Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle 5miesięcy zachłysnęło się wczoraj syropem

Polecane posty

Gość gość

tak strasznie kaszlała, cała czerwona się zrobiła... jakie mogą być tego konsekwencje? Jutro idziemy do lekarza. Czy jakby coś miało się złego dziać to już by było?

Gość gość
może dostać zachłystowego zapalenia płuc mój miał jak miał 3 miesiące zakrztusił się mlekiem miesiąc leżał w szpitalu ze mną z tym nie ma żartów ja bym zrobiła rtg płuc dziecku na wszelki wypadek bo to się tak od razu nie rozwija a może być nawet ropień w płucu :-(

Gość gość
Raczej teraz juz jej nic nie bedzie, skoro oddycha normalnie, przesypala nocke... Ale mozesz powiedziec lekarzowi jesli cie to uspokoi. Moj maly nieraz sie zakrztusil czy mlekiem z piersi , czy z butelki czy herbatka... i zawsze jest to chwila strachu no ale chyba tak sie po prostu zdarza.

Gość gość
no ona taka już jest, już w szpitalu przy cycku się krztusiła,potem w domu wodą z butelki. Ale tak jak wczoraj to jeszcze nie było... mąż ją trzymał a ja jej ten syrop dawałam strzykawką ruszyła głową bo się szarpała i poszło w gardło centralnie, kaszlała i kaszlała całe czerwone się maleństwo zrobiło:( Boję się ale niby potem zjadła spała do 3 potem zjadła i dalej śpi jeszcze. Charczy jej ale tak w nosku i to nie bardzo, potem miała inhalację wyczyściłąm jej nos katarkiem Powiem jutro lekarce o tym

Gość gość
Aaa no to o tym nie slyszalam. W jakiej sytuacji powinno sie to skontolowac? bo tak jak pisalam maly zakrztusil sie wiele razy, co prawda na ogol szybko to odkaszluje ale bylo kilka takich sytuacji co ciezko mu bylo nabrac powietrza.

Gość gość
Moja mała też się często krztusi dlatego zawsze wciskam syrop w policzek od wewnątrz oczywiście

Gość gość
nie prawda zachłystowe zapalenie płuc może dać objawy nawet po tygodniu od incydentu

Gość gość
zależy tylko czy dziecko się zachłysnęło czy tylko zakrztusiło

Gość gość
kurcze nie wiem sama jutro pediatra ją zbada powiem o tym co się stało boję się

Gość gość
teraz wstała bawi się śmieje nie ma gorączki

Gość gość
Taaa, od razu lecieć na rtg :O Bez przegięcia. Rtg to też poważne badanie. Nie robi się go ot tak- bo dziecko się zakrztusiło. Gdzie masz mózg kobieto?

Gość gość
jutro mam lekarza zapytam pewnie będzie wiedział czy trzeba to rtg

Gość gość
tak ciekawe jakby temu dzieciakowi co wchłonił do płuc skuwkę od długopisu zrobili rtg to by żył do tej pory :-o więc nie pindol tu że rtg to poważny zabieg bo jak dzieciak się zachłyśnie że traci oddech to konsekwencję są różne mój miał 3 miesiące jakby nie czujny lekarz i miesiąc walki to nie wiem co by było teraz pamiętam ten koszmar do dziś mi ciężko jak wspomnę szpital autorko spokojnie ja nie mówię że twoja mała będzie zaraz coś miała ,ale jeżeli się zachłysnęła to bądź ostrożna bo to małe dziecko ono Ci samo nie powie że coś jest nie tak

Gość gość
Nie kochanie, nie zylby gdyby zrobili rtg, a wiesz dlaczego? Bo plastik nie wychodzi na rtg. Nalezalo zrobic inne badania temu biednemu dziecku

Gość gość
Jakby moje dziecko miało RTG za każdym razem kiedy sie zakrztusilo mlekiem to świeciło by już jak żarówka.

Gość gość
Ta od rtg to ma coś z garem :O Nie wykonuje się specjalistycznych badań w takich sytuacjach. Małe dzieci często się krztuszą. NAjlepiej latać na rtg 2 razy w tygodniu :O Do tego warto na wszelki wypadek zrobić usg brzucha. A gdyby jeszcze endoskopie dziecku machnąć? Albo jeszcze lepiej- kolonoskopie! To takie ważne badania i tyle mogą wykazać!

Gość gość
Moja córeczka zakrztusiła się paroma kropelkami vit c podane na łyżeczce wcześniej bez problemu.Ma 14 miesięcy ale narobiła mi stracha wyszłam z nią na balkon zimne powietrze,delikatne klepanie po pleckach z delikatnie pochyloną głową w dół pomogło po 5 min.już podaje do posiłku wszystkie syropy czy witaminy