Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonissiepyta

Co kupujecie w biedronce do jedzenia dla waszych dzieci

Polecane posty

Gość gonissiepyta

Co kupujecie w biedronce do jedzenia dla waszych dzieci

Gość gość
w ogole nie kupuje w biedronce

Gość gość
masło sola, mleko w butelce, ser żółty, parówki z szynki 97% mięsa, jabłka, czasem czekolade i chyba tyle

Gość gość
A czemu biedronkama być gorsza? Kupuje serki te w tubce i kabanosy kanspol. A czasem robię tam pelne zakupy.

Gość gość
czasem robię też pełne zakupy oprócz mięsa, warzyw i pieczywa, bo warzywa kupuje od kobiety, która handluje swoimi warzywami na tagu, a mięso kupuje w lokalnej rzeźni, pieczywo w piekarni. Ogólnie czytam zawsze i w każdym sklepie skład rzeczy, które kupuję, bo nieraz skład to połowa tablicy Mendelejewa.

Gość gość
Robie tam normalne zakupy dla rodziny przeciez teraz we wszystkim jest chemia i inne buble

Gość gość
Biedronka ma teraz towar wysokiej jakości i oryginalne też są. Po co sie czepiacie tego ?

Gość gość
kasze manna -najlepsza, Danonki,pieluchy dada, i wiele innych dla rodziny. biedre mam najbliżej i często z wygody robie tam zakupy. zresztą nie uważam się by był tam towar gorszej jakości. inne ręczniki papierowe niech wie schowaja. tylko quinn z biedry

Gość gość
szczerze mówiąc, to jeżdżę do biedry ale mało co tam kupuję, i argument że we wszystkim jest chemia, nie jest wytłumaczeniem, dlaczego mam jej wpieprzac bez umiaru. Tak jak Pani wyżej, mięso w ubojni, warzywa, owoce na targu( biedronkowe jabłka siedziały mi w lodówce 3 ms i były nadal piękne, ładne więc nie chcę wiedzieć czym były pryskane..) jogurt naturalny robię w domu, minuta 10 roboty, a ser i slodycze w normalnym sklepie(ulubionym)

Gość gość
trzeba być zdrowo yebnietym zeby kupowac swoim dzieciakom warzywa i owoce w biedronce. ;D tak jak dziewczyna piszaca wyzej kupilam marchew i owoce, wyjechalam na 2 miesiace do pracy za granice zapomnialam tego wyrzucic wracam a tutaj wszystko w lodowce zepsute, a oczywiscie owoce i warzywa biedronkowe piekne, nienaruszone ;D a w zyciu. rozumiem papier toaletowy moze jakies jogurty mleko, ale nie wszystko, jezdze duzo po Polsce i wiele razy wchodzac do biedronki przechodzac obok miesnego naciagalo mnie na wymioty.. truc siebie spoko, ale w zyciu dziecka, wystarczy chciec a mozna naprawde zafundowac dziecku i sobie mniej chemii.Ale jak kto woli

Gość gość
znowu się zaczyna :-D zaraz będziecie znowu pisać że wino ,papieroski i piffko jest super zdrowe a żarcie z biedry to syf :-o weźcie się leczcie

Gość gość
nabiał [masło, jogurt grecki, śmietana] Oleje - kujawski do smażenia, lniany do sałatek Warzywa, tych, które nie mogę kupić od rolnika - paprykę, bakłażany bataty, czasami małą główkę kapusty czerwonej na surówkę. owoce suszone - rodzynki, żurawinę, różnego typu orzechy. mąkę, majonez Winiary [w połączeniu z jogurtem i różnymi dodatkami - czosnek, chrzan robię dipy do kanapek. Mąki, cukier, kasze gryczane i jęczmienne, I puszki groszku, kukurydzy, fasoli - jako dodatki do sałatek. Sporadycznie, jak mam jakieś braki w domu skuszę się na zakup czosnku, cebuli, puszki pomidorów, ale to rzadko. Żadnych wędlin, serów, mięsa w markiecie nie kupuję. Słodyczy nie jemy, dzieci również obywają się bez łakoci.

Gość gość
markiecie...w wszystko w tym temacie...wieś tańczy i śpiewa

Gość gość
kujawsko - pomorska wieś zapomniałam dodać.:)

Gość gość
Akurat jabłka, odmiana zimowa nadaje się do dlugotrwałego przechowywania i skoro trzymalaś je w lodówce , to powinny własniem zachowac świeżość..gdyby było inaczej , to niby skąd bysmy jedli jabłka zimą??????Podobnie marchew..żywność w biedronce nusu spełniac odp[owiednie kryteria, wystarczy czystać , co się kupuje.. oczywiscie jak zwykle hit..ubojnia, znajomy rolnik i piekarz... Sama kiedyś byłam swiadkiem , jak taka 'zaufana" pani z targu kupowala całe kosze tanich owoców i warzyw w markecie( w promocji), 50 km od swojej miejscowości ,zeby nikt nie widział...Miała pecha, bo akurat ja tam byłam i ją poznałam...To zapewne kupował na własne potrzeby, a ludzil sprzedaje takie zdrowe, ekologiczne...hehe..

Gość gość
Ja kupuje wszystko w Biedronce.Jesli produkty sa ze znaczkiem Biedronki to i tak robia to firmy nam znane tylko specjalnie dla tego sklepu.Myslicie,ze np.mleko w mleczarni leja inne dla Biedry a inne dla sklepu osiedlowego?A tak w ogole to nie wiem czy wiecie ale z pewnych zrodel wiem,ze pare lat temu Biedronka jako jedna z nielicznych miala sprzet,ktory sprawdzal zawartosc miesa w miesie i taka firma jak Prosiaczek probowala swoje produkty sprzedawac w Biedronce ale nie przeszla testow.A z innego zrodla wiem co sie dzieje w "lepszych"sklepach jak np.Piotr i Pawel-biala kielbase kupuja na swieta BN i to czego nie sprzedadza mroza do Wielkanocy.Smacznego.

Gość gość
jedni swoje, drudzy swoje... co jest trudnego w tym zeby raz na 3 miesiace zamowic prosiaka, czy jagniecine u jakiegos chodowcy ze wsi, bo ja nie rozumiem.

Gość gość
A no jest problem bo nie znamy żadnego CHODOWCY :P chyba, że miałaś na myśli hodowcę to wtedy żaden kłopot z zamówieniem. Hah, żeby w dobie internetu takie byki robić to wstyd! :)