Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jujuuju

jak pomoc bratu

Polecane posty

Gość jujuuju

Witam , chcialabym sie poradzic jak pomoc bratu ma 21 lat i moim zdaniem ma depresje? Moj tata za bardzo niema czasu, mama nie zyje, moj starszy brat juz zalozyl rodzine i w sumie nic innego dla niego nie istnieje, a ja jestem inna ,pomimo ze mam 24 lat mieszkam z mezem w malej kawalerce to wzielam go do siebie, wiem ze to odbija sie na moim malzenstwie ale strasznie sie o niego boje, 2 razy juz przedawkowal leki przeciwbolowe, chodzi i mowi caly czas ze wszystko jest bez sensu . Ja rowniez mam swoje problemy obecnie z mezem straciłam prace i staram sie załatwic nam prace za granicą oczywiscie i bratu tez. Tylko on wciaz powtarza ze boi sie ludzi, ze ludzie sa zli, ze chce z nami mieszkac ze chce razem z nami pracowac . Mowie mu zeby poszedl do psychiatry ale niestety mysle ze raczej mnie nie poslucha. W dodatku wiem ze jest uzaleniony od jakis lekarst , przeciwbólowych. Niechce zeby był sam , dlatego cisniemy sie w tym malym pokoju , ale chcialabym zeby on byl normalny, i nie wiem co mam juz robić :( Ma swoje mieszkanie , co prawda do remontu ale mu nawet sie remontowac go nie chce , bo po co? Czy ktos mial podobna sytuacje i moze mi cos doradzic??