 31 grudnia, na 4 dni... nawet nie da sie z nim rozmawiac, nie ma szans, ze zmieni zdanie. dzisiaj jak wroci z pracy bedzie bukowal bilety. jest mi tak bardzo przykro i smutno, nie wyobrazam sobie samotnych swiat posrod obcych ludzi, kiedy moja rodzina bedzie przy swiatecznym stole, w swiatecznej atmosferze... :(

Gość gość
Taka cena za lepsze pieniadze.. Przykre bardzo.. To bardzo smutne..

Gość gość
nawet sobie nie wyobrazacie jak beznadziejnie sie czuje ciagle chce mi sie plakac, ale nie chce przy dzieciach sie rozklejac, bo wiem jak one sie ciesza, ze pojada do Polski na swieta, nie chce im odbierac tej radosci :(

Gość gość
Ale tez przykre ze on tak bez skrupulow cie zostawi sama..

Gość gość
Masz chorego na głowę meża, który normalny maż zostawiłby jak psa samą zonę na święta.Zobacz z kim żyjesz.

Gość gość
twój mąż to wredny sku/rwy/syn tyle w temacie współczuje ci mój by mnie tak nigdy w życiu nie zostawił ani ja jego

Gość gość
Czyli dzieci też wolą spędzać swięta bez mamy, dziwne, bo moje by w życiu same nie pojechały, noc hyba ,że to nastolatki i mają już was w du/pie skoro funkfonujecie jak ocy dla siebie ludzi, to i dzieci normalne nie będą.

Gość gość
no tez jest mi przykro przez jego zachowanie, ale on juz taki jest, wiem, ze sobie nie wyobraza swiat poza swoim domem rodzinnym, bez rodzicow i rodzenstwa.

Gość gość
powinniście spędzić je razem w takim razie na obczyźnie. Czy ty w odwrotnej sytuacji zostawiłabyś męża samego na święta, zabrała zadek w troki i z dziećmi ruszyła do PL? Wątpię. Powiedz mu o tym. Rodzina to wy, a nie dziadkowie w PL.

Gość gość
dzieci jeszcze nie wiedza ze ja z nimi nie pojade, ale mysle ze jakos to zrozumieja... maja 5, 9 i 11 lat. najmlodszy syn juz dni odlicza do wyjazdu do Polski od pazdziernika...

Gość gość
Ale masz poje/banego meża, my też mieszkamy za granicą, nie zawsze jedziemy do Polski, ale nigdy podczas 5 lat nie zostawialiśmy się.Owszem jest przykro samemu bez rodzimy, czasem i łza poe4ci, ale razem, na dobre i złe, w zdrowu iw chorobie innej opcji u nas nie ma.Nie wyobrażam sobie jakbym miała dzieci z meżem wysłać do Polski a sama zostać, mó maż by mnie w żyiu nie zostawił, ja Jego też nie, nigdy.Chore macie relacje jakeiś.

Gość gość
maz twierdzi, ze nie bedzie dzieci skazywal na spedzanie swiat w obcym kraju wsrod obcych ludzi, kiedy one nie moga sie doczekac wyjazdu do Polski. i twierdzi, ze przezyja te kilka dni beze mnie.

Gość gość
no to poczekaj aż się dzieci dowiedzą, wtedy będzie cyrk

Gość gość
Core, co wy tym dzi8eoim pokazujecie,że rmatką jest niczym, takie barachło do popychania. MAż i dzieci na święta a kocmołcu d domu, szok.

Gość gość
mąż nie odciął jeszcze pępowiny od mamusi? współczuję serdecznie. Nie wyobrażam sobie, że najbliższa osoba robi mi takie świństwo i zostawia mnie samą na święta! Nawet bezdomnym się organizuje wspólne święta by nie byli sami, a on ciebie gorzej niż psa traktuje. Pokaż mu te topik, poważnie, nie wie jakim jest świnią

Gość gość
Powiedz dzieciom, będzie cyrk gwarantowany, a ten idiota niech zobaczy co dla dzieci jest naważńiejsze, rodzina czyli mama, tata, czy dziadkowie i ich prezenty.Zobaczysz sama tak czarno na białym jak funkcjonujeci, bo jeśłu dzieci pojadą bez mrugnięcia, to jesteś nikim w tej rodzinie.

