Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lhianonn20

Nadżerka

Polecane posty

Gość Madzia86
Hej:) 2 tygodnie temu miałam usuwaną nadżerkę i powiem szczerze, że nie taki diabeł straszny jak go malują;) Natomiast mam pytanie dotyczące życia po zabiegu. Wiem, że przez miesiąc nie można uprawiać sexu, dźwigać itd. A co z ćwiczeniami fizycznymi? Czy można jeździć na orbitreku lub rowerku? Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź. Dzięki z góry Pa:)

Gość lala duża nadżerka
Czesc Dziewczyny, wlasnie jestem po wizycie u ginekologa. Wyobrazcie sobie, ze ostatnia cytologie mialam robiona rok i 2 m-ce temu wtedy mialam grupe 2 i mala nadzerke i moj gin. powiedzial, ze nie musze z tym nic robic, bo to normale i gdy urodze dziecko to mi przejdzie. Ja, nieswiadoma, uwierzylam temu draniowi, ze co druga kobieta to ma....i teraz tego żaluje. Dzis mialam kolposkopie i okazolo sie, ze moja nadzerka ma ok 4cm wielkosci i lekarka nazwala ja mianem obrzydliwej i ogromnej. Ponoc kobiety po kilku porodach maja takie, a ja jeszcze jestem na to za mloda. Najpierw sie przestraszylam, ze to moja wina, ze do tego dopusiclam i co ja biedna teraz zrobie...ale po przeczytaniu tego forum wiem, ze trzeba sie wziac w garsc i po prostu COS z tym zrobic. Dostalam jakies tabletki na wyleczenie stanu zapalnego, a pozniej pewnie czeka mnie zabieg. I chce Was wszystkie pocieszyc, wiadomosci o nadzerce nie traktujcie jako wyroku, tylko jako dobrą wiadomosc, że to TYLKO nadzerka i super, ze sie o tym dowiedzialyscie w pore zanim przyszlo cos gorszego...rak. Zatem do leczenia! Bede Was informowac o przebiegu mojego leczenia, a wszystkie kobitki mocno wspieram i samo o to tez prosze.

Gość anodla
jestem po wypalaniu,nie byłam jeszcze w ciąży a z tego co się naczytałam to teraz bedę miała przez to komplikacje przy porodzie ,gin nic mi nie powiedział o tym -moze i moja wina bo nie pyt ,byłam przejeta samym faktem ze znow mnie czeka zabieg -to mi tylko siedziało w głowie ,wszystko działo sie tak szybko ze nie miałam czasu zeby bardziej sie w to wgłębnić

Gość -Elunia-
Witam Ja rowniez mam nadzerke II stopnia i bardzo powaznie zastanawiam sie nad zabiegiem zamrazania nadzerki tymbardziej, ze srednio 3 razy w roku mam dosc powazne zapalenie, ktore zazwyczaj konczy sie dosc dluga kuracja antybiotykowa... Mysle rowniez o zmianie lekarza, gdyz moj ginekolog pozostawia wiele do zyczenia... Mam do Was kobiety pytanie tzn. Jak dlugo efekty zamrazania sie utrzymują? Czy jest mozliwe, ze po tym zabiegu nadzerka powroci? Serdecznie Was pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Gość Nastolatka18
Hej:) Też wykryto u mnie nadżerkę, wcześniej była mała a teraz mam sporą:( lekarka przepisała mi narazie blobulki dopochwowe ( żeby wyleczyć stan zapalny ) a niedlugo mam isc na cytologioe- 1 raz w zyciu, boje sie co wykaze:( Uplawy mialam gdzies odf 2 lat juz a ostatnio strasznie boli mnie dół brzucha, kłucia jakieś i jajniki, panikuje i boje sie:9 Czasem nawet nie moge chodzic przez to tak boli podbrzusze:( Czytam ze to od nadżerki moze byc, tez tak mialyscie? Martwię sie strasznie eh:(:(

Gość Ewelineczkaaa
JA MIALAM ZABIEG 3 DNI TEMU.DOKTOR BYL BARDZO MILY, DOKLADNIE WYJASNIL MI NA CZYM TO POLEGA, CO PO KOLEI ROBI I CO BEDZIE SIE DZIALO PO.SAM ZABIEG BYL BELBOLESNY ALE TROCHE NIEPRZYJEMNY -->CZULAM LEKKI SKURCZ W DOLNYCH CZESCIACH BRZUSZKA.PO ZABIEGU CZULAM SIE NORMALNIE, ALE TAK JAK PAN DOKTOR MOWIL WYSTEPUJA UPLAWY(DOSYC SPORE). AHA I CO WAZNE ZABIEG KOSZTOWAL MNIE 1,74 ZŁ !!!!!!!!!( A RACZEJ TYLE KOSZTOWALY JAKIES GLOBULKI KTORE LEKARZ PRZYPISAL PRZED ZABIEGIEM), A SAM ZABIEG BYL DARMOWY!!! DZIEWUSZKI ZAINTERESUJCIE SIE TYM, NIE CHODZCIE DO 1WSZEJ LEPSZEJ PRZYCHODI- W MOJEJ 1WSZEJ PRZYCHODI ZABIEG KOSZTOLABY MNIE 200ZL A TAK MIALAM ZA FREE!:)

