Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna koniuszko

Prywatne przedszkole Częstochowa

Polecane posty

Gość gość
Moja koleżanka zapisywała się do Sowy na początku roku. Wiem, że teraz mają listy rezerwowe, ale nikt wam nie da gwarancji, że dostaniecie miejsce w przedszkolu ;-) Lepiej takie sprawy załatwiać zdecydowanie wcześniej.

Gość gość
Dobre przedszkola bardzo szybko zamykają listy i chyba nie ma w tym nic specjalnie dziwnego. Teraz może być już ciężko o fajne miejsca. Pozostają listy rezerwowe - z nich zawsze ktoś wchodzi, bo ludzie z różnych powodów muszą zmieniać swoje decyzje.

Gość gość
Prawda jest taka, że publiczna edukacja w Polsce nie uczy. Chcesz rozwijać dziecko to i tak musisz je wysłać na prywatne zajęcia. I tak to wygląda w praktyce na każdym etapie edukacji. Bo kto się nauczył języka np. w publicznej szkole? To trzeba samemu chcieć i pracować nad sobą. Inaczej nic się z tym nie zrobi.

Gość gość
Zdecydowanie prywatne - w publicznych jest inaczej. Po prostu są. W prywatnych muszą się starać, żeby wszystko było ok, bo inaczej nie będą mieć ludzi, taka prawda :-)

Gość gość
Dostaliśmy miejsce w publicznym, ale córka idzie do językowego-prywatnego. Wiemy, jak duże są różnice w poziomie i na razie odpuszczamy publiczne...

Gość gość
Różnica w poziomach w stosunku do publicznych jest bardzo duża. Inna programy, inne nauczanie, inne możliwości. W prywatnych muszą dbać o takie tematy, żeby była duża różnica w stosunku do publicznych. I co tutaj dużo mówić - taka różnica rzeczywiście jest widoczna.

Gość gość
Czy jest sens jeszcze na tym etapie zapisywać się na listę rezerwową w Sowie? Czy nie będę zbyt daleko, że mieć jakiekolwiek szanse na miejsce później? Nastawiać się?

Gość gość
Sowa ma jeszcze miejsca? A jeśli lista rezerwowa to jak daleko będę w kolejce? Dopiero się obudziłam :( Przeprowadzka, zupełnie niespodziewana. Dobre prywatne przedszkole, jeśli nie to, to inne. Polecicie coś sprawdzonego? Jeśli tak, to które konkretnie?

Gość gość
Dzisiaj zapisywałam się na listę rezerwową. W dobrych przedszkolach to się miejsce zaklepuje na początku roku, a nie teraz ;-) Do solidnych prywatnych są kolejki. Ale to normalne że część osób jeszcze z różnych powodów zrezygnuje. Mnie się mocno zmieniła sytuacja i tylko dlatego nie miałam wcześniej załatwionego przedszkola.

Gość gość
Nowo otwarte przedszkole prywatne Bajkowy Świat znajduje się w Częstochowie na ul.Jesiennej 205 i przyjmuje zapisy dzieci na rok 2018/2019 www.facebook.com/bajkowy.swiat.przedszkole

Gość gość
Polecam Przedszkole Niepubliczne Małe Bambino na Stradomiu działa na zasadach przedszkola publicznego tzn.nie pobiera czesnego warunki lokslowe jak w przedszkolach niepublicznych zajdcia dodatkowe też, dwa języki.

Gość Odradzam

Odradzam przedszkole Małe Bambino - słabo wykształcona kadra, odradzam też dla osób, które wyznają wartości katolickie, bo przedszkole np. zaprosiło ostatnio myśliwego (a religia katolicka zabrania myślistwa w większości przypadków). Jest o tym głośno.

Anna

Gość samoks

Czy w tym momencie mam jeszcze szansę na miejsce w Sowie dla dziecka? Są wolne miejsca czy raczej ewentualnie lista rezerwowa? Ktoś z was może zna temat od środka? 

Gość mikosia

Wiesz? Pewnie najszybciej będzie jeśli po prostu zadzwonisz do tego przedszkola, ale na 99 proc. na tym etapie to już będzie lista rezerwowa. Czy się powiedzie? Trudno powiedzieć, ale może być ciężko....

Gość drakos

Raczej cię czeka lista rezerwowa - ja zamowałam miejsce w styczniu. Ale lepiej być na liście rezerwowej niż nie mieć innej opcji. Pewnie znajdziesz jakiś klubik, ale raczej nie spodziewaj się tam genialniego standardu. Lepiej szukać normalnego przedszkola z podwórkiem, własną kuchnią i jakimś sensownym programem.