Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc!! Mam problem z alkoholem

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam 22 lata i mam problem z alkoholem. Lubie sie upić czasami ale czesto przesadzam bo upijam sie do takiego stopnia, ze na następny dzien nie pamietam za bardzo co robiłam...a jak jestem pijana to jestem zupełnie inna osoba, boje sie tej drugiej Justyny nie chce nia byc. Pije prawie co weekend zdąży sie nie pije dużych ilości przez powiedzmy 1-2miesiace ale jak juz zacznę to nie mogę przestać. Nie wiem czemu po prostu nie umiem czasami powiedzieć sobie stop. Oczywiscie często jest tak, ze jak wiem, ze nie mogę to wypije np 2 piwa i koniec bo wiem, ze ide do pracy następnego dnia. Ale chciałabym z tym skończyć mam dosyć picia...prosiłabym o jakieś rady jak to zrobić jak przestać pic i jak to zrobić ale samemu

Gość gość
Opanuj sie i tyle. Jak dlamnie to ty poprostu chcesz sie schlac i to lubisz. Tak towyglads

Gość gość
Jeżeli tak to dla Ciebie wyglada to tez nie dobrze bo jeżeli lubie alkohol to znaczy, ze mam problem z nim i jestem alkoholiczka tak mi sie wydaje. Chciałabym przestać pic nie chce więcej ranić mojego faceta.

Gość gość
Jesteś młoda i jeśli już zauważasz, że coś nie tak to jesteś już w dobrym punkcie. Ja próbowałem na sobie 9 lat zaprzestawać picia, ale najdłuższa przerwa, przerwa zaznaczam to 13 miesięcy. Dzisiaj wiem, że piłem oczami, a przerwę robiłem po to by nabrać sił do następnego picia. Wszywałem w tym czasie Esperal 4 x i też zapijałem wcześniej lub później. Kiedy dotknąłem swojego dna zrozumiałem, że to koniec. Miałem już takiego życia dość. Dzisiaj jestem szczęśliwym alkoholikiem, który też dzisiaj nie wypije.

Gość Sonia 1
No nie wiem czy samej Ci się uda.Metoda techniczna jest jedna:nie zaczynać.Poza tym alkoholizm to jest skomplikowana choroba i trzeba zmienić swoje życie na wszystkich poziomach.Zaczynasz od zmiany w sposobie postępowania,potem trzeba zmienić myślenie a następnie odczuwanie.Polecam książkę Anonimowi Alkoholicy.Możesz też znaleźć wykłady na youtube/Woronowicz,Melibruda,Dodziuk,Dziewiecki itd./,blog Meszuge,poza tym wiele świadectw np.www. Spiker.pl/możebyć niedokładnie/.Zapraszam też na temat,,Nowe życie po...czyli jak przestać pić i zacząć żyć z uśmiechem na twarzy,,.Znajdziesz bo już rok tam jesteśmy,,.Powodzenia.

Gość gość
ja też raz miałem problem z alkoholem, jak sklep zamknęli.

Gość Sonia 1
Sorki,,Nowe życie po,czyli jak żyć zdrowo z uśmiechem na twarzy...,,

Gość gość
Zawsze gościu trzeba mądrym być i robić zapasy.