Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to zle, że moj 8msc syn sam się bawi?

Polecane posty

Gość gość

Cały dzień mój synek cudownie sam się bawi, nie marudzi,mam czas zrobić wszystko. Dom posprzatany,obiad ugotowanych,ją robię kurs z angielskiego,ucze się zaocznie, a mimo to mam kupe czasu i gram np. W grę internetowa. Jedynie wieczorem zaczyna marudzi ale to normalne. Staram mu się poświęcać jak najwięcej czasu;tanczymy,wyglupiamy sie, wchodzimy na soacerek, bawimy się razem ale on jest bardzo samodzielny. Myślicieli, że jednak powinna mu poświęcać więcej czasu ?

Gość gość
Skoro się tego nie domaga to po co? Nie jestem matką, która spędza z dzieckiem calutki dzień na zabawie. Dziecku zabawę organizuję a sama też potrzebuję trochę czasu dla siebie. Nie licząc obowiązków domowych.

Gość gość
Jeśli rozwija się dobrze, fizycznie też (nie siedzi pół dnia w jednej pozycji) to wszystko ok. Aha i uważaj na to żeby do niego mówić, objaśniać co robisz, czytać mu itd - zabawki go tego nie nauczą

Gość gość
Ale bawi się też aktywnie, toczy się, pełza itd? I musisz z nim rozmawiać - bo może mieć problemy z mówieniem później

Gość gość
Nie. Skoro lubi sam sie bawić to po co mu głowę zawracać:-) . Twój syn to przedewszyskim człowiek i tak go traktuj a nie uszczęśliwiaj go na sile. Zazdroszczę Ci troszeczkę mam nadzieje ze moje bliźniaki tez bedą tak samodzielne.

Gość gość
Pelza,turla się, gaworzy. Dobrze, że zwróciły się mi uwagę, żebym więcej mowiila :)

Gość gość
To ważne a nawet jeśli zabawa go pobudza do rozwoju intelektualnego, fizycznego (z tego co mówiszb) to rozwoju mowy nie zapewni. Tak samo rozwoju emocjonalnego ale o to pewnie dbasz.

Gość dianka82
Witam, dzieci potrzebują pobyć same (oczywiście nie mówię tu o oddzielnym pomieszczeniu, ale o tym że rodzic robi coś obok, nie razem z dzieckiem), potrzebują trochę nudy, to rozbudza ich kreatywność. Pytanie tylko jak dużo czasu spędza Pani na zabawie z synem w ciągu dnia? Więcej czy mniej niż czas spędzany "obok"?

Gość gość
To do czego Ty mu w ogóle jesteś potrzebna? Z tą gą przeginasz moim zdaniem. Głupia goistka nie dorosła do macirzyństwa, ot co. Ale ni martw si, patologia na tym forum będzie pisać, ż dobrz robisz, więc luz, grunt to dobr samopoczuci, a dziecko niech wychowuje się samo.

Gość gość
Moja córka od samego poczatku lubila bawić sie sama. Teraz ma 7 miesięcy i robię jej sale zabaw na puzzlach chowam zabawkiw różnych miejscach gryzaki Przytulanki. Siedzę z nią na podłodze opowiadam jej o zabawkach p ich kształcie kolorze fakturze. Praktycznie jedyne w czym "uczestnicze" to czytanie wierszyków i oglądanie zdjęć obrazków. Mam czas na sprzątnięcie obejrzenie jakiegoś programu. Jak śpi tez czasem siedzę przy kompie. Córka jswietnie sie rozwija a i jeszcze jej śpiewam i robię zabawy w stylu gdzie mój brzuch u ho reka. Masażyki robię na jej pleckach pizze Córka lubi patrzeć jak prasuje gotuje tupta do łazienki jak się maluje. Opowiadam jej co.robie.

Gość gość
A i jeszcze czasem robię jej zabawki w stylu wkladam do opakowania po lodach jakas rzecz duza ktora sie obija po ściankach aalbo oporowania chusteczek buduje wieze ona ja rozwala noi gania kotka i go glaszczw to jej tlumacze ze delikatnie trzeba.obserwuje ja po prostu

Gość gość
Bum bum