Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaaaa

Czy te wizyty na ważenie i mierzenie niemowlaka...

Polecane posty

Gość gośćaaaa

są obowiązkowe ? czy coś się stanie jak w jednym miesiącu nie pójdę ? Moja mała 3 skończyła 3-miesiąće jeszcze parę dni i bd 4 miała bo 3-ciego grudnia , to muszę iść jeszcze teraz ? Czy normalnie jak 4 bd miała czy to jednak konieczne ?

Gość gość
chodziłam na szczepienia a potem na bilanse. Z powodu mierzenia czy ważenia jako tak to nie chodziłam do przychodni.

Gość gość
pierwsze słyszę o jakiś specjalnych wizytach na mierzenie i ważenie...to się robi przy okazji szczepień, a że w pierwszym roku są dość często, to nie ma potrzeby co miesiąc oddzielnie łazić i męczyć dziecko...

Gość gość
na pewno to nie jest obowiązkowe

Gość gość
No właśnie przy okazji szczepień ważą i mierzą

Gość gość
Często matki same chca kontrolować wagę, z różnych powodów więc nie nie jest to obowiązkowe. Chyba że lekarz zaleci inaczej. U nad zlecił (marne przybiera nie, refluks) ale kupilam wagę lekarską i nie musiałam chodzić tylko robić zapisy w określonym czasie. Swoją droga fajna rzecz taka waga, dzieci maja 4,5 i 2 l i nadal jej używamy bo jest do 20kg

Gość gość
to nie jest obowiazkowe, ja tam nie chodzilam z dzieckiem, no jak bylam czasem w przychodni u lekarza to wtedy wazenie a tak to nie. ostanio wazone bylo na 8m a ma juz 16m. mam wage to czasem sie zwazymy ale nie ma potrzeby dziecko rosnie, nie jest grube ani chude. ktos kiedys mipowiedzial czy nie chce sprwadzic na jakim centyle itd. no nie sama moge sprwadzic sobie na jakim centylu jest,

Gość gość
Ja też nie chodziłam jako tako na mierzen9e i ważenie, ale słyszałam, ze w niektórych przychodniach bardzo restrykcyjnie do tego podchodzą, więc to chyba właśnie kwestia przychodni

Gość gość
My mieliśmy tylko ważenie i mierzenie podczas wizyt szczepiennych to źle?