Gość badylla
CZEŚĆ DZIEWCZYNY JA SZYKUJE SIĘ NA ZABIEG W PIĄTEK , BĘDZIE ON ZE ZNIECZULENIEM , WIĘC NIC NIE BĘDZIE BOLAŁO TAK MI MÓWIŁ LEKARZ , ZLE NIESTETY TA PRZYJEMNOŚĆ BĘDZIE KOSZTOWAŁA MNIE 250 ZŁ , BO W PRZYCHODNI MUSIAŁA BYM CZEKAĆ WIECZNOŚĆ

Gość madziiiiiiiii
mam nadzerke.lekaz przepisal mi tabletki dopochwower. boli mnie w okolicy podbrzusz. zlecil mi tez usg. mam stracha

Gość gosiaczekrrrrr
jakie tabl dopochwowe ci przepisal???? ja tezmam bole [podbrzusza i szukam przyczyny (a mam nadzerke i tylozgiecie macicy)moze to tez jakies torbiele?po okresie ide na wizyte

Gość gfrddfg
a jakie mialyscie objawy? czy moze brazowa wydzielina w srodku cyklu?

Gość zanipokojona2088
mam 20 lat i wykryto u mnie nadżerkę. cytologia wykazała II stopień. Mam plamienia, często rozlegulowane miesiączki a do tego jeszcze grzybice:( zastanawiam się czy te plaminia mogą powodować te czynniki. Proszę o pomoc!:(

Gość zanipokojona2088
Lekarz mi nie powiedział jaka jest duża i nie powiedział też co mam z nią zrobić:( Grzybica to mój kolejny problem.Lekarz mi powiedział ża dbam za bardzo o siebie.Za częste mycie zabija naturalną barierę przed bakteriami. Miesiączki mam obfite 7 dniowe i czasami zdarzają mi sie plamienia. Proszę o jaką odpowiedź. Nie wiem czy to są objawy grzybicy czy może nadżerki a możę zupełnie czegoś odmiennego:(:(

Gość klaudia500
Mam 20 lat tydzien temu mialam usunieta nadzerke. W polsce regularnie chodzilam do ginekologa bo ciagle mialam uplawy on dawal mi globulki i mowil ze to stan zapalny- dzis juz wiem ze to byla nadzerka.Obecnie mieszkam w anglii mialam obiona wypalanke w szpitalu nie placilam nic,dostalam 2 zastrzyki znieczulajace doktor i pielegniarka byli bardzo mili. Dzieki kamerze widzialam jak doktor wypala ta ranke i jak ona wyglada.To bylo okropne.Sam zabieg wypalania jest nieprzyjemny.Nieleczona nadzerka prowadzi do raka szyjki macicy. Moja mama miala nadzerke nie robia z nia nic bo jej tak lekarz powiedzial-w kwietniu miala usunieta cala macice-rak szyjki macicy przez niewyleczona nadzerke.Wypalanka nie ma zadnego wplywo na to czy ktos bedzie plodny czy nie.Po zabiegu czulam sie zle mdlilo mnie i wogole teraz jest lepeij tylko leci ze mnie jak z kranu i nieprzyjemnie pachnie.Troche mnie to niepokoi, lekarz mowil ze bedzie sie oczyszczac ale zeby az tak lecialo.Co do wspolzycia ja mam szlaban na miesiac.I nie moge brac kapieli tylko prysznic.Wie dziewczyny nie zastanawiajcie sie czy wypalic moze was to ocalic przed rakiem macicy.Poza tym czytalam ostatnio w polskiej gazecie ze zabieg usuniecia nadzerki sponsoruje nfz.Warto dowiedziec sie cos wiecej na ten temat i zaoszczedzic pieniadze.

witam, mam 24 lata i 23 czerwca wypalano mi nadżerkę, nie rodziłam jeszcze, i dziwi mnie zdanie wielu dziewcząt , że u kobiet które nie rodziły się nie wypala, prawda jest taka że wypalanie daje największe szanse na to że nadżerka nie wróci!!!! a druga kwestia jest taka że jak lekarz weźmie odpowiednio mały wziernik,i zrobi to delikatnie to blizna bedzie malutka. tak jak koleżanka powyżej mowila, mialam to refundowane przez nfz. poszlam do ginekologa prywatnie i on mi zaprooponowal ze na dobe poloze sie w spzitalu i mi to zrobia, i sie zgodzialm totalnie za free. upławy ogromne

Gość Oiwia 23
mam pytanie czy którąś z was przy nadżerce nie miała okresu.właśnie czekam na wymaz cytologi a ostatni okres miałam pod koniec maja.Robiłam już 3 razy test ciążowy i wynik negatywny.Może któraś z was miała podobne problemy?

ja nie mam okresu jak narazie po wypaleniu nadżerki, ale przed miałam.

Gość Oiwia 23
a ja z tego co tu poczytałam mam nadżerkę i brak okresu w poniedziałek będę miała wynik już się martwię że coś jest nie tak

Bardzo dobry artykuł - polecam wszystkim, które sa przed leczeniem nadżerki - tak jak własnie ja - mam zaplanowany zabieg wymrażania na sierpień - ale po tym artykule wartałoby sie zastanowić czy rzeczywiście nie udać się do dobrago lekarza, który wykona kolposkopie i wypowie sie czy to zamrażanie jest potrzebne - jak wynika z artkułu to może przyniesc wiecej szkody niz pożytku - przeczytajcie i wypowiedzcie się na ten temat.

Gość anitqaa
hej :( mam problem... prosze.. powiedzcie mi czy objawy nadżerki mogą być poddobne do objawów infekcji grzybiczej :( ja jeszcze nie byłam u lekarza.. ale pojde jutro.. (mam 16 lat) jeszcze nie wiem co mi jest, boje sie..

Gość anitqaa
prosze odpowiedzcie mi :(

Gość Eliaa
a ja chce sie dowiedziec tez o nadzerce. Mam 20 lat.Okres powinnam miec 23. o8 a nie mam wczesniej przed planowanym okresem kochalam sie ze swoim chlopakiem i po stosunku leje sie ze mnie takie brunatny sluz az do tej pory (no i okresu brak do tej pory) i boli mnie brzuch.... Czy to moze byc powodem nadzerki??????? Lub nie daj boze ciaża (WRRR) prosze o odpowiedz bo jak narazie to kazdy pisze ze mial nadzerke i takie tam rzeczy o abiegu

Gość solfi
W ubiegłym tygodniu miałam wypalankę. Oczywiście szlaban na sex :( I tu mam pytanie, którego wstydziłam się zadać lekarzowi. Czy w zakazie seksu chodzi o absolutną abstynencję, czy tylko o brak samej penetracji. Czy orgazm łechtaczkowy (a może dokładniej występujące przy nim skurcze macicy) może w jakiś sposób zaszkodzić procesowi gojenia ranki?

a jak myślisz dlaczego jest zakaz kąpieli? am się nie moze nic dostać zeby ci się zagoiło!!!!! twoj wybor jak chcesz to przechodzic po raz kolejny, stosowanie si e do zalecen lekarza dajej 99% gwarancji ze juz nie wroci nadzerka, musisz przezyc, kazda z nas jakos dala rade, pozdro

a jak myślisz dlaczego jest zakaz kąpieli? am się nie moze nic dostać zeby ci się zagoiło!!!!! twoj wybor jak chcesz to przechodzic po raz kolejny, stosowanie si e do zalecen lekarza dajej 99% gwarancji ze juz nie wroci nadzerka, musisz przezyc, kazda z nas jakos dala rade, pozdro

Gość ilona bbb
koszt zabiegu w gabinecie prywatnym kosztuje 200zl bynajmniej ja tyle placilem u swojego lekarza

Gość Patusiaaa
Ja dziś miałam zamrożona nadżerke i nic nie czulam.. Wcale nie bolało.. Niewiem co z dalszymi objawami bo narazie niemam żadnych czas pokaże:).. Ale żadnego znieczulenia nie trzeba stosowac przy zamrazaniu:)

Gość tysiab
dziewczyny mam nadżerkę i w badaniu cytologicznym zawsze mam II grupę. Pytałam lekarkę o leczenie lub wypalenie nadżerki, ale mnie wyśmiała i powiedziała, że \"takie rzeczy się robi po porodzie\", a ja nie planuje w najbliższym czasie dziecka(biorę tabletki antykoncepcyjne). Słyszałam, że nieleczony stan zapalny(nadżerka) może być przyczyną powstania nowotworu. Co robić? Słuchać lekarza, czy mimo wszystko wypalić tą nadżerkę? Spędza mi to sen z powiek, bo genetycznie istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia u mnie nowotworu( chorowała mama, babcia ).