Gość gość
to jak twój mąż ma takie po/j****e podejscie to moze usiądź z dziećmi nawet sama i im powiedz co tatus postanowił. Pojedziecie do dziadków na świeta ale bez mamy. Cieszycie się? Można spędzić świeta razem a potem wspolnie jechac do rodziny

Gość gość
No powaga gorzej niż psa, sama jak palec bez dzieci, w obcym kraju jak jakiś skazaniec .Nie wyobrażam sobie, zapytaj normalnie dzieci, czy jadą z tatusiem do Polski, bo Ty zostajesz, bo nei dostałaś urlopu, zobaczysz co powiedzą,JEsłi pojadą w podskokach, to się zasntanó sama nad sobą w te świeta, w ajkim g*****e tkwisz.

Gość gość
Powiedz dzieciom jassno i klarownie co ich tatuś zafundował na święta.Pojadą, owszem, ale bez mamy.będziesz miała sprawdzian czy dla dzieci coś znaczysz, czy są takimi samymi szmatami jak tówj maż.

Gość gość
17:01 dokladnie wystaw dzieciom kawę na ławę, jaka jest sytuacja. DZIECI NA BANK BĘDA CHCIAŁY ZOSTAĆ Z MATKĄ. A stary niech się buja, frajer jeden. Powiedź mu, że jak chce to niech sam sobie jedzie do mamusi - good bay i kop na drogę, nie zapomnij mu tez dodać, że sobie spokojnie poradzicie bez niego w te piękne dla was rodzinne Święta ;) Autorko nie daj się!

Gość gość
I ty jeszcze dzieciom nie powiedziałaś,że zostajesz sama, przecież masz cieci w takim wieku,ż ejuż spokojnie powinny łapać pewne kwestie.Ciekawa jestem jak oni będą się pakować wychowdzić na lotnisko, a ty zostaniesz sama, no i jak będą się czuły przy stole, gdzie nabliźsi łamią się opłatkiem a matka siedzi jak pies gdzieś w świecie sama jak palec. To jakas masakra.Za rok możecie nie mieć okazji siasć razem do stołu, nikt nie wie co będzie, wszystko teoretycznie moze się przytrafić.Do szpitali, gdzie ludzie nie mogą opuścić oddziłau, przychodzą najbliźsie, aby nikt nie byłą sam, a tówj maż i dziecie ciebie tak chcą potraktować? Albo jestes nienormalna i na to pozwalasz, albo jesteś ofiarą swojego meża.No i nie wyobrażam sobie, jak ta rodzina zareaguje,że są bez ciebnie, ajk npormalnie, to jakiś plebs nie ludzie.

Gość gość
dzieci to dzieci wszystko zalezy jak im sie to przedstawi.. `mozna jako wyjazD bez mamy tak ze bedzie im przykro albo tak że wyjazd do dziadków a mama do was zadzwoni i dojedzie po swietach a dziadki dadza prezenty pod choinkę.. Dlatego pisałam żebyś sama z nimi porozmaiwała.. No ale z drugiej strony nie o to chodzi we wspolnym wychowywaniu dzieci

Gość gość
Boże ile ja bym dał żeby móc spędzić samotnie święta. Nikt by mi d**y nie zawracal, nie musiałbym słuchać tych samych smentnych historii od rodzinki, teściowa wrrr....

Gość gość
W koncu jakas inna prowokacja. I nie o teściowej :D 8/10

Gość gość
Na topiku obok, kwoki poklepały laskę po plecach za podobny pomysł. A twojego męża tu jadą.

Gość gość
Bo babie mozna wiecej niz chlopowi :P

Gość gość
na topiku obok ona chce spędzić święta ze swoją rodziną, a on ma spędzić święta ze swoją. Nikt nie zostaje sam w obcym kraju

Gość gość
Moje najlepsze święta to jak w********ilem sam na wczasy w wigilię i powrót w nowy rok. Najlepsze święta ever.

Gość gość
Tutaj przesiaduja chyba same fanki "trudnych spraw" :D tylko takie tematy was interesuja. Plotkary przebrzydle.

Gość asdsas
Współczuję męża, musisz być niedowartosciowana, że pozwalasz sobie na to, by to on podejmował decyzje, a poza tym kto zostawia żonę, zabiera dzieci i wyjeżdża? Dziewczyny, co Wy macie za facetów? Po co Wam tacy egoiści?