Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle na piersi ma zalecenie pic wode, po co?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko 7 mies dostalo od pediatry zalecenie picia wody. Pytalam czy nie lepiej dac piers ale pediatra mi mowi zeby dawac wode. Maly slabo przybiera, mocno slabo, je zupki kaszki itp, mm nie zna, jest na piersi. Po co ta woda zamiast piersi? Generalnie to mialam wrazenie ze najchetniej kazalaby mi go odstawic ale wiedziala , ze to "niepolityczne" by bylo..

Gość H helix
Dziwne. Zawsze słyszałam, że dopajanie powoduje mniejszy przyrost wagi, bo dziecko napełnia brzuszek wodą i je przez to mniej mleka. Przecież dziecko na piersi się nie odwodni. Mleko to głównie woda. A lekarka nie wytłumaczyła, po co dziecku podawać wodę? Jakieś produkty stałe maluch dostaje?

Gość gość
Przapaja sie dziecko aby mialo lepiej kupke robic .:) bo mozesz miec tluste mleko

Gość gość
Jeżeli wprowadziłaś już pokarmy stałe w dietę niemowlaka to powinno podawać się wodę. Nie chodzi od razu o całą butlę, ale małe ilości po posiłku. U mnie pediatra dała dwa powody; po pierwsze łatwiejsza praca jelit, czyli wypróżnianie sie po drugie dziecko uczy się picia wody w przyszłości, oswaja się.

Gość gość
A ile waży Twoje dziecko? Chętnie je? Czy głównie pierś?