Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie reinkarnacji

Polecane posty

Gość gość

Niestety wydaje sie, że reinkarnacja istnieje naprawde :O Przeraża mnie to, że moge sie znowu urodzić na tej planecie jako człowiek. Gdyby jeszcze można było sobie wybrać planete albo gatunek to byłoby spoko ale nie sądze żeby tak było. Nienawidze życia i pocieszam sie, że jest tylko jedno ale w miare jak czytam to coraz bardziej wydaje sie, że ta męczarnia ciągle sie powtarza :O

Gość gość
przestań w to wierzyć i twoje problemy się skończą po śmierci NIC nie ma tak samo jak przed śmiercią nie istnialas, po smierci znikniesz i tyle

Gość gość
ale właśnie w tym następnym wcieleniu twoje życie może być wspaniałe żeby się wszystko zrównoważyło

Gość gość
"po śmierci NIC nie ma tak samo jak przed śmiercią nie istnialas, po smierci znikniesz i tyle" Haha, jasne, bo ty wiesz.

Gość gość
Nie chce w to wierzyć ale czytałem o udokumentowanych przypadkach ludzi, którzy pamiętali swoje poprzednie życia. Naczytałem sie też książek o wychodzeniu z ciała i ludzie, którzy to robią spotykają tam różne istoty, w tym ludzi zmarłych, którzy mówią o reinkarnacji. Kiedyś wierzyłem w ateizm i materializm ale trace tą wiare, bo są rzeczy, które wskazują na istnienie światów niematerialnych.

Gość gość
"Wierzyłem w ateizm"?! Haha, co za inteligent :D

Gość gość
ale właśnie w tym następnym wcieleniu twoje życie może być wspaniałe żeby się wszystko zrównoważyło xxx To nie byłoby możliwe, ja nie umiem cieszyć sie życiem, nie umiem doceniać tego co mam. Nie urodziłem sie w Syrii tylko w bogatej Europie, nie głoduje. mam dach nad głową czyli dla milionów ludzi moje obecne życie jest wspaniałe, a jednak nic mnie nie cieszy, a dobijają mnie złe rzeczy, które mnie spotykają. Tylko dla mnie złe rzeczy to zepsuty komputer, rozbite auto, a innym bomby spadają na głowe, ich dzieci są mordowane. Prędzej za kare, że nie umiem sie cieszyć życiem urodze sie w 3 świecie i bede przymierał głodem :O

Gość gość
Ateizm to jak najbardziej wiara. Wiara w to, że istnieje tylko świat materialny. Niektórzy wierzą w to, że wszystko stworzył bóg Jahwe, inni wierzą, że świat powstał sam z siebie bez udziału świadomości. To są dwie strony tego samego medalu.

Gość gość
Nie chce w to wierzyć ale czytałem o udokumentowanych przypadkach ludzi, którzy pamiętali swoje poprzednie życia. x nie wiem czy wiesz, ale schizofrenia dotyka 1% populacji, połowa tych ludzi W OGOLE SIE NIE LECZY... a potem chodza takie poj/eby i bredzą o objawieniach, reinkarnacjach, duchach :O ty jestes po prostu podatny na manipulacje, tak jak ci ludzie mają zaburzone receptory w mózgu, ćpuny sztucznie wywolują ten stan biorąc w duzych dawkach dekstrometorfan ktory aktywuje receptory Sigma1 w mozgównicy albo DMT, ktore zreszta od tysięcy lat uzywane jest przed Indian w celach obrzędowych. Kazda religia to syf i zakała ludzkosci, niestety nigdy sie tego nie pozbędziemy (chyba ,ze ci ludzie jakims cudem wymrą ) 🖐️

Gość gość
Mógłbyś chciaż sprawdzić coś w wikipedii zamiast sie wymądzać. Jeśli Schizofrenia daje możliwość opisania dokładnego wyglądu jakiejś wioski na drugim końcu świata, imion ludzi tam mieszkających i relacji między nimi to gratuleje.

Gość gość
Jesteś ateistycznym fundamentalistą. Wszysko co nie pasuje do twojej wizji świata nazywasz chorobą psychiczną. Chrześcijanie i Muzułmanie też tak robią, tylko zamiast chorób psychicznych używają terminu "dzieło szatana". Są dowody na to, że świat ma miliardy lat. Chrześcijańscy fundamentaliści tłumaczą to tak, że diabeł wsadził w ziemie kości dinozaurów żeby ludzie odeszli od wiary. Tak samo ty używach pojęcia chorób umysłowych żeby zwalczać fakty, które obalają ateizm.

