Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość skóra i kość

Dyskusja o emigrantach z Bliskiego Wschodu

Polecane posty

Gość gość skóra i kość

Tak sobie czytam i oglądam ostatnio różne wiadomości i nachodzą mnie różne wnioski. Mianowicie: czy nie uważacie że problem uchodźców jest celowo wywoływany i podtrzymywany przez media i polityków żeby wprowadzić Nowy Porządek Świata (NWO) ? Pomimo że praktycznie już nie ma dla nich miejsca w ośrodkach, to niektórzy decydenci dalej zachęcają do przyjmowania nowych osób nie zgadzając się nawet na większą kontrolę napływających mas na granicach Unii. Dodatkowo ostatnio wyczytałem w necie informację że jakaś fundacja G Sorosa cały czas zachęca imigrantów do przypływania do Europy wydając im dokładne plany (foldery i instruktaże), dokąd mają się udawać, jak przechodzić kolejne państwa, co mówić podczas kontroli dokumentów itp a dodatkowo wciskają im kit, jak to Europa czeka na nich z otwartymi rękami oferując im "na dzień dobry" po willi i samochodzie. A ostatnio w prasie (polskiej i zachodnioeuropejskiej) pojawiło się pytanie: czy zgadzasz się na ograniczenie swojej wolności w zamian za bezpieczeństwo ? A dodatkowo zasugerowano zastosowanie dla ludności (oczywiście znowu pod pretekstem zwiększenia bezpieczeństwa) tzw stałych (tzn niemożliwych do usunięcia/zgubienia/wyrzucenia - czyli mówiąc krótko, zintegrowanych z ciałem człowieka) dokumentów biometrycznych. Czyżby chodziło o czipowanie ludzi ? Coraz bardziej niepokojąco to wygląda.

Gość gość
Zwykły człowiek jest tylko nawozem historii, tak było zawsze. Wydaje nam się, że sami decydujemy o własnym losie ale to tylko iluzja. Zobacz, że całe społeczności w krajach Europy nie chce tzw. uchodźców [ bo to są najeźdźcy a nie uchodźcy] ale politycy wmawiają nam, że trzeba ich przyjmować w każdej ilości. I nie tylko politycy ale także Papież, oraz tzw. elity/autorytety kulturalne i naukowe. Zwykły człowiek ma niewiele do powiedzenie mimo, że niby mamy jakieś tam wybory do władz, swoich przedstawicieli. Obiecują to co chcemy usłyszeć a jak już zostaną wybrani robią zupełnie na odwrót, działają na naszą szkodę i zanim możemy pozbawić ich władzy, narobią nieodwracalnych szkód[ vide decyzje Tuska i Kopacz]. Szykują nam zagładę i nie mam pojęcia jak to się skończy.

Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje. Marek Aureliusz