Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama emka

Proszę o podpowiedzi co do wynikow

Polecane posty

Gość Mama emka

Dziecko, 4 miesiace, na mleku hipp plus zupka z jarzynek, owocowe sloiczki i czasem sok, wszystko odpowiednie do wieku , od początku przygody z mm niespokojne, jakby na gazowane, decyzji pediatrów pod kontem diagnostyki brak , uważają , że to taki typ dziecka, więc poszlam prywatne na morfologię, mocz i badanie kału. Dla mnie to ciągle prezenie nie jest normalne, cos mu sie w tym brzuchu dzieje. Morfologia ok, mocz ok, tylko kal nie . w kale skrobia i krew utajoną, co to znaczy ?co dalej mam robić?

Gość Mama eMka
Halo, nikt nie podpowie ?

Gość gość
Dalej to wracasz z tymi wynikami do lekarza, trzeba będzie powtórzyć badanie. U mnie 3 razy było powtrzane a potem wizyta u gastrologa i badanie endoskopowe sprawdzające czy nie ma krwawień w przewodzie pokarmowym. Niestety u mnie znaleziono nieszczelność, dostałam leki i jest ok. Nie daj się zbyć tylko szukaj dobrego pediatry i diagnozuj bo oczywiście, że to nie jest normalne że dziecko jest niespokojne i sie pręży

Gość Mama eMka
Dzięki sliczne , wizytę mam w poniedziałek,ale znając moja pediatrę jak dziecko przybiera na wadze to uzna wyniki za dobre, a ją jednak wolę to zdiagnozować do konca i w dobrym kierunku, czy nietolerancją cukrow może się właśnie objawiać ta krwią utajoną w kale?żadnych zmian skórnych nie ma, więc to chyba nie skaza?

Gość gość
jak jest krew w kale to zawszr trzeba dochodzic przyczyny! i wlasnie to moze byc objaw skazy bialkowej...

Gość Mama eMka
Myślałam, że to coś związanego z cukrami, ich wchlanianiem, do lekarza mam na pon a do gastrologa właśnie w pon będę się umawiać

Gość gość
A jakie jest ph kału? Robilas ciala redukujace?

Gość gość
A dlaczego ty na chama się doszukujesz choroby ? Jeżeli wyniki i lekarz mówi że jest ok to jest ok.

Gość Mama eMka
To nie jest moje pierwsze dziecko i po prostu widzę, że ten brzuch mu dokucza, a ta krwe w kale o czymś świadczy, więc nie musisz się udzielać jak pojęcie masz zerowe, pH kału 7, ciał nie robilam