Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do matek nieszczepiących dzieci

Polecane posty

Gość gość

Skąd macie kasę na kary. Za nie szczepienie grozi kara finansowa

Gość gość
ja tam nie mam kilku szczepionek po prostu w szkole mnie nie było matka nie dostała żadnej kary ni powiadomienia

Gość gość
Yyy, wydaje mi się ze na szczepienie chodzi sie do przychodni a nie do szkoły. Ale mniejsza o to.... Ja od roku nie bylam z dzieckiem na szczepieniu i jestem straszona sanepidem i karami a z przychodni juz do szkoły dzwonia

Gość gość
Wiec sie zastanawiam o co chodzi skoro inne matki nie szczepią a mi ze tak powiem czarne chmury z tego powodu sie zbierają

Gość gość
"Yyy, wydaje mi się ze na szczepienie chodzi sie do przychodni a nie do szkoły." x w mojej szkole było tak że lekarz przychodził z pielęgniarką i dawał szczepionki albo badał raz nawet był dentysta

Gość gość
Tu autorka, owszem zgadzam sie z tym. U mnie tez tak bylo ze cala klasa Szla do przychodni ale skoro nie bylo Ciebie w tych dniach w szkole i na szczepieniu to potem nie bylo żadnych upomnień?

Gość gość
Polska może się nadal szczycić faktem, że mamy jeden z najwyższych wskaźników wyszczepialności dzieci przeciwko chorobom zakaźnym uwzględnionym w Programie Szczepień Ochronnych. Niestety nasz program szczepień jest znacznie uboższy w stosunku do innych krajów Europy czy świata. Przede wszystkim nie szczepimy przeciwko tzw. zakażeniom inwazyjnym (sepsie i zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych) wywołanym przez pneumokoki oraz meningokoki, gdy tymczasem wszystkie kraje UE te szczepionki mają w narodowych programach szczepień. źródło: http://szczepimy.com.pl/w-jaki-sposob-edukowac-rodzicow-w-kwestii-szczepien/

Gość gość
Fakt,sa przypadki kiedy rodzice zaplacili wysokie kary nałożone przez sanepid,ale jak ktos glupi to niech placi,znajdź autorko chociaż jedna wygrana przez sanepid sprawę sądową.

Gość gość
Ne wiem jak to jest, ale w mediach dość często się słyszy, że ktoś nie chce szczepić dzieci a potem są za to jakieś sankcje. No ale skoro Polska ma obowiązkowe szczepienia to i pewnie jakieś kary są za nieszczepienie.

Gość gość
Mój kuzynek nabawił się przez szczepionkę autyzmu. X A może zaraził się od Ciebie downem?

Gość gość
a ja polecam artykuł ciemna strona szczepionek i kochający rodzic nie szczepi swoich dzieci można znaleźć w google.Troche więcej wiedzy nie zaszkodzi!