Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZABLOKOWANE SPRZĘGŁO

Polecane posty

Gość gość

Dziś podczas jazdy zablokowało mi się sprzęgło. Chciałam zmienić bieg, wciskam sprzęgło, a one nie powróciło do stanu wyjściowego tylko bylo wcisniete!!! Po chwili się odblokowało, jechałam, jechałam i znowu to samo. Potem juz sie nie zdarzylo to a używałam sporo sprzegła. Kurfa ale sie przestraszyłam, co to może być?

Gość gość
nie znam się na samochodach ... to powoduje ze samochód jedzie szybciej czy wolniej czy co?

Gość gość
sprzeglo sie wciska jak chce sie zmienic bieg, albo przy hamowaniu tez wciska się sprzegło by auto nie zgasło.

Gość gość
Nie chce cię martwić, ale wymiana sprzęgła, to bardzo kosztowna impreza. Samo zrzucenie skrzyni biegów, aby zobaczyć co się dzieje to poważny zabieg i kosztowny. Napisz jaki model auta, być może linka się blokuje i pedał nie wraca. No chyba, że masz hydrauliczne sprzęgło...

Gość gość
gość dziś Bardzo fachowa odpowiedź:classic_cool: Co do tematu to zaczyna się odzywać umierający wysprzęglik, radzę nie bagatelizować problemu:D

Gość gość
może też nawalać pompka wysprzęglika jak masz hydrauliczne sprzęgło. Nie wracanie pedału sprzęgła, to typowy objaw awarii pompki wysprzęglika

Gość gość
volkswagen polo

Gość gość
gość dziś to było piękne. Typowa kobieta, za to was kochamy :) "Ruszyła i jedzie" nie wie co się dzieje, w okół, ale jedzie :D

Gość gość
No i przejechałam dziś z tym sprzeglem 90 km, nic sie potem juz nie działo, tylko przy pierwszych 5 km. Musiałam uzywac sporo razy sprzegła, bo krazyłam po miescie

Gość gość
gość dziś volkswagen polo X który rok ?

Gość gość
"Ruszyła i jedzie" nie wie co się dzieje, w okół, ale jedzie. Typowa kobieta, za to was kochamy " .... raczej wątpie

Gość gość
nie wiem, który to nie moj samochód, prawdopodobnie 1994-1997

Gość gość
To nie masz hydraulicznego sprzęgła, masz linkę. Więc pompa sprzęgła odpada. Jak już raz to się stało, to będzie się to powtarzać, aż padnie całkiem i zatrzymasz się na trasie...

Gość gość
ile kosztuje naprawa?

Gość gość
Ciężko gdybać, musi mechanik zobaczyć, albo ktoś kto się zna. Jak będą zrzucali skrzynie to ci współczuje. Koszt samej roboty to jakieś minimum 300 zł plus nowe sprzęgło następne 300. Jak już jest skrzynia zdjęta, to się od razu wymienia komplet, czyli łożysko, oporowe, tarczę i docisk sprzęgła, żeby za np rok, znowu nie zrzucać skrzyni.

Gość michal

jak problem się będzie powtarzał polecam ci udać się do dobrej firmy, która się zna na sprzęgłach polecam https://avantiregeneracja.pl/ z Kielc