Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konrad2525

Dziewczyna o męskim wyglądzie, problem

Polecane posty

Gość konrad2525

Jestem facetem, jakiś czas temu poznałem dziewczynę- lat 24, połączyły nas wspólne zainteresowania, zakochałem się w niej i walcze o jej serce. Jedna rzecz mnie w niej niepokoi- jest strasznie męska- no praktycznie nie można jej odróżnić od faceta, gdy kumpel widział mnie z nią na ulicy pytał, co to za nowy kolega. Jest ścięta krótko na jeża, nosi tylko męskie ubrania, męskie kurtki, bluzy, buty. Chodzi jak mężczyzna kiwając się na boki, gesty w jej zachowaniu też są męskie no i nie używa depilacji- bo byliśmy razem na basenie i widziałem, ze ma owłosione ciemno nogi, pachy itp. Nie jesteśmy jeszcze razem, ale jak już wspomniałem- pokochałem ją, bo nie kocha się za wygląd, po prostu poczułem coś do niej, ale ten wygląd mnie zastanawia. Macie moze jekieś pomysły, dlaczego kobieta chce tak męsko wyglądać? Poczatkowo myślałem, że ma inną orientację, ale mi awanturę zrobiła i zaprzeczyła, jednak o żadnej bliskości z nią nie ma mowy, bo póki co nie daje się nawet pocałować, spotykamy się tylko. Z czego może wynikać jej męski styl ubioru i zachowania?

Gość gość
moze nieakceptuje stereotypowej ''kobiecości'' w wydaniu ''zachodnim'' albo to rodzaj buntu, jakis mechanizm wyparcia, niektorzy ludzie np są dorośli a zyją jak dzieci, ubierają się dziecinnie, są infantylni, nieodpowiedzialni

Gość konrad2525
Pytałam ją, dlaczego akceptuje tylko męskie ubrania, odpowiedziała, ze tak lubi tyle. Wiem, ze nie ma doświadczenia z mężczyznami mimo 24 lat, nigdy nie współżyła. Powiedziała mi, ze nie daje mi się pocałować, bo nie jest jeszcze na to gotowa, czasem mam wrażenie, jakbym ją obrzydzał, bo gdy zbliżyłem się do jej ust zrobiła taka minę, jakby się brzydziła tego, zę chce ją pocałować. Nie widzę, bym ją pociągał fizycznie lub seksualnie, ale mimo wszysko spotyka się ze mna. Nie chce też ze mną nigdzie wyjeżdzać, za to ma jakąś taką swoją przyjaciółkę, z którą jeżdzą tylko we dwie na wakacje i weekendy. Kocham ją, dlatego to dla mnie trudne.

Gość gość
Nie jest to czasem prowokacja? ;) Kocha się także za powierzchowność. Zawsze tak uważałem. Nie tylko za nią, rzecz jasna, ale wygląd, może wzbudzać nie tylko silne emocje, ale i jest obrazem osoby ukochanej. Najłatwiej powiedzieć, że to lesbijka. Być może dziewczyna, siedzi okrakiem na barykadzie i nie wie, gdzie się udać. Ja, nigdy nie zakochałbym się w kobiecie, wyglądającej męsko. Kobieta, musi być kobieca, jak dla mnie. Chyba to jest prowokacja

Gość konrad 2525
Powiem tak: ona nie jest z wyglądu moim ideałem, bo zawsze gustowałem w kobietach, które wyglądały i zachowywały się kobieco, takie też miałem dwie poprzednie dziewczyny. Szczerze mówiąc to poznając ją widziałem ten jej męski styl bycia i ubioru, zastanawiał mnie. Poznałem ją bliżej, połączyły nas zainteresowania, jakoś tak coraz bardziej do niej lgnąłem, pokochałem ją, choć nie powiem, że w jakimś stopniu nie przeszkadza mi jej wygląd, bo np. jak kumpel spytał, co to za nowy kolega, to poczułem się głupio tym bardziej, ze jak powiedziałem, ze to Sylwia (o której mu opowiadałem) to zaczął się głośno smiac i stwierdził "ja pier...." Zacząłem się więc bardziej zastanawiać nad tym, dlaczego ona jest taka. Niedawno miała rodzinna uroczystość, została chrzestną i na chrzest poszła w męskiej kraciastej koszuli i jeansach, wyglądała bardziej jak chrzestny niż chrzestna

Gość gość Ciocia Konrada
Konrad tu twoja ciocia!tak twoja ciocia ,ty wiesz ktora,przestan sie wyglupiac.

