Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opinie o Piperine na odchudzanie

Polecane posty

Gość gość

Siemanko. Dzisiaj dostałam maila na poczcie na onecie z reklamą tego środka. Zaczęłam czytać co nie co i nazwa Piperine bierze się od substancji piperyny. Nie mam pojęcia na ten temat, ale słyszałam, że temat jest dość popularny i znany w branży odchudzania. Czy ktoś mógłby mi opowiedzieć o skuteczności tego preparatu?

Gość gość
Cytat z Wikipedii: "W roku 2012 opublikowano wyniki badań wskazujące, że piperyna może blokować tworzenie się nowych komórek tłuszczowych i obniżać poziom tłuszczu w krwiobiegu". Kiedyś się tym trochę interesowałam i muszę powiedzieć, że na początku przez miesiąc piperyna fajnie działała, głównie na samopoczucie, no chyba że to placebo. Z czasem efekt słabł. Jeśli chodzi o Piperine to po prostu nazwa jaką wybrał producent. Z tego co wiem, to wiele takich ciekawych substancji można wyciągnąć z samej diety, tylko trzeba ją odpowiednio bilansować. Polecam też poczytać o kwestiach głowy i odchudzania. Polecam na przykład ten wpis: http://hipnosencja.pl/blog/hipnoza/hipnoza-na-odchudzanie/ nie trzeba nawet korzystać z samej hipnozy, ale można znaleźc wiele zalezności w byciu otyłym i w naszym codziennym postępowaniu.

Gość gość
Piperine jest z czarnego pieprzu, prawda? A gdyby jeść czarny pieprz?

Gość gość
Bez sensu :d To jest pewnie jakiś ekstrakt składnika, który jest najwazniejszy. A skoro orzechy są zdrowe, to nie można ich jeść ze skorupkami? :D Mimo to ja i tak polecam bardziej zdrowy tryb życia tak w 100% niż prochy.

Gość gość
Mi też to przyszło na maila. właśnie dlatego znalazłam temat. Nikt tego nie stosował?

Gość gość
Ja stosowałam piperyne, ale akurat z innej firmy. Suplement to suplement. Jest taki pozytywny stan, że chce się ćwiczyć, dużo ruszać itd. Czy było to jakieś szczególnie istotne w moim odchudzaniu? Raczej był to taki mały dodatek do codziennych obowiązków w dziedzinie bycia fit.

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
Po części zgadzam się z przedmówcą, ale wcale nie trzeba stosować żadnych ziołowych dodatków, bo tworzy się wokół tego jakaś dziwna legenda. Ludzie myślą, że bez g*******ego suplementu nie są w stanie schudnąć!

Gość gość
Piperina z tego co wiem, jest dobre na poprawę humoru:) Nie wiem jak się sprawuje w odchudzaniu, ale pieprz ma właściwości antydepresyjne.

Gość gość
Na poprawę przemiany materii piperina też jest niezła.

Gość gość
Piprine w tym przypadku to tylko nazwa suplementu, tak naprawdę jest wiele tego typu produktów opartych na piperynie i jak już kilku słusznie zauważyło, jest to głównie kwestia właściwości czarnego pieprzu.

Gość gość
Jeszcze nie stosowałem, ale z ciekawości spróbuję.

Gość gość
Na mnie nie działało

Gość gość
Ale co piperyna na ciebie nie działała? Czemu? Bo jadło się zbyt wiele na suplemencie? Wielu niestety wpada w taką pułapkę psychologiczną i jedzą więcej niż powinni bo myślą, że teraz suplement zrobi swoje.

Gość gość
Dlatego nie stawiaj swojego odchudzania na suplemencie diety, tylko zwyczajnie na swojej głowie.

Gość gość
Cokolwiek bierzesz, opieraj to na psychologii swojej głowy. Jak tego nie ogarniesz, to presja cię zje.

Piperyna , tak jak zielony jęczmień to naturalne składniki, które mogą wspomóc odchudzanie. WSPOMÓC, a nie odwalić całą robotę. Przecież jesli ktos nie potrafie sie obejsc bez batona lub pizzy co drugi dzień, to niech nie oczuje, że kilka pigulek zrobi z niego modela. Ja trafilam na artykul o piperynie na mamopracuj.pl (kto ciekaw, niech sobie wyszuka na haslo piperyna ), zamowilam sobie jedno pudelko i testuje. Poki co 3kg mniej, ale odstawilam tez slodycze i biale pieczywo i poki pogoda dopisuje jezdze na rowerze :) nie ma co czekac z postanowieniami noworocznymi do stycznia