Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem, otóż współżyłam ze swoim chłopakiem w czasie dni niepłodnych, ale w następnym miesiącu dostałam miesiączkę kilka dni wcześniej. I cały cykl przesunął się do tyłu.. Z tego wynika że do zbliżenia doszło właśnie w dzień owulacji. Po tej sytuacji dostałam okres, ale jak wcześniej wspomniałam wcześniej. Był on taki jak zazwyczaj (długość, barwa, itd.). Mimo to obawiam się że mogłam zajść w ciążę.. Powiększyły mi się brodawki sutkowe, a tuż u wejścia do pochwy jest tak jakby ciaśniej. Boję się zrobić test, więc najpierw szukam pomocy tutaj.

Gość gość
Jeśli okres był normalny, to bardzo wątpliwe żebyś była w ciąży. Musisz zrobić test - po takim czasie powinien już dać wiarygodny wynik i będziesz spokojna. Nie ma sensu tu pytać - nie przewidzimy, czy doszło do zapłodnienia. A dlaczego się nie zabezpieczacie?

Gość gość
jeśli dostałaś okres to nie jesteś w ciąży. możesz być spokojna. swoją drogą powinnas na biezaco wyznaczać sobie fazy cyklu, dzięki temu będziesz mogła szybciej wychwycić różne anomalie. lepiej poznasz swój cykl i płodność. jeśli miesiączek nie masz zbyt regularnych to idealnym rozwiązaniem będzie mikroskop owulacyjny. bardzo dobra jest afrodyta. dzięki niej bez problemu wyznaczysz swoje dni płodne i niepłodne.

Gość gość
dni płodnych/owulacji się nie wylicza a wyznacza po objawach np śluzie jak biało jajka. możesz też kupić tester na ślinę. Polecam afrodytę bo sama jej używam

Gość gość
pierwszy raz słysze o testerze na ślinę...to jakaś nowość?

Gość gość
nie, na rynku jest już parę lat. To taki minimikroskop. Nakłada się ślinę na szkiełko, czeka do wyschnięcia i obserwuje co się pojawiło. Jeśli są to takie paprotki to oznacza to okres płodny. To tak w telegraficznym skrócie