Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiab07

angielski z ESSk wasze opinie

Polecane posty

Gość marysiab07

Proszę Was o opinię na temat kursów angielskiego z ESKK. Czy da się z tego nauczyć? Czy warto wydać takie pieniądze? Czy kurs jest łatwy do nauki? Jaki zasób słownictwa opanuję po ukończeniu angielskiego z ESKK i czy pozwoli to mi swobodnie komunikować się w tym języku?

Gość gość
jak uzupełnienie innych form nauki jest niezły,ale tylko na tym się opierać to trochę mało

Gość Metronom
Zgadzam się z poprzednikiem, kursy ESKK są dobre na początek i jako uzupełnienie, ale nauka angielskiego tą metodą jest coraz trudniejsza. Nie można tego doświadczyć po przykładowej lekcji, bo po pierwszej lekcji nie ma co powtarzać. Z czasem, za sprawą powtórek jest coraz trudniej i coraz nudniej. Potrzeba nie lada determinacji, by ukończyć kurs. Mi się udało, ale pod koniec nie byłem juz w stanie wysyłać lekcji, bo trudno bylo się w tym połapać. Jeśli chodzi o alternatywę dla kursów ESKK, szczegónie, gdy chodzi o naukę angielskiego to polecam część 1 i 2 angielskiego metodą 5s. To chyba jedyna metoda, która nie nudzi, nieustannie motywuje i z czasem jest coraz łatwiej i przyjemniej. Dodatkowo, to co znam z innych metod, które metoda 5s nazywa tłumaczeniowymi, to zniechęcenie do nauki danego języka, które w metodzie 5s nie występuje. Moim zdaniem to bardzo ważne, bo po latach zakuwania angielskiego, nieustannych powtórek - czasami nawet odsłuchiwania nagrań przez 5-6 godzin dziennie, człowiek z czasem na lata zniechęca się do nauki angielskiego. A nauka języków to jedna z najważniejszych rzeczy w dzisiejszych czasach, więc jeśli wiesz o czym mowa, też zniechęcasz się do nauki za sprawą nudnych powtórek, sprawdź metodę 5s, a możliwe, że w Twoim przypadku nauka stanie równie przyjemna co i dla mnie. Nie gwarantuję tego, ale warto sprawdzić tym bardziej, że cena za kursy nie jest wygórowana.

ESKK jest ok, ale metoda 5s działa inaczej. Jest dopracowana pod względem tego, jak nasz umysł przyswaja jakąkolwiek wiedzę. Ucząc się języków, szczególnie na początku, gdy zapoznajemy się z wersjami darmowymi proponuję sprawdzić, jak kurs się zaczyna. Czy jego konwencja działa na zasadzie: słówko, słowko - buduję zdanie z pojedynczych słówek. Metody tłumaczeniowe bardzo często są proste na samy początku i z czasem coraz bardziej skomplikowane. Na początku zaczynasz od pojedyńczych słówek, składasz z nich zdania, ale nie myślisz o tym, że za 2 tygodnie będzie o wiele trudniej niż obecnie. A jeśli będzie wielokrotnie trudniej uczyć się, to będziesz miał o wiele mniejszą motywację do nauki.

Gość bigman
też sie zgodze że ESSk jest dobre,jednakże kazdy kurs e-learningowy sie rozni i kazdemy moze pomóc zupełnie coś innego.Ja np. ucze sie ostatnio z http://www.bellsenglishcourse.pl/ i bardzo sobie chwale ich metodyke i nauka jest naprawde przyjemnoscia:)