Gość konrad 2525
Głupie żarty powyżej

Gość gość
Głupie, ale będziesz je słyszał za plecami, niestety. Szukasz przyczyny? Ale, właściwie po co? Dajmy na to, że się zorientujesz. I co to zmieni? Uznasz, że ona ma swoją rację, że to ma sens i bardziej ją pokochasz? Czy może, wręcz odwrotnie, będziesz na podstawie zdobytej wiedzy, próbował ją zmienić? A jeśli, po prostu jest lesbijką? Co dalej? Jakie to są zainteresowania?

Gość gość
ja tez mam meski styl ubioru i zachowania, i są to u mnie najprawdopodobniej zaburzenia hormonalne. Moga powstawac i chyba tak przewaznie jest, jeszcze w okresie płodowym, bo nie ma czegos takiego jak mózg meski i mózg zeński.To hormony powoduja te wszystkie zachowania, u mnie tez owłosienie na nogach, kiedy sie nie gole, to mało który facet ma takie bujne, a włosy z brody wyrywam co dzien z 2o minut, niestety w wiekiem mi to narasta. Juz jako dziecko nie znosiłam sie bawic lalkami, wolałam np. samochody... Mam tez dziwnie niski głos, i sylwetke meską, tzn na waskie biodra, mała roznica miedzy biodrami a pasem, jedyne co mam to cycki, całkiem spore. Robiłam sobie kiedys takie testy, ale one nie wiem czy były powazne, na płec mózgu, bo kobieta przez te zaburzenia moze miec płec mózgu meska, i odrotnie, i wyszło, ze jestem bardzo meskim męzczyzną/// lol

Gość konrad 2525
Właśnie, ja chcę to wykluczyć, że jest lesbijką, bo wtedy będe wiedział, na czym stoję, a teraz nie wiem. Niby spotykamy sie pół roku, a wciąż jestesmy na tym samym etapie. Ona twierdzi, ze bardzo by nie chciała bym z jej życia odszedł, ale traktuje mnie jak kumpla, nawet za rękę się złapać nie pozwoli. Kiedy spytałem, czy jest lesbijką, zrobiła mi awanturę za to, popchnęła mnie ze złością na ścianę- niemal w szał wpadła, a to było tylko moje pytanie, bo chciałem wiedzieć. Powiedziała, ze jestem beznadziejny, że ona nie jest lesbijką i jak jeszcze raz coś wspomnę o homoseksualizmie to zerwie ze mną kontakt całkiem, wiec pytać juz nie mogę. A czas wolny spędza tylko z przyjaciółką jakąś, z nią jeżdzi na wakacje, weekendy itp. A ja nie wiem, co o tym mysleć, czy dalej walczyć o jej serce

Gość gość
moze byc transeksualistka, moze byc aseksualna. Mozesz sie jej zwyczajnie nie podobac. Lubi cie jako kumpla i juz, jak jeszcze ma ci powiedziec, ze nic z tego nie bedzie?

Gość gość
Na bank lesbijka.

Gość konrad 2525
Ona ma te włosy normalne na nogach- nie jakieś bujne, ale widoczne, bo jest brunetką, pod pachami też. Tak, ma męską sylwetkę, piersi ma małe, rysy twarzy też taki ostrzejsze- jak chłopak bardziej, włosy scięte na centymetr. Widziałem jej zdjęcia z czasów gimnazjum- wyglądała jak dziewczyna- dłuższe włosy, spodnie i bluzka damskie, więc jako nastolatka wyglądała kobieco

Gość gość
ale co cie to tak naprawde obchodzi skoro ty jej sie nie podobasz?

Gość gość
A ja nie wiem, co o tym mysleć, czy dalej walczyć o jej serce x jeśli nie wiesz, czy o nia walczyc, to tego nie rób, bo oznacza to ze jej nie kochasz. Z tego co piszesz, to na pewno nie jest lesnijka, bo lesbijki nie chodza z chłopakami. LOL Chyba to jasne, i kazdy chłopiec z minimalnym rozumkiem powinien to wiedziec. :) Jednak mozliwe tez, że jest aseksualna, takie osoby lubia przytulanie, i zwiazki tez, jednak nie lubia w ogóle seksu, i zadne skłanianie ich do tego czy przymuszanie nic nie zmieni. Sa jak dzieci, bez seksualnych ptrzeb, poza przytulaniem. Ale czy ona jest taka, to nie wiadomo z twojego opisu. Ja pisałam wyzej, ze tez jestem chłopczycą, choc pociag do facetów miałam całkiem normalny, nieraz az mi było go trudno opanowac.. Czasem tez tak bywa ze osoby molestowane czy zgwałcone w dziecinstwie, sie pózniej b boja seksu i tego, ze mogłyby kogos pociagac, celowo sie ubieraja niekobieco, albo tyja, nie dbaja o siebie

Niech zapisze sie na sztuki walki i daj sie jej troche ponapier ddalac ;)

