Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociux

Jedno jądro a szansa na ciążę

Polecane posty

Gość Kociux

Witam! Staramy się z mężem o dziecko od kilku cykli. Mąż w dzieciństwie, mając około 10 lat przeszedł operację przepukliny, w wyniku której jądra schowały się do podbrzusza. Lekarz wtedy powiedział, że same zejdą do moszny ale zeszło tylko jedno. Mąż jako dziecko wstydził się o tym powiedzieć, zreszta nadal jest to dla niego trudny temat. Czy mamy szansę na ciążę z jednym jądrem w mosznie? Może któraś z Pań jest w podobnej sytuacji?

Gość gość
To drugie ma nadal w brzuchu ? W takim jądrze drastycznie rośnie prawdopodobieństwo nowotworu (bo jest przegrzane) - powinien je chyba usunąć. Jeżeli jądro było długo w brzuchu (to które zeszło) może produkować za mało plemników. Zresztą nie wiadomo co mu zrobili przy okazji tej operacji - może uszkodzili nasieniowody ? W normalnej sytuacji jedno jądro w zupełności wystarczy do zapłodnienia, ale tutaj raczej nie jest to normalna sytuacja.

Gość gość
po pierwsze mąż powinien iść do urologa i się przebadać, po drugie by przekonać się czy jest płodny wystarczy zrobić badanie nasienia nic krępującego, sprawdź czy w waszej miejscowości jest klinika leczenia niepłodności, ewentualnie jeśli nie ma sprawdź w laboratoriach gdzie można wykonać badanie nasienia (nie posiew, ale badanie rozszerzone: morfologia,******iwość itp.) badanie kosztuje ok 170 zł lub mniej, materiał pobiera się na miejscu (partner dostaje jałowy pojemnik i w ustronnym miejscu ma uzyskać próbkę) lub ewentualnie można nasienie dowieść z domu (pod warunkiem że w ciągu godziny i że próbka będzie trzymana w cieple) nic wstydliwego a wiele wyjaśni

Gość gość
Witam ja mam jedną jądro i dwojkę zdrowych dzieci. Mi także jedno nie zeszło po urodzeniu ale usuneli mi operacyjnie jak miale dwa lata. Zona akceptuje mnie z jednym jądrem i kocha takiego jakim jestem. Co do badania nasienia wyniki miałem takie iż facet z dwoma jądrami mógłby mi pozazdrościć tak powiedział lekarz. Pomimo jednego jądra mam bardzo wysoki poziom testosteronu i ciągle mi się chce no wiecie co. Pozdrawiam.