Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mające 6lat dzieci

Polecane posty

Gość gość

ubierają się zupełnie same? Same dobierają części garderoby?

Gość gość
moj tak. lubi sam sobie dobrac to w co chce sie ubrac. nie zdarzaja sie mu jakies wieksze wpadki,ale ja pozwalam o tym decydowac od bardzo dawna i syn 4letni tez juz zwykle sam wybiera garderobe (tu wpadki sa czeste,sugeruje ze lepsze byloby to czy tamto ale nie wymuszam zmiany decyzji)

Gość gość
Tak, choć czasem zestawienia są dziwaczne ;)

Gość gość
Moja nie i pod tym względem jest bardzo niesamodzielna. ponad to wolę sama ją ubrać niż odkrywać że ma na sobie np 3 wartwy -piżama,rajtuzy,spodnie. Mojego dziecka nie interesuje samodzielność.

Gość gość
Ubiera sie zupelnie sam. Sama dobieram ubrania. Biore np. 2 bluzy i pytam w ktorej chce pojsc do szkoly. Syn ma prawo wyboru a ja jestem zadowolona, ze wyglada to dobrze.

Gość gość
Miałam raczej na myśli zestawienia kolorów, lub workowate spodnie do workowatej bluzki niż nieznajomosc kolejności ubierania poszczególnych ubrań.

Gość gość
Mój 5 latek ubiera się sam. Ściąga piżamę i zakłada ubranie. Marudzi przy skarpetach, bo trochę cięzko się zakłada, ale ogólnie potrafi od stóp do głów się sam ubrac. Ubrania ja mu szykuję i jeszcze na szczęscie nie narzekał, ze cos Mu się nie podoba :-)

Gość gość
Autorce chodzi o samodzielne kompletowanie stroju, a nie włożenie ubrań na siebie. Też mnie to ciekawi - mój syn ma prawie 7 lat i ja przygotowuję mu ubrania. On owszem przywiązuje wagę do stroju, bo wybiera co kupujemy i wiem co lubi, ale gdyby miał sam zdecydować co założy danego dnia... Hmm... Pewnie chodziłby non-stop w jednej bluzce z ulubionym bohaterem :-) Na razie ograniczam się do tego, że szykuję ubiór zewnętrzny , a synowi polecam zmianę bielizny.

Gość gość
Tak dokonuje wyboru samodzielnie