Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GosiaGosiaAisog

Plesń w wynajmowanym mieszkaniu. Czyja to wina?

Polecane posty

Gość GosiaGosiaAisog

Witam, od dwoch miesiecy wynajmuje ze znajomymi mieszkanie. W moim pokoju, przy suficie ok 10cm sciany jest wilgotna i zaczyna się na niej pojawiac pleśń. Rano gdy wstaje cale okno jest zaparowane, a moj pokoj miesci sie najdalej ze wszytskich, daleko mam do kuchni czy lazienki gdzie zamontowana jest wentylacja. Pokoj zostawiam zawsze z uchylonymi drzwiami gdy wychodze na uczelnie, a gdy wracam, od razu wlaczam grzejnik. Czesto je wietrze bo od poczatku mialo zapach starych mebli i bardzo mi to przeszkadzalo. Moi znajomi w swoich pokojach nie maja tego probemu, wszytsko jest ok. I teraz pytanie-czyja to wina? Po prostu mieszkanie jest zagrzybione, czy to ja zle je uzytkowalam? Boje sie ze wlasciciele posadza mnie o to, iz to moja wina bo np nie wietrze pokoju itp, albo wymysla jeszcze inne powody. Orientuje sie ktos jak z tym tak naprawde jest?

Gość Darek323
Problem jest najprawdopodobniej w kiepskim ociepleniu ścian oraz braku odpowiedniej wentylacji. Jedna ze ścian po prostu przemarza, dodatkowo wilgoć się zbiera w pokoju, i przy słabej wentylacji osadza się na ścianach. Ocieplanie ściany to dość poważny krok, lecz na początek na Twoim miejscu zainwestowałbym w dodatkowy wentylator który nieco odświeży powietrze. Sprawdź wentylatory na http://www.wentylatorysklep.pl/ ja tam zamawiałem już kilka razy i było wszystko perfekcyjnie zrealizowane.

Gość gość
Dziwne jest to,że rano masz zaparowane szyby,jak sama śpisz to nie powinno się tak dziać,chyba,że suszysz pranie w pokoju...Ślady plśni wyczyść.Zbliża się ciepła pora roku,więc,będziesz mogła spać przy otwartym oknie,ale nie wyobrażam sobie zimy z tą przemrożoną ścianą.Ona jest na pewno rogowa i zewnętrzna.Powinnaś zgłosić problem właścicielowi niech coś pomyśli na przyszłość.

Gość gość
może musi założyć nawiewniki, najlepiej niech się skontaktuje z fachowcami, to ustala w czym tkwi problem. Polecam firmę www.nawiewniki-szczecin.pl, bardzo solidni.