Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciężko mi

Polecane posty

Gość gość

grubaska82 dziś [20:35] Moje małżeństwo od początku było porażką. Ja bałam się, że już nikt inny nie będzie chciał się ze mną ożenić, on chciał się wyprowadzić od rodziców a sam się bał. Szybki ślub, szybka ciąża. Po półtorej roku od poznania byliśmy po ślubie, dziecko na świecie. Jeszcze przed ślubem mnie zdradzał a ja naiwna wierzyłam że musi się wyszaleć, bo przede mną nie miał dziewczyny na poważnie. Kilka razy chciałam się rozstać ale zawsze mnie przepraszał obiecywał poprawę i ja wierzyłam, dawałam kolejna szansę. W międzyczasie zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko. W końcu złożyłam papiery rozwodowe, mąż się wyprowadził. I zostałam sama z dwójką dzieci w wynajmowanym mieszkaniu. Dzięki Bogu mam pracę nie najgorzej płatną. Pracuje od 7 do 15 więc nie mam problemu z opieką do dzieci bo w tych godzinach jedno jest w szkole drugie w żłobku. Tylko z jednej pensji ciężko cie utrzymać. Na mieszkanie, rachunki i żłobek(państwowy) idzie 2/3 pensji. Na życie zostaje mi 600 zł na 3 osoby. A tatuś sobie imprezuje, pij****awi się z panienkami. Nawet jak będę miała przyznane alimenty nie będzie mi płacił- już to zapowiedział. Komornik nic z niego nie ściągnie bo oficjalnie jest zatrudniony na ½ etatu. Z FA nic mi się nie należy bo mam za duży dochód. (zarabiam 2400 m-c). Musiałam się wygadać bo nie mam z kim porozmawiać.

Gość gość
le masz lat?

Gość gość
Nie daj się. On zadnej łaski nie robi i pieprzy głupoty, że nie będzie płacił. Będzie, i nikt go o zdanie nie będzie pytał. Musisz tylko założyć sprawę, i to szybko.

Gość lawlieeet
Nie wiadomo co na to odpisac. Po czesci sama jestes sobie winna- wyszlas za maz za kogos kogo nie pokochalas. Slowa pociechy: Jezeli spotyka Cie fala przykrosci to znaczy ze szczescie ktore sie zbliza do Ciebie jest naprawde ogromne ;)

Gość gość
mam 33 lata. sprawa jest juz założona, niedlugo się odbędzie. tylko komornik mu nie bedzie mial z czego ściągać

Gość gość
Teraz sądy biorą pod uwagę nie tylko fakt że pracuje na pól etatu ale również to ze jeśli nie ma przeciwskazań to również zdolność do pracy na pełen etat. Walcz o siebie i dzieci.

Gość gość
nie do końca rozumiecie chyba. wiem że sąd zasądzi alimenty, tylko ja i tak ich nie dostanę. mąż mi nie zapłąci bo nie chce, komornik nie ściągnie bo nie ma z czego, z FA nie dostane bo za dużo wedlug nich zarabiam. i nawet nie o kase do końca chodzi bo sobie poradze , bo muszę :). tylko dobija mnie pomału to ze sama musze ze wszystkim radzic