Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łysienie i terapia osoczem bogatopłytkowe GPS III

Polecane posty

Gość gość

Witam, słyszałem, że tym osoczem bogatopłytkowym można tez leczyć łysienie... Czy to prawda? Gdzie w Warszawie robią takie zabiegi?

Gość gość
Można! Jeśli np wypadają Ci włosy na skutek ubogiej diety, słabego krążenia lub zmian hormonalnych. Niektórzy cierpią na łysienie plackowate. W takich przypadkach mezoterapia osoczem jest skuteczna. Zabieg nie należy do bezbolesnych, ale można jest zrobić w krótkim znieczuleniu. Warto spróbować, jeśli preparaty przeciw wypadaniu włosów nie zadziałały. Wiem że w Centrum medycznym SKJ wykonują takie zabiegi.

Gość gość
Dzięki za informację. Byłem na konsultacji w Centrum Medycznym SKJ. Okazało się, że nie jestem beznadziejnym przypadkiem i osocze GPS III powinno tu pomóc. Ale to jednak głowa, więc bez znieczulenia raczej się nie obejdzie.

Gość gość
No i jak, robiłeś ten zabieg na łysienie osoczem? Bardzo bolało? Bo mam ten sam kłopot. Polecasz CM SKJ, warto się tam wybrać?

Gość gość
W Hair Medice warto zrobic. Mi pomogli, a tez bylam zalamana tym jak malo wlosow mi zostalo i ile ich wypada :) trzeba tylko troche cierpliwosci, a efekty sie pojawia :)