Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opiekunki w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

syn ma 4 lata, lubi chodzic do przedszkola ale wkurza mnie ze przedszkolanki z jednymi dziecmi sie zegnaja I wolaja do jutra Kubus a do czesci dzieci mowia tylko oschle dowidzenia. Zwrocic im uwage czy olac temat?

Gość gość
A co? Powiesz im, ze brzydko się żegnają z Twoim dzieciakiem? Moze go nie lubią bo jest niewychowany.

Gość gość
Ale masz problem. Ja pitolę. Wejdź sobie na wojenną ścieżkę z nauczycielką (bo to są nauczycielki nie opiekunki) żeby miała wysrane na Twojego dzieciaka. Bo im bardziej matki są roszczeniowe tym gorzej. Ty będziesz nieprzyjemna dla niej a ona dla Twojego dziecka, tak działa ludzka psychika. Bedzie pałać do niego niechęcią mimowolnie. Skoro dzieciak lubi chodzić do przedszkola to raczej mu się tam żadna krzywda nie dzieje. Wrzuć na luz bo jak wariatka się zachowujesz :o

Gość gość
Odpowiem z perspektywy nauczyciela anglojęzycznego w dwujęzycznym przedszkolu. Niektóre dzieci przeszkadzają, nie wzbudzają sympatii, dopowiadają i są niemiłe - może taki właśnie jest Twój syn? Ja takich dzieci nie dyskryminuję, ale trudno też mi nie odezwać się cieplej do tych sposóród dzieci, które współpracują, nie przeszkadzają, są sympatyczne.