Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różyczka czy alergia

Polecane posty

Gość gość

Synek dostal wysypki. Najpierw kolo ust(wczoraj na wieczor) teraz juz na brodzie i policzkach. Jakby siegalo na czolo i szyje. Zastanawiam sie czy to rozyczka czy alergia. Jedyne nowe co jadl to rodzynki pakowane w takie male pudeleczka z biedronki. Ale na nich nie ma nawet info o tym czy sa konserwowane. Jak jadl zwykle to nic mu nie bylo. (Z duzej paczki). Nigdy po niczym go nie wysypalo i nie mam odniesienia. Ma 2,5 roku

Gość gość
moim zdaniem uczulenie

Gość gość
Sprawdź za uszami, uczulenie nigdy tam nie występuje a wysypka przy chorobach zakaźnych owszem. Mój syn miał różyczkę mając niecałe dwa lata. Zaczęło sie od czerwonych rumieńców na policzkach a z czasem całe ciało wysypało.

Gość gość
I jesscze cos- przy różyczce sa powiększone węzły chłonne. Sprawdź u synka szyje i za uszkami.

Gość gość
Za uszami nie ma. Wezly chlonne ogolnie ma troche powiekszone ale od urodzenia. Ale zmiany nie widzialam. Raczej mi tez wyglada to na uczulenie. Bo na poczatku wyglądało to na takie podraznienie jakby od sliny,przy ustach a potem na brodzie i policzkach. Na poczatku troche ignorowalam i dopiero jak wyciagnelam go z kapieli to zauwazylam tego wiecej. A doslownie 2o min wcześniej dorwal sie do tych rodzynek. A wczesniej jadl je wczoraj i wczorak to zauważyłam.

Gość gość
Żeby rozwiac wątpliwości najlepiej udac się do alergologa. Ze swojej strony mogę polecic ci gabinet http://alergomed.com.pl/ Maja tam naprawde doświadczonych lekarzy, chlopiec na pewno otrzyma fachowa pomoc