Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolek1

Zagadac, przeprosic czy udawac ?

Polecane posty

Gość karolek1

Wracalem wczoraj z Polski, kolo mnie siedziala dziewczyna, non stop do mnie zagadywala a mnie raz, ze sie nie chcialo, dwa, moj niemiecki nie jest az tak dobry, zeby spokojnie ugadywac sie z jakas laska. Dostalem szoku jak mi na odchodne powiedziala „Do zobaczenia jutro“, myslalem, ze sie przeslyszalem. Dzisiaj minelismy sie na schodach, czyli pracujemy w jednej firmie i teraz mi glupio, nie wiem, zagadac, przeprosic czy dalej tylko „czesc-czesc“ ?

Gość gość
Z Niemra chcesz zaczynac ?

Gość gość
Przepraszać nie masz za co, zwyczajnie powiedz prawde czemu nie odpowiadałeś jej na zagadywanie. Jak normalna to zrozumie, lepiej wyjaśnić niż udawać coś?

Gość gość
Po prostu 'cześć cześć'. Ona jest w końcu Polką, czy Niemką? I za co niby masz przepraszać?

Gość gość
Mowimy sobie "Hallo" i nie wiem czy teraz (na przerwie obiadowej pewnie znowu bedziemy sie widziec) przystanac i sprobowac cos zagadac czy jej to bylo potrzebne tylko wczoraj w samolocie, zeby sie odstresowac.

Gość gość
po co analizujesz dlaczego do ciebie gadała w samolocie? masz temat żeby z nią zacząć rozmowe, podoba ci się?

Gość karolek1
Ona ma dziadkow w Polsce, wlasnie od nich wracala, sama urodzila sie tutaj, praktycznie nie mowi juz nic po polsku, wie o mnie wszystko, od kiedy pracuje, jak sie nazywam, ciekawie sie zapowiada.