Gość gość
wiesz biorac pod uwage ze krajow ( czy kraii? sorki za blad jak by co) biednych , trzeciego swiata jest o wiele wiecej niz bogatych i cywilizowanych no to ja tez nie chce sie reinkarnowac afryka i muzulmanie mnozasie jak karaluchy a wiadomo co tam za zycie jest w Azji tez nie za fajnie - trzeci zacofany swiat no chyba ze trafi ci sie Japonia , Ameryka cala poludniowa to syf no ale juz lepiej urodzic sie w Peru niz w Afganistanie wiec tak to fajnie nie wyglada

Gość gość
Nie ma żadnej reinkarnacji. To wymysł szatana by zwieść ludzi. Zobaczcie na youtub filmik: Zło którego nie widać Otworzą się Wam oczka. Jest tylko Jeden Bóg Stwórca nieba i ziemi. Jest tylko jedno życie na ziemi. Jest tylko jedno życie po śmierci - i to wiecznie, w niebie lub w piekle. Reszta to bajki dla naiwnych.

Gość gość
Nieboj sie , z "g***a powstales i w g***o sie obrocisz" na twoim guwnie piekniesze kwiatki urosną;-)

Ludziki czytajcie objawienia na str ostrzezenie.net one sprawdzają się na naszych oczach. -o- Fragment dot III wojny swiatowej: >> Druga Pieczęć wkrótce zostanie złamana, jak przepowiedział Jan Ewangelista w Księdze Apokalipsy. >> Początek będzie miał miejsce w Europie. >> Wasz system bankowy stanie się przyczyną, a Niemcy po raz kolejny zaangażują się w tę tragedię, tak jak to wydarzyło się przy dwóch poprzednich okazjach. >> Kiedy to się rozpocznie, nastąpi upadek ocalenia gospodarki i katastrofa ta dotknie Grecję, z wielkimi reperkusjami dla Francji. >> Bliski Wschód będzie również zaangażowany w wojnę – wraz z Izraelem i Iranem – Syria zaś odegra poważną rolę w upadku Egiptu. >> Moja córko, budzę cię, by ci to powiedzieć, lecz nie żeby cię przestraszyć, ale żeby przekazać c***ilną prośbę, aby w tym czasie modlić się za Europę. >> Z powodu wojny i braku pieniędzy duża część zbiorów będzie stracona, a to doprowadzi do otwarcia Trzeciej Pieczęci, oznaczającej głód. >> Dlatego teraz wzywam wszystkie dzieci Boże, aby próbowały magazynować suszoną i niełatwo psującą się żywność, celem wyżywienia swoich rodzin. Ważne jest, aby mieć własne uprawy, jeśli to możliwe. >> Pamiętajcie jednak, że modlitwa może złagodzić wiele z tego cierpienia. (...)

To bardzo logiczne narodzić się jeszcze raz i najbardziej możliwe z wszystkich opcji w tej rzeczywistości Matrixa, co roku na drzewie rodzą się nowe liście, stare spadają - tak samo jest z ludźmi.

Dlaczego męczarnia, kiedyś życie mi się takim wydawało właśnie, a dziś jest piękne i rześkie, gdy jest nam dobrze zmieniamy zdanie. Nie jest to do końca jasne jednak reinkarnacja to nie zmienianie ciała tylko świadomości tego ciała, mówiąc prościej po śmierci dopasowujesz się do najbardziej podobnej ci osoby którą byłeś za życia lub takiej którą pragnąłeś być za życia.

W necie jest film o małym, pięknym chłopcu który twierdzi że żył już kiedyś i jest kontynuacją życia swojego krewnego który zmarł młodo lub kogoś innego - nie pamiętam już, w każdym bądź razie jest i to jest prawda bo a) dlaczego chłopiec miałby zmyślać b) twierdzi nawet więcej że żył wcześniej jako ta osoba i po prostu gdy umarł wpadł jakby do króliczej ciemnej nory i obudził się z powrotem w naszym chłopcu. Nie pamięta swojego życia już dokładnie lecz sam fakt że żył wcześniej jako ta osoba. Takich przypadków jest wiele i to jest prawda i nie mam pojęcia dlaczego to tak niszowe i nieznane wiadomości skoro są tak mądre.

Gość gość
Co myślicie na temat filmu ''Chłopiec który żył już kiedyś''.?