Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja byla chce podac mnie do komornika alimenty pomocy

Polecane posty

Gość gość

mam problem moja byla chce mnie podac do komornika fakt nie zaplacilem jej ale to nie jest powod zeby odrazu od komornika isc. nie wiem co mam zrobic i jak ja od tego odwiesc mowilem jej ze nie powinna tego robic ze zwgledu na nasze dziecko to sie tylko na nim bedzie odbijac jak my bedziemy zyc jak pies z kotem powinna mnie szanowac wkoncu jestesmy rodzina mamy dziecko . kocham swoje dziecko ale do niej to nie przemawia nie wiem jak ja orzekonac zeby tego nie robila. ona tylko ciagle pisze ze dziecko kosztuje ze to wszystko wydatek zamiast cieszyc sie ze je ma tak jak ja sie ciesze. przeciez nie pieniadze sa w zyciu najwazniejsze dla dziecka a milosc jaka sie je otacza.poradzcie cos bo juz nie mam sil do tej kobiety.

Gość gość
Chyba odbija sie na dziecku to, ze nie placisz... I bardzo dobrze robi kobieta. Jak sad przyznal taka kwote, to znaczy ze jest ona prawidlowa i z glodu nie umierasz. Jak sie dzieciaka zrobilo, to trzeba teraz utrzymac, a nie na dzifki tracic

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy, że dziecko to naprawdę spory koszt, a Twoja ex partnerka nie robi Ci tego na złość tylko po to, aby zapewnić waszemu dziecku jakąś stabilizację finansową. Sam powinieneś jako ojciec poczuwać się do odpowiedzialności finansowej za swoje dziecko. Z tego co piszesz to ex partnerka musi mieć wyrok sądu skoro zamierza pójść do komornika. Więc wnioskuję, że jesteś typem człowieka, który notorycznie uchyla się od płacenia na swoje dziecko. Wie wiem czego oczekujesz od kobiety, że przestanie żądać od Ciebie alimentów i sama będzie łożyć na wasze dziecko, a Ty będziesz udawał kochającego tatusia. Śmieszny jesteś.

Gość gość
To ty jej nie szanujesz i swojego dziecja, skoro im nie placisz

Gość gość
widze ze wszyscy na mnie wsieli nikt nie rozumie ze ja ich naprawde kocham. dodam ze to ona mnie zostawila bo niby jestem nieodpowiedzialny i nie potrafie nawet rodziny utrzymac to mogla ze mna byc a nie alimenty zadac.

Gość gość
fetyszystapodpasek dziś nie ma nic gorszego niz baba która wyciaga lape po hajs bylego ludzie też potrafią lizać xxx o... koles ktory zyje powietrzem bo nie potrzebuje kasy na utrzymanie i wyzywienie :D dziecko to nie obrazek na scianie i nakarmic je trzeba

Gość gość
to weź dziecko do siebie, nie chciej alimentów od byłej i nakarm je miłością, jesteś taki sam jak mój były, żeby nie komornik to nie dałby ani 1 zł, za to opowiada jak kocha dziecko, za niełożenie na dziecko można stracić prawa rodzicielskie, tak mój eks stracił je, za to zyskał komornika, który skutecznie i regularnie poddaje go egzekucji

Autorze, twoja ex ma racje, jesteś nieodpowiedzialny, nie chcesz łożyć na własne dziecko. Mam nadzieję, że już złożyła papiery u komornika, bo zachowujesz się jak smarkacz. Ty nie robisz łaski, płacąc na dziecko. To jest twój zasmarkany obowiązek.

Gość gość
tak wiem ze naleza sie pieniadze dziecku ale ja nie chce placic alimentow i widywac dziecka od swieta tylko byc przy nich a ona mnie nie chce dlatego jej nie place sama tak wybrala moglismy byc rodzina to ona zabrala dziecku tatusia ja ich tak bardzo kocham

I tak będziesz płacił. Alimenty i koszty egzekucji komorniczej. Jej wielkiej krzywdy nie zrobisz, bo dostanie to, co jej się należy.

Gość gość
No ale chyba jakis powod miala, ze od ciebie odeszla... Znajdz sobie inna, zrob nowe dziecko i bedziesz szczesliwy.

Gość gość
nie chce innej juz nigdy nie znajde takiej pieknej i inteligetnej kobiety kazdy mi to mowi, kazdy mi jej zazdroscil. nie dosc ze sliczna madra pracowita. nawet moja rodzina sie dziwila co ona we mnie widzi. ale mowila ze kocha chcialem z nia dziecka myslalem ze bedziemy na zawsze razem a ona mnie zostawila tylko o pieniadze jej chodzi

Gość gość
No na kase raczej nie poleciala, bo na milionera to mi raczej nie wygladasz skoro nie masz kasy na alimenty hehe

Gość gość
No a dlaczego cie zostawila?

Gość gość
no bo chodzilo jej tylko o pieniadze poki nie byla w ciazy wszystko bylo ok ale jak zaszla w ciaze to oszala na punkcie pieniedzy wiecznie tylko sie darla ze wszystko kosztuje lakarze wyprawka itp a mogla panstwowo chodzic a pozniej ze pampersy leki kosztuja i mnie zostawiala bo mowila ze jestem nieudacznikiem i nie bedzie jeszcze do mnie dokladac fakt nie pracowalem wtedy ale co mialem isc za 1300 zl pracowac i tak by nam to nie starczylo dalej by krzyczala ze za malo. tylko o pieniadze jej chodzi

Gość gość
ale przyglup z ciebie. nie dziwie sie jej. nie bede ci tlumaczyc elementarnych zasad funkcjnowania w spoleczenstwie bo z twoim podejsciem to bezcelowe. jestes tepy na maksa, sorry.

Gość gość
No to idz na bezrobotnego, to alimentow nie bedziesz musial placic

Gość gość
Nie no pewnie, za mniej niz 20 tys. nie warto robic... Debil z ciebie i nierob, dobrze, ze cie zostawila

Gość gość
jeśli nie chce z tobą być, to jej nie zmusisz. jeśli chcesz widywać dziecko częściej albo żeby mieszkało z tobą, to wszystko można zrobić drogą sądową, jeśli udowodnisz, że możesz się nim zająć, ale coś czuję, że nie możesz i lepiej będzie, jeśli po prostu na nie będziesz płacić.

Gość gość
A to szmata mala. To dziecko powinno tobie placic alimenty, do pracy niech idzie, a nie siedzi na doopie bahor jeden. Nie rozumiem polskiego prawa...

Gość gość
alimenty powinieneś płacić na dziecko ale masz prawo rządać by ci dokumentowała w jaki sposób pieniądze poszły na dziecko. Komornik to najgorszy sposób, zabierze wszystko sobie a na dziecko zostanie ochłap dosłownie.

Gość gość
jeżeli ona utrudnia ci kontakty z dzieckiem to nie płać jej ani grosza i niech leci do komornika.

Gość gość
nie utrudnia ale mieszkam w innej miejscowosci i nie mam jak codzinnie sie widywac z dzieckiem a nie zamierzam placic i byc weekendowym tatusiem po moim trupie to ona rozwalila rodzine nie ja ja chccialem byc przy nich ale ona pieniadze i pieniadze

Gość gość
w sadzie pytali ile wydaje na dziecko co kupuje itd to miala jakies rachunki, faktury to dostalem 450 zl

Gość gość
jezu koles ale jestes tepakiem buhahahahhaha

Gość gość
Może najlepiej udać się do prawnika po poradę. Godna polecenia jest kancelaria www.adwokat-dudek.com , gdzie z pewnością odpowiedzą na nurtujące cie pytania.