Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość savanthis

SUBWENCJA A OFERTA PRZEDSZKOLA PROSZĘ O RADY

Polecane posty

Gość savanthis

Witam :-) Zakładam wątek z prośbą o porady, liczę, że je otrzymam :-) Mój niespełna 4-letni synek ma zdiagnozowany ZA. Ogółem zaczęło się od nieprawidłowości w mowie, bo posługuje się językiem sprawnie, tylko w 90% są to echolalie, w kontekście, ale jednak. Chcąc rozwinąć mu mowę, zapisaliśmy go do prywatnego przedszkola od września. Ponieważ sporo się człowiek dokształcił, wiem, ile wyniesie ewentualna dotacja na moje dziecko. W jej ramach, nazwijmy to, przedszkole oferuje nam: 1. Zmniejszenie opłaty stałej z 350 do 150 zł/m-c; 2. Indywidualne zajęcia z logopedą 2x w tygodniu po 30-45min.; 3. Indywidualne zajęcia z fizjoterapii / integracji sensorycznej 2x w tyg. też 30-45min.; 4. Psycholog w tym samym wymiarze; Poza tym opieka oligofrenopedagoga (ale ma on pod opieka jeszcze 2 dzieci; p. dyrektor powiedziała, że gdybym chciała tylko dla niego panią-cień to wedle przepisów przysługiwałaby mu tylko na 1,5h/dzień - jest coś takiego?, a poza tym trudno jest wg niej takową znaleźć, ta natomiast już w przedszkolu jest) codziennie przez cały pobyt dziecka. Poza tym 1x w tygodniu dogoterapia, felinoterapia, hipoterapia (ale zależnie od pogody). Moje pytanie brzmi: czy jest to godziwa propozycja? Szczerze mówiąc liczyłam na zwolnienie całkowite z opłat (np. w październiku był w przedszkolu 4 dni - rachunek 390pln z wyżywieniem, załamka) i przynajmniej godzinę logopedy dziennie. Co myślicie? Dziękuję z góry za odpowiedzi :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować