Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lhianonn20

Nadżerka

Polecane posty

Gość asiek_85
Dziewczyny jestem załamana. 2 tygodnie temu miałam usuwana nadżerke-wypalanie! i od tego czasu cieknie ze mnie okropnie, jeszcze taki brunatny upław o nieprzyjemnym zapachu i ból jakbym miała okres dostac :( co robic? help!!

Gość norah
Ja mialam usuwaną nadżerkę we wtorek i podobno te upławy to norma, ze mnie też się leje i capi jak diabli, aż boję się, że inni też to czują, choć noszę chłonne podpaski i często je zmieniam.

Gość norah
U mnie niczym się nie objawiała, ale u niektórych kobiet powoduje uplawy, infekcje, czasem bóle podbrzusza. Stwierdza się ją podczas badania ginekologicznego.

Gość czarna86
własnie wyczytałam, że dla kobiet które nigdy nie rodziły najlepszą matodoą jest fotokoagulacja--czyli bezbolesny zabieg "światłem" trwajacy kilka sekund, po którym gojenie jest szybkie i bezbolesne

Gość czarna86
własnie wyczytałam, że dla kobiet które nigdy nie rodziły najlepszą matodoą jest fotokoagulacja--czyli bezbolesny zabieg "światłem" trwajacy kilka sekund, po którym gojenie jest szybkie i bezbolesne

Gość paula x88
cześ laski mie dawno dowidziałam sie ze mam nadżerke ale moja ginekolog nai udzieliła mi zbyt obszernych informacji na ten temat.powiedziała tylko ze mam raz w roku robic kontrole i przepisała mi jakieś globułki nawet nie powiedziła jak to sie leczy i jakie sa metody.dowiediałam się o tym dopiero z neta wiem ze najlepiej to chyba ja wymrozic ale ile to kosztuje i czy ten zabieg jest robiony na kase chorych?i czy powinnam zasięgnąc rady innego lekarza?

Gość cicatridina
a jakie glabulki ci poleciła? ja miałam małą nadżerkę, dostałam globulki Cicatridina i po 20 dniach jak poszłam na kontrole to nadżerka zniknęła. mam tez chodzic na kontrole. jak mi sie jakies dziwne upławy czy plamienia pokazuja to kupuje sobie tą Cicatridinę i jest ok.

Gość Wiki25
Cześć dziewczyny. Ja też mialam nadżerkę i niedawno ją usunęlam poprzez wypalankę.Myslalam ze ciąża mi ja zaleczy ale jednak nie. Z tego co wiem wypalanka w stosunku do zamrazania jest skuteczniejsza. Ponoć mniej wycieka wody a kolor tak jak jedna z was pisala na początku jest żólty a potem lekko brunatny. Jeśli chodzi o zabieg to jest calkowicie bezbolesny( z miejscowym znieczuleniem).Nie zgadzajcie się na "glupiego jasia" Nieleczona nadżerka może doprowadzić do tego że potem wycinają kawalek szyjki macicy a to juz jest bardziej niebezpieczne przy zajsciu w ciązę.Moja madzerka duza nie byla ale im predzej tym lepiej.Ważne tylko aby po zabiegu robic irygacje i wszystkosie zagoi.Ja po zabiegu od razu wstalam i zadnego bólu brzucha nie czulam. Nie dźwigajcie ciężkich rzeczy bo może wtedy bolec brzuch. Koszt w prywatnym gab. 300 zl ale zero bólu

Gość madzia85
no ja tez mam nadzerke1 ale moj ginekolog stwierdzil ze mozna ja usunac takim preparatem o nazwie Solcogyn! jeszcze nie byłam na z tym srodkiem u niego ale to jest jeszcze leczenie farmakologiczne! mam nadzieje ze pomoze:)

Gość graaazyna
No niestety ja też mam nadżerke tylko że bardzo dużą tak mi powiedział lekaż, niemowił mi jeszcze jak będzie usuwana za trzy dni idę do niego,nielecze sie prywatnie tylko z kasy chorych.Staram sie o tym nie myslec mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Gorąco was pozdrawiam.Acha mam 24 lata i wspaniała córeczke.

Gość anicia
Kochane nie wiecie ile dni po okresie trzeba zrobić wypalankę???????? bo nie wiem dokładnie kiedy mama zgłośić się na zabieg:(????

Gość hi
ja mialam wypalanie prądem rok temu i od tego czasu wszystko sie ladnie zagoilo i nie mam nawrotow. Tez przez kilka dni po zabiegu mialam silne wycieki z pochwy i troszke pobolewal mnie brzuch, ale to normalne, ginekolog mnie uprzedzila. Leciutko tylko bolal tez zabieg, najwazniejsze ze juz sladu niema, oprocz malej blizny. Ginekolog powiedziala, ze nic mi sie na pewno nie rozerwie przy porodzie.

Gość poradżcie mi
czytam Wasze posty i mnie strach ogarnął :( mam 23 lata i jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa? powiedzcie mi jak to jest z tą nadżerką , czy ja ją moge sama u siebie że tak powiem zobaczyć?? gdzie to jest ?? bo ja nie wiem ?? odczuwam czasami ból przy stosunku (na opczątku) ale myślałam ze to bardzie stres albo słabe nawilżenie (bo miewam problemy z suchością) czy to moze być nadżerka, niby nie mam jakiś wiekszych upławów ale mam jakieś ( a moze sa zaobfite nie umiem tego ocenić) no i czasami po stosunku mam otartą skórę przy samym wejściu do pochwy na dole (czasami krwawi ale tyci tyci naprawde znikome ale to chyba od takiego otarcia) powiedzcie mi (wiem że powinnam isć do ginekologa ale sie boje strasznie i wstyd mi ze jestem taka już stara i jeszcze nie byłam ani razu) czy moge to mieć??

Gość Pliiis PoMOCY
Hej mam pytanie.. Czy zabiegi usuwania laserem nadzerki lub chronicznego zapalenia szyjki macicy wykonywane sa w jakims znieczuleniu..? Chodzi mi tutaj o znieczulenie miejscowe badz NARKOZA? PROSZE O POOOOOOOMOCCCCCCCCCCCCCC ~!!!!! Z góry Dziekuje!!

Gość 20stkaaa
Witajmiesiac temu mialam zamrazana nadzerke ! w ogole nie bolalo. chociaz tez sie balam , jedyne co to czulam tylko jednak lekki skurcz macicy podczas zabiegu no i uderzenia goraca, potem przez dwa tygodnie mialam uplawy wodniste wiec jest to troche meczoce, pozdrawiam i pwowodzenia

Milam laserowo leczona nadzerke.Bolalo mnie troche moze dlatego ze balam sie strasznie a nawet robilo mi sie slabo.Ginek. powiedziala ze jestem bardzo wrazliwa.Moze innych to nie boli a mnie troche tak ale da sie wytrzymac.Bardziej balam sie raka.Teraz leci mi zolty plyn i to jest najgorsze a czasem boli w dole brzuch.Ale ciesze sie ze mam to juz za soba.A koszt to 300zl.Podobno wypalanka strasznie boli tak mi mowila moja gin wiec zdecydowalam sie na laser.Za miesiac kontrola i wtedy juz chyba bede mogla spac z facetem.Leczcie sie dziewczyny bo warto

Gość wypalanka
boli??? pierwsze słyszę... to chyba sprawa idywidualna każdego organizmu, bo ja jestem już po 2 wypalankach i nic mnie nie bolało. Jest niewielki dyskomfort, ale nie nazwałabym tego bólem.

Moja mama miala dawno temu przez wypalanie i powiedziala ze boli strasznie bo to jest pradem leczenie.Nawet lakarz mi powiedzial ze boli choc mnie i laser bolal.Moze jestem malo wytrzymala na bol.

Gość misia333
czesc dziewczyny bylam u lekarza jakis czas temu tzn dawno i powiedzial ze mam nadzerke!!!zignorowalam to ze strachu co to moze byc!!!powiedziali mi ze to od higieny zalezy!a to nieprawda!i myslalam ze jak zaczne lepiej sie myc i czesciej bedzie ok!!a to jednak nic nie dalo!po dzisiajszej wizycie jestem przerazona!blagam was pomozcie mi ja potrzebuje jakis porzadnych wiadomosci!!bo widze ze kazdy lekarz gada swoje głupoty:( boje sie jak nie wiem co!mam upławy i nad. wielkosci 2 cm.baba zaproponowala mi wypalanke!!fajnie ma ta baba skoro mi to proponuje a tego sie nie robi dziewczyna ktore nie rodzily!ja mam 19 lat i nie rodzilam!!co mam zrobic?? dala mi Metronidazol narazie mam go stosowac!skierowala mnie na cytologie!! i tak zrobie ja dopiero jak wroce!jutro wyjezdzam za granice i wracam dopiero 30 sierpnia!plz dziewczyny napiszcie mi cos dzisiaj jescze zebym zdazyla odczytac!mam sie bac czy nie?? to powazne??? czy moze sie obejsc bez tych zabiegow ?? mozliwe jest ze same te leki mi wystarcza??? plz powiedzcie mi !!zajrze potem z gory dzieki!a pozatym ostatni raz bylam u lekarki z normalnej przychodzi od wrzesnia ide do normalnego prywantnego zobaczymy co on mi powie!!!!!

Gość Paulinka1987
No ja mialam dwa tygodnie temu zabieg usuwajacy nadzerke. Byla duza: Sam zabieg nie boli tylko bruch jak podczas miesiaczki w trakcie i krotko po zabiegu. Moja byla dosc duza i od razu sie zdecydowalam ja usunac: Nadal mam uplawy cieknie ze mnie jak z kranu i juz o dokucza.Wczesniej rowniez dokuczaly mi uplawy wszystko swedzialo w okolicach pochwy: Jedyny bol jaki jest po zabiegu to wytrzymanie bez seksu przez miesiac. Zastanawiam sie czy nie lepiej dluzej ale nie daje rady. I nie wiem jakie mam wyniki cytologiczne bo zabieg byl robiony bez ich wynikow bo strasznie mi sie spieszylo.

Mam 32 lata i nie wiem jak wygladają upławy i stany zapalne itp...na serio...miałam tylko dwóch partnerów seksulanych w swoim życiu ...jeszcz nie rodziłam ... Od higieny kobiety i jej partnera bardzo dużo zależy czy bedzie miala problemy ginekologiczne. Mam taki nawyk, że prawie nigdy nie korzystam z toalet publicznych ( a jak korzystam to bardzo ostrożnie nie uzywając nawet \"obcego\"papieru toaletowego ) Często zmieniać trzeba bieliznę( bawełnianą), prać w nieuczulających proszkach lub płynach i uzywać wkładek higienicznych i płynów do mysia z kwasem mlekowym i neutralnym PH oraz przede wszystkim nakłaniac meza, chłopaka, kochanka to podobnych praktyk ( oprócz noszenia wkładek ;-)) .Oni przede wszstkim powinni zadbac o to by ich napletek ( jeżeli go posiadaja ;-) był czysty przed kazdym stosunkim... Przecież wiekszośc bakterii przenoszona jest droga płciową a i partnerzy jeżeli ich kobiety choruja tak samo powinni byc poddawani kontrolnym badaniom.

Gość mysia19
Mam pytanie od czago ta nadżerka powstaje?? Uprawiam już 2 lata sex...i boję się, że ja mam. Boję się też kosztów leczenie jej...:(

Gość kasiacosmo
mam pytanie szczegolnie do dziewczyn,ktore mialy juz zabieg zamrazania nadzerki. akurat tak wychodzi,ze mam miec zabieg w srode a po tym w poniedzialek mam wazny egzamin. nie wiem czy ryzykowac i isc na zabieg czy go przelozyc na nastepny miesiac,choc bardzo mi wtedy nie pasuje. czy po zabiegu czulyscie sie dobrze,czy musialyscie brac np tabl.przeciwbolowe