Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką macie wadę wzroku

Polecane posty

Gość gość

a może nie macie wcale ?

Gość gość
ja jestem już prawie ślepa.. Soczewki mam -6,5 ale wzrok mi poleciał i boje się iśc do okulisty, bo teraz mam chyba z -10 już..

Gość gość
Nie łam się, -10 to nie ślepota, da się z tym żyć.

Również uważam, że - 10 to jeszcze nie tragedia. Ja mam troszkę mniej bo -4.5 lewe i -3.5 prawe, jednak wada stale się pogłębia. Co zrobić. Chodzę do okulisty ciągle i badam ten wzrok no i zmieniam soczewki na coraz to mocniejsze. Ostatnio na dodatek zaczęły mnie oczy boleć. okulista poradził zmienić płyn do soczewek na Boston Simplus Multi-Action Solution, o taki http://www.kontaktowe.pl/?cat_id=19 . Jest bardzo fajny bo oczy przestały boleć i nie czuję dyskomfortu podczas noszenia soczewek.

Gość Turkuć
Po -2,5 w każdym oku.

Gość gość
- 14 lewe oko, - 11 prawe i ciężki astygmatyzm, ale ludzie mi nie wierzą, że mam tak duże dioptrie, bo dobry optyk nawet szkła plastikowe średnia cena da radę w małe oprawki tak włożyć, że wygląda na - 6 no i mówią, że mam za mało lat, żeby mieć tak zepsuty wzrok :P od czego idą oczy? wcale nie od kompa, nauki i książek, mi wzrok leciał jak były ciężkie stresy w życiu, co pół roku dioptria, chociaż wada już dawno stanęła na - 7