Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czasami boli mnie serce, ale boję się iść na badanie do kardiologa...

Polecane posty

Gość gość

mam 25 lat, jestem szczupla, mam lekkie nadcisnienie np dzis 136/92 , na cisnieniomierzu migała ikonka serca, a wg instrukcji to MOZE oznaczać problemy z sercem np arytmia lub inne czasami czuje dyskomfort, lekki bol w klatce, na srodku za mostkiem czasem w sercu, tak jakby zwalniało i nagle przyspieszalo, albo dziwny ucisk, jakby serce bilo i ktos je trzymał w dłoni sciskając :O boje sie isc do lekarza i boje sie diagnozy, ze mi powie ze mam wade serca i bedzie potrzebny przeszczep np :O życie w niewiedzy jest lepsze, ale to nie daje mi spokoju

Gość gość
Na pewno nie. Takie problemy miał mój kumpel ze studiów (był chyba nawet młodszy od Ciebie, poza tym - przystojny okaz zdrowia ;) ), poszedł do kardiologa, zdaje się jakoś przesilił mięsień sercowy - nie pamiętam dokładnie, co to było - dostał leki i musiał na pół roku ograniczyć wysiłek fizyczny. Wszystko wróciło do normy. Jak jest problem - idzie się do lekarza, by problem nie przeszedł w coś poważniejszego. Idź.

Gość Sunsin
Pewnie, lepiej umrzeć przynajmniej nie będzie trzeba się bać? Z sercem nie ma akurat żartów bo to najważniejsze co nas trzyma przy życiu poczytaj sobie o próbach wysiłkowych wiele ośrodków już przeprowadza badanie serca w ten sposób systemy wysiłkowe są naprawdę bardzo dobre w diagnostyce mowie o takim sprzęcie - https://kredos.pl/proba-wysilkowa w zależności od kondycji taki test trwa od kilku do kilkudziesięciu minut i lekarz ma jak na tacy w jakim stanie jest Twoje serce, sprzęt z KREDOS jest używany w wielu ośrodkach zajmujących się tego typu badaniami.

Gość Heilige Geist
To normalne. Teraz wszyscy tak mają. Masz częściowo zapchane złogami tłuszczu naczynia krwionośne wokół serca, a ponad to prawdopodobnie zaburzenia czynności elektrycznych serca z powodu nadmiaru stresu. Weź do rąk ciężarki po 2 kilogramy każdy, i unienieś ręce 100 razy do góry, ponad głowę. To pomoże. Rozładuje napięcie nerwowe, poszerzy naczynia krwionośne i wzmocni mięsień serca.

Gość gość
Zbadaj poziom cholesterolu ale i ekg tez powinnas zrobic. W ub.roku karetka zabrala mnie z przychodni a mialam takie objawy ze serce zwalnjalo jakby sie chcialo zatrzymac a za chwile dostalam tachykardii. Leki na cisnienie biore od tamtej pory ale znacznie lepiej sie poczulam jak zaczelam przyjmowac lek na obnizenie cholesterolu bo byl zbyt wysoki. Radze odbyc wizyte i zrobic badania.

Gość gość
nie ma czego się bać, wizyty u kardiologa są spokojne, badania bezbolesne, ja znam dobrego specjalistę w Szczecinie http://kardiologszczecin.com.pl/