Gość konrad 2525
Własnie ona nie mówi, zę nic z tego nie będzie, powiedziała, zebym czekał, ze może kiedyś, ze ona nigdy nie miała faceta, chłopaka, nigdy sie nawet nie całowała z facetem. Powiedziała, ze jestem dobry i własnie z kimś takim chciałaby sie w przyszłości związać, ale że jeszcze mam czekać, bo ona czuje się za młoda na związek. WIęc czekam, choć ma już 24 lata. Po prostu czasem mam wrażenie, ze ona próbuje się zmusić do związku ze mną, ze trzema mnie tak na przyszłość. I nie wiem, czy to może być od orientacji, którą stara się ukryć, czy od jakiegoś transseksualizmu. Faktem jest, do swojej przyjaciółki potrafi słodko się przytulać, dają sobie buzi w usta na powitanie- ale większość dziewczyn tak robi, więc to nie dowód

Gość gość
Własnie ona nie mówi, zę nic z tego nie będzie, powiedziała, zebym czekał, ze może kiedyś, ze ona nigdy nie miała faceta, chłopaka, nigdy sie nawet nie całowała z facetem. x moim zdaniem to bez sensu, jak mozna sie zmuszac do takich rzeczy? Moja tesciowa tez była aseksualna, w sumie jak tak mysle, tez miała troche meskich cech charakteru, ale cos tam opowiadała, co by mogło wskazywac na złe przezycia w dziecinstwie. Poznała swojego meza na 9 lat orzed slubem, tylko ze soba chodzili, po slubie to trwało miesiac, zanim skonsumowali zwiazek. Nie trudno sie domyslec, ze on nie trwał długo, została sama, z kilkumiesiecznym dzieckiem... :(

Gość gość
Ja bym to uciął. Jeśli ona nie wie, kim jest, kim chciałaby być, albo wie i nie chce tobie powiedzieć (agresywna reakcja nie musi potwierdzać założenia, że jest lesbijką, może jedynie dowodzić, że ona wie, że jest tak odbierana i jej się to nie podoba), to nie jest fair wobec ciebie. Ma zapewne problem z tożsamością płciową. Trochę jest kobietą, trochę mężczyzna, być może ma siebie za kogoś, tak pomiędzy. Bez żadnych gender ideolo, to jest dla człowieka problem. Chcesz wiedzieć na czym stoisz? Być może, na jej braku zdecydowani, braku samookreślenia w zakresie jej płci, potrzeb emocjonalnych... Możesz sobie na tym stać i stać... Uważałem zawsze, że to co istotne pomiędzy kobietą i mężczyzną, to różnice w zakresie ich szeroko pojętej płciowości, od psychiki do ciała i tego jak się psychika wyraża przy pomocy ciała i podobieństwa w zakresie celów, poglądów na metodę osiągania tych celów. Nie siedzę w twojej duszy. Jednak mam wrażenie, że tracisz czas i jej i swój.

Gość konrad 2525
kilka razy pokazała też, ze jest o mnie zazdrosna, bo np. jak zobaczy, zę z inną gadam to natychmiast awanturę mi robi, obraża się. Strasznie nie lubi kobiet w moim otoczeniu, ale kiedy spytałem, czy mnie kocha to odpowiedziała, zę tak- ale jak brata narazie, wiec ja już nic nie rozumiem! Miałem w życiu dwie dziwewczyny przed nią, ale zawsze wiedziałem na czym stoję, atutaj jest niewiadoma- ona zbliza mnie do siebie, po czym oddala. Okazuje mi zazdrość o inne, ale mówi, ze kocha tylko jak brata, wiec sam już się pogubiłem, jestem nerwowy, przestaję się czuć mężczyzną powoli

Gość konrad 2525
Też jest bardzo władcza, potrafi krzyczeć o byle co, ma zmienne nastroje, raz się uśmiecha, a innym razem mi chamsko dogaduje, drwi, ironizuje. Po chwili znowu jest miła. Boje się czasem cokolwiek powiedzieć. Znosze to, bo ja kocham i traktuję z szacunkiem, ale na mnie się to odbija tak,z ę ja już sam nie wiem kim jestem chwilami

Gość gość
Faktem jest, do swojej przyjaciółki potrafi słodko się przytulać, dają sobie buzi w usta na powitanie- ale większość dziewczyn tak robi, więc to nie dowód x Nigdy nie całowałam w usta nikogo poza moimi mężczyznami.

Gość konrad 2525
Ona twierdzi, ze to jej przyjaciółka i żebym sie nie doszukiwał znów czegoś dziwnego. na każdym kroku lubi też używać słów "ja jestem normalna", jakby cały czas musi to podkreślać