Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak wyrok jest prawomocny bez orzekania o winie moge od meza alimenty dostac

Polecane posty

Gość gość

czy jak wyrok jest prawomocny bez orzekania o winie moge od meza alimenty dostac

Gość gość
nie pracuje mam 34 lata, nie mielismy dzieci. Sad wydal wyrok bez orzekania o winie. Ja nie mge znalezc pracy czy moge wystapic o alimenty zeby placil na mnie nalezy mi sie

Gość gość
Jak bez orzekania o winie, to niestety nie.

Gość gość
Należałby ci się, gdyby rozwód był orzeczony z wyłącznej winy męża. Wtedy nie miałby prawa zostawić cię bez środków do życia i musiałby płacić dopóki nie znalazłabyś pracy albo nie wyszła powtórnie za mąż. W twoim przypadku były mąż nie jest do niczego zobowiązany.

Gość gość
niestety moja droga nic Ci sie nie należy. Trzeba było udowodnić winę ex to alimenty by Ci przysługiwały

Gość gość
jak to. a czy moge odwolac sie od prawomocnego wyroku??? zeby jakos jego wine udowodnic??? uwazam ze naleza mi sie alimenta bo nie mam pracy niech placi na mnie

Gość gość
Odwołać się możesz, tylko rozwód z orzeczeniem o winie ciągnie się nawet latami. Powodzenia. :D

Gość gość
Modliszka, odwołać się od prawomocnego wyroku można jak najbardziej. Co niby robią sądy II instancji i Sąd Najwyższy?