Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

adoptowane dzieci są gorsze?

Polecane posty

Gość gość

Moja matka ma taki pogląd. Adoptowała mnie jak miałam 5 lat. I traktuje mnie jak idiotkę, nadzoruje i uważa ze nigdy nie będę samodzielną bo " takie dzieci" nigdy nie są normalne. Ona nie wie ze dowiedziałam sie o adopcji a ja słyszałam przez przypadek rozmowę matki z ciotka. Matka zaprzecza chociaż jest oczywiste że klamie bo m jeszcze pare "dowodów". Mam 23 lata. Co o tym myśleć?

Gość gość
Nie są gorsze i nigdy tak o sobie nie myśl. Nie jesteś od nikogo gorsza, jesteś tak samo wartościowym człowiekiem jak każdy z nas, nie zapominaj o tym.

Gość gość
Ale nikt mnie nie chcial. A moja matka adopcyjna zawiodła się na mnie bo myślała ze będę inna.

Gość gość
Ważne żebyś Ty siebie nigdy nie zawiodła. Trafiłaś na takich ludzi w życiu, ale to nie oznacza, że jesteś gorszym/ nic niewartym człowiekiem, absolutnie, nigdy tak nie myśl. Byłaś bezbronnym dzieckiem, które potrzebowało opieki/wsparcia/miłości i to Ty zawiodłaś się na 'matce', nie ona na Tobie.

Gość gość
Nie ma dzieci gorszych czy lepszych

Gość gość
Nie wiem co o tym myśleć. Czuje się oszukana.

Gość gość
Wszystkie dzieci nasze są Dorotka, Zdzicha, Zocha, Gienek oraz Krycha...:classic_cool:

Gość gość
Oczywiście, że czujesz się oszukana i to naturalne, że po takich słowach, właśnie to czujesz. Masz do tego prawo.

Gość gość
Nie rozumiem nic z tego. Nie chodzi mi o fakt adopcji tylko o to ze uważa mnie za gorsza i kłamie ciągle.