Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania1702

L4 po rozwiązaniu umowy o pracę

Polecane posty

Gość Ania1702

Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? 9.11 złożyłam u pracodawcy wypowiedzenie umowy w trybie natychmiastowym, dziś okazało się, że jestem chora i lekarz wystawił mi L4. Wygląda na to, że choroba nie minie szybki że zwzględu na to iż są to problemy neurologiczne więc pewnie zwolnienie będzie przedłużane. Dowiedziałam się, że po ustaniu stosunku pracy mogę mieć wypłacany zasiłek chorobowy jeżeli choroba powstała w ciągu 14 dni od ustania zatrudnienia i trwa min 30 dni. Pytanie od kiedy liczyć te 14 dni - od dnia złożenia wypowiedzenia czy następnego dnia?

Gość gość
Jeżeli złożyłaś wypowiedzenie w trybie natychmiastowym to chyba masz juz pracę w przeciwnym razie gratuluję odwagi!

Gość gość
Mi sie wydaje że nie należy ci sie. Ale proponuje iść do zusu tam ci powiedzą jak to działa...ja musiałam pieć przepracowane 90dni by dostać zasiłek z zusu ale z tym że miałam umowa zlecenie i wciąż pracowałam a nie odbyło sie to po zwolnienu ...ale mi to nie pasuje bo komu ty chcesz dać l4 jak jesteś bezrobotna ...l4 dostają pracujący a nie ...

Gość gość
Wejdz na strone zusu, tam masz wszystko opisane.