Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaniemowlaczka

niemowle nagle nie chce jesc

Polecane posty

Gość mamaniemowlaczka

Witam, może ktoras mamusia może mi pomoc, synek ma dwa i pol miesiąca od tygodnia zaczal marudzić przy jedzeniu, od wczoraj jest coraz gorzej, nie chce jesc, wypluwa mleko, wypycha smoczek jezykiem, bawi się, dziś zjadł o 9 rano 120 ml, dopiero o 15 zjadł 40 ml i o 18 wieczorem 130 ml, jest glodny ale jesc nie chce, wczoraj bylam u lekarza i jest zdrowy wiec nie wiem o co chodzi, czemu nagle przestal chcieć jesc. Pije mleko Nutramigen od poltora miesiąca i było ok a teraz nagle takie cos, strasznie się martwię. Proszę was o porade

Gość gość
Lata temu podobnie opisywałam swój problem. Przy czym stopniowo było coraz gorzej aż któregoś dnia córka po prostu odmówiła jedzenia i nie piła mleka przez cały dzień. Dziewczyny stąd coś mi poradziły, choć nie wierzyłam że problem jest... tak błahy. Otóż dostałam radę żeby przeciąć smoczek na krzyż, podziałało, a zaraz później kupiłam specjalny smoczek do kaszek. Zmiana była radykalna. Córka jak gdyby nic zaczęła znowu normalnie jeść. A muszę dodać że latałam do pediatry, że badania były robione, nie dostawałam żadnej rady. Wystarczyło za to spytać tutaj i zastosować się do uwag koleżanek z forum. Jeśli więc twoje dziecko ma jakiś normalny smoczek, szukaj takiego o dużej przepustowości.

Gość bella  86
moje dziecko miało 4 miesiące, gdy zdarzyła się podobna sytuacja, można powiedzieć, że z dnia na dzień przestał jeść, wypychał smoczek płakał. Lekarz tyko po tym co powiedziałam zlecił badanie krwi , bo uznał ,że to niedokrwistość i miał rację. W twoim przypadku , może to być inna przyczyna , a jak lekarz go zbadał , tylko osłuchał, waga i wzrost?

Gość mamaniemowlaczka
ma smoczek z aventu z dwoma dziurkami, może faktycznie o to chodzi, wode, herbatkę pije normalnie. tak się martwię bo jest zdrowy wszystko ok i nagle nie chce jesc. sproboje z tym smoczkiem :)

Gość gość
Moja córa miała zdaje się taki z trzema a i odrzuciła. Nic nie ryzykujesz kupując ten do kaszek. :) A różnica jest dla dziecka spora. Napisz czy to coś zmieniło.

Gość mamaniemowlaczka
tak, lekarz tylko osluchal ze wszystkich stron, popatrzyl w buzke, waga ok, wzrost tez ok. A z czego może być ta niedokrwistość?

Gość mamaniemowlaczka
jutro pojade i kupie taki smoczek do kaszek, mam nadzieje ze to o to chodzi :)

Gość gość7677
Mam ten sam problem , moje ma 3miesiące i też wypycha smoczek od wczoraj coś tak , zjadala 120 150 ml a teraz 60 zje. I koniec . Pije normalnie. Nie wiem czy do lekarza mam iść czy chodzi o ten smoczek ale czym różni się taki od tego do kaszek?

Gość mamaniemowlaczka
smoczek do kaszek ma wieksza dziurke chyba, sama nie wiem, jutro go kupie. i pewnie tez zrobie mu badania krwi na ta anemie

Gość bella  86
Myślę, że pewnie z miana mleka mogła być przyczyną. A tak naprawdę to nie mam pojęcia. Miesiąc czasu przyjmował żelazo i było ok. Myślę, że lekarz by zauważył u Twojego dziecka anemię, więc chyba o smoczek chodzi.

Gość mamaniemowlaczka
martwię się bo jadl fajnie i nagle z dnia na dzień jest coraz gorzej, dziś zjadł tak mało i takie cyrki sa przy jedzeniu ze plakac mi się chce, sprobuje jutro z tym smoczkiem a jak nie to zrobie mu badania krwi

Gość gość
Moze to zeby? Teraz niektore dzieci bardzo wczesnie je maja

Gość gość
Jak widzisz powodow moze byc tysiace. U nas to byl refluks. Sprawdzaj. W koncu znajdziesz przyczyne.

Gość gość
Daj znać co było przyczyną czy pomógł ten smoczek . ..

Gość mamaniemowlaczka
kupiłam smoczek i to nie to... dziś jade do innego lekarza i zobaczę co powie na to. Maly zaczal chrapac, niby kataru nie ma ale już sama nie wiem

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*