Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duży wystający brzuch 8 tyg od drugiego porodu

Polecane posty

Gość gość

Mam duzy wystający brzuch jakbym byla w 4-5 miesiącu ciązy... jestem juz 8 tyg po porodzie, to moje drugie dziecko. od porodu przestrzegam diety lekkostrawnej, zero cukru, smazonych itp jem naprawde zdrowo bo karmie piersią. Wrocilam juz do swojej wagi czyli 57kg przy 170 wzrostu a brzuch pozostal. Robie od 2 tyg specjalne cwiczenia na brzuch, nie jem na noc, duzo spaceruje. Brzuch jest twardy, okrągły, wystający ... jak prawdziwy ciążowy :/ a waga w normie i macica dawno obkurczona, wiec co mam zrobic? Czekac? Sam zejdzie? Jak bylo u was?

Gość gość
lekarz sprawdzał, nie mam rozejscia, macica też obkurczona, kurcze wygląda to fatalnie :o doradzcie coś

Gość gość
Tak już pewnie zostanie. Ja tez tak miałam i najpierw lekarz mówił ze zejdzie, za trzeba poćwiczyć itp. A teraz 2 lata później nadal tak wyglądam ze wszyscy pytają jak moja druga ciaza :( żeby się tego pozbyc to tylko operacja na ktoś nigdy nie będzie mnie stać. Niestety autorko optymistycznie tego nie widzę. Chociaż może u Ciebie będzie inaczej.

Gość gość
Mnie stac na operacje ale mi nie wisi skora ani nic . brzuch jest własnie jędrny i krągły... z tego co sie orientuje to jedyna operacja to wyciecie nadmiaru skory... moze chodzi ci o miejscowe odsysanie tłuszczu? W sumie o tym nie pomyslalam... moze bede musiala cos takiego miec..

Gość gość
Masz szczęście ze Cie stac. Tylko teraz to jeszcze za wcześnie wiec pewnie jakiś czas sie z tym pomęczę. Ale ja Cie pociesze ze tak będę wygląda do konca zycia a mam 24 lata dopiero.

Gość gość
*pomęczysz

Gość gość
Jak nie wisi skora to jaka operacja? 8 tyg to jeszcze krotko, cwicz, trzymaj diete i na pewno beda efekty

Gość gość
Hej autorko. Ja jestem 12 tyg. Po drugim porodzie i wygląda mój brzuch tak samo :( jak w 4 miesiącu. Czuje się okropnie. Po pierwszym porodzie byłam lepsza laska jak przed ciążą. Teraz tez jestem szczupła, mam dobrą wagę. Ale ten brzuch... tłuszczu na nim niewiele -jest twardy i wystajacy. Załamanie, rozumiem co czujesz. Mi dodatkowo rodzina znajomi i mąż dogryzaja :(

Gość gość
kurczę to jesteś 4 tygodnie dłużej po porodzie ode mnie i nadal masz taki brzuch? po pierwszym porodzie też szybko schudłam i brzuch się wchłonął - super wyglądałam, a teraz? porażka :o najpierw sie, zmniejszał, zmniejszał ale teraz mi się wydaje że już się nie zmienia i wygląda na 4 miesiąc ciąży :o nawet pas poporodowy niewiele daje :o

Gość gość
masakra kiedy to się "wciągnie"?

Gość gość
Kup sobie taki sznurowany pol gorset i zaloz go na brzuch na noc kilka nocy sie przemeczysz ale efekt bedzie ja tak mialam po 2ciazy i tylko to mi pomoglo