Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ruda

Dlaczego panuje przekonanie ze matka nie kest jiz kobieta?

Polecane posty

Gość gość ruda

Pewnie zaraz mnie zjada te wszystkie matki polki ale zastanawiam się dlaczego został stworzony obraz matki jako rozczochranej, zapuszczonej kobiety w dresie. W sumie pisze to tylko po to żeby dowiedziec sie czy to tylko moja koleżanka ma taki pogląd ze matce nie wypada być seksowna i zadbana. A według większości osób matce nie wypada fajnie się ubierać, robic makijażu, nie karmić cycem do 2 lat, wychodzić czasem bez dziecka, uprawiać seksu, napic sie piwa albo zapalić, nie gotowac obiadu z 6 dan, nie sprzatac na blysk codziennie. Czy naprawdę kobieta od momentu zajścia w ciążę staje sie inkubatorem a po porodzie tylko niańką?

Gość gość
W temacie jest błąd. Miało być " jest juz". Przepraszam.

Gość gość
same się mamuśki stawiają w tym położeniu. Po urodzeniu dziecka już nic nie musi - dbać o siebie, być żoną dla męża, rozmawiać z nim jak żona a nie jak matka, uprawiać seks itp... dziecko przesłania cały świat. A potem szczęka do ziemi że mąż sobie znalazł inną żonę :D

Gość gość ruda
Ale często to mąż i otoczenie wokół samo narzuca jej taki wizerunek. Wiem nawet po sobie jak moja matka reaguje jak proszę ją żeby została z moim dzieckiem czasem.

Gość gość
Nikt tak nie uważa

Gość gość ruda
13.09 Jak nie? Wiesz ile razy słyszałam ze czegos mi nie wypada bo jestem matka.

Gość gość
To jest tylko wina tych matek, ze dały się tak sponiewierać. Przyszłym matkom nie radzę tego robić

Gość gość ruda
To fakt. Ale jak popatrzę na swoje otoczenie to czarno to widzę. Moja znajoma kiedys o siebie dbała a jak zaszła w ciążę to natychmiast przestała. Doznałam szoku jak ją zobaczyłam w wyciągniętymi swetrze, starym dresie i z tłustymi włosami spiętymi gumka. Na ulicy także większość ciężarnych też nie wygląda jak kobiety.

Gość gość
Bo według społeczeństwa już nie żyjesz dla siebie, tylko dla dziecka. Ty przestajesz być ważna, bo już spełniłaś swoją rolę w poczęciu, teraz masz tylko obowiązek doprowadzenia dziecka do 18, a potem naturalnie wszyscy będą oczekiwać, że wnusiami się zajmiesz.

Gość gość
kazda moze pic palic na balety chodzić i bzykać sie tylko potem nie h niemialczy ze bachor cboruje ciagle itp itd

Gość gość ruda
13.44 Juz matki polki zaczynają. Nie miałam na myśli chlania i baletów dzień w dzień. Chodzilo mi o sytuacje okazjonalne...

Gość gość
13.44 Co ma bzykanie do chorowania dziecka?

Gość gość
A nie jest dziwne? Chyba ze faceci cos takiego wymyślili żeby miec pretekst do zdrady. A od faceta to się nie wymaga ze będzie siedzial posłusznie w domu i zrezygnuje z kolegów, klubów i piwka a przeciez tez jest ojcem. Mnie to na szczęście nie dotyczyczy bo nie jestem taka maciorką.