Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego inne narody tak bardzo nienawidzą Polaków ?

Polecane posty

Gość gość

NIKT nas nie lubi poza naszymi najblizszymi sąsiadami Czechami i Słowakami, polski rząd tak skacze kolo Ukrainy a wiekszosc Ukraincow nas nie lubi... Co jest takiego w Polsce i Polakach że nas nie lubią ? W Anglii Polacy są regularnym celem ataków werbalnych i niewerbalnych, polskie dzieci w brytyjskich skzołach są poniżane, dręczone, niewiadomo co jeszcze...przeciez sie nie przyznają, jak ten 10 latek ktory przez brytyjskich kolegow został nazwany ''polskim psem'' i kazali mu wracac do Polski

Bo po pierwsze, Polacy sa nietolerancyjni i musza sie z tym obnosic, inne narody to widza i czuja niechec do Polaka. Potwierdzila to akcja na facebooku z flaga PL zamiast flagi teczy co symbolizowalo niechec do homoseksualistow.

Gość gość
podróżuję po całym świecie, pracuję z kilkoma nacjami i nikt nie ma mówi źle o polakach.

Gość gość
Czesi wcale za nami nie przepadają.

Gość gość
ale w ankietach lubianych i nielubianych narodów Polacy i Ruscy zawsze biorą prym, niestety jako ci nielubiani :O najbardziej lubiani na świecie są Włosi, Hiszpanie, Brazylijczycy, ogolnie Latynosi...

Gość gość
Polacy nienawidzą samych siebie, i siebie nawzajem, a co dopiero mówić o innych krajach

Gość gość
a często nas mylą z ruskimi, bo nawet nie wiedzą, gdzie leży Polska :D

Gość rodzimy kryminał
Polacy mają kompleksy biedoty i zawsze próbują temu przeciwdziałać, niestety bezskutecznie.

Gość lawlieeet
Ja od dziecka jezdze po calym swiecie i jeszcze NIGDY nie uslyszalam od jakiegokolwiek obcokrajowca ze nas specjalnie nie lubi :( Mysle ze to zalezy od danego czlowieka- ja jestem tolerancyjna i mila wiec dogaduje sie z innymi ludzmi a zatem nikt nie ma prawa byc do mnie nie uprzejmym. W Niemczech jedna pani nawet mi kiedys podpaske pozyczyla. We Wloszech jak bylam mala i sie zgubilam to mi chyba z kila osob pomagalo odszukac tate :)

Gość gość
Do 21:01 Dobry ten filmik.

lawlieeet dziś ja tez tego nie uslyszalam.Natomiast czesto slysze w rozmowie z obcokrajowcami,ze Polacy to takie "smutne twarze"widac to bardzo kiedy po dlugim pobycie na zachodzie wracasz do PL. Mozna by powiedziec,ze w Pl ludzie biedniejsi ale pragne zauwazyc,ze nawet ludzie ktorym dobrze sie wiedzie sa bucami.Tylko narzekaja...ze pada albo,ze susza... Mijam sie np w hotelowym korytarzu w PL z mezczyzna ktorego nie znam a on udaje,ze mnie nie widzi:O Wyraznie mowie wiec dzien dobry,gosc z zazenowaniem udaje,ze wlasnie zostal wyrwany z zamyslenia i skruszony odpowiada...a przeciez tak milo byloby gdybysmy sie grzecznie witali z usmiechem.Jestesmy troche bucami i tak nas odbieraja.

Gość lawlieeet
21:15- dokladnie! Gdy wrocilam w tym roku z Toskanii jakies trzy miesiace temu to az sie dziwilam....Bylo tak szaro bialo, tak ponuro,tak powaznie. Ja taka "inna" taka wesola i otwarta, a oni wszyscy tacy inni,przygaszeni,nieszczesliwi, jak pies skrzywdzony przez wlasciciela bez serca, cos dziwnego.

Gość gość
z tymi smutnymi twarzami to coś jest na rzeczy mój szwagier Francuz kilka razy jak zachwycał sie że w Polsce mu się podoba i że Warszawa taka piękna powiedział tylko ludzie tacy smutni chodzą,myśle ze to dlatego że za duzo jest biedy ludzie nie mają radości z życia na nic ich nie stać są przytłoczeni kredytami ,strachem przed utratą pracy nie żyją tak jak zagranicą młodzi jeszcze gdzieś wychodzą spotykają się a starsi jak założą rodzinę to już żyją tylko problemami

Gość gość
to prawda że jesteśmy bucami jak wchodze do windy i mówię dzien dobry to patrzą na mnie jak na ufoluda

Gość lawlieeet
Moj chlopak Niemiec wlasnie uwielbia Polska kuchnie i ma baaaardzo dobry kontakt z moja rodzina i przyajciolmi ale ostatnio mnie zapytal co sie dzieje w Polsce ze ludzie maja takie grobowe miny- on jak mnie przyjezdza odwiedzic to nagle z cudnego Berlina pelnego wesolych ludzi pojawia sie w miejscu pozbawionym jakichkolwiek oznak zycia, zero uczuc, wstyd mi za to, bo ja taka nie jestem, a sama jak przebywam np w Poznaniu to widze jak to jest. :(

Gość gość
"chodzić po nowym jorku ze szczerą twarzą to jakby z fiutem na wierzchu.." rozwalił mnie

Gość gość
Ależ to wierutna bzdura. Lubią nas ale wszyscy lubić nie muszą. Łapiesz się na propagandę jak to Polska i Polacy są źle oceniani za granicą, a tak nie jest. Nie mówię o Izraelu bo to zakłamana nacja. Polacy są lubiani wbrew pozorom, ale największy syf i złe opinie o Polakach wychodzą właśnie od Polaków. A najwięcej do powiedzenia w kwestii nie lubienia mają tutaj ci co nigdy d**y nie ruszyli gdzieś dalej i swoje sądy w tej kwestii czerpią z prasy brukowej do której należą czołowe media. Mam sporo kontaktów w różnych krajach, często spotykam się z dość pochlebnymi ocenami naszego kraju i również narodu, osoby znające naszą historie wiedzą doskonale z czego bierze się nasza nieufność i temu się nie dziwą. Polacy są tolerancyjni umiarkowanie, ale nie popadają w poprawną politycznie pseudo tolerancję jak to ma miejsce w Niemczech, Danii czy Francji, które właśnie zbierają żniwo swojej głupoty i tolerancji na pokaz. Problem z Polakami jest taki, że są toksyczni sami wobec siebie, oceniają się bardzo źle, wytykają swoje wady na arenie międzynarodowej. Jakoś nie widzę by włosi publicznie się biczowali jakimi są dupkami, czy na przykład Niemcy robili to samo zważywszy na ich brudną historię. Polacy sami wokół siebie robią złą atmosferę. Twoje pytanie również do takich należy bo wynika ze stereotypów a nie faktów.

Gość gość
Kłócą sie,robią awantury, wyliczają każdy grosz,sa nietolerancyjni,nic im sie nie podoba.

Gość gość
zgodze sie z tym narzekaniem, widze wiele takich osob, chorzy nie sa, zarabiaja przyzwoicie, ale i tak znajda cos, zeby sie uzalac, a jak nie idzie tego znalezc to zala sie jaka ta Polska straszna a ludzie glupi ;)

Gość gość
mam znajomego w Polsce który ma dosłownie wszystko, ale i tak narzeka, bo powiedział że jakby tego nie robił to ludzie by pomyśleli że jest chory, więc mówi że musi na coś narzekać, bo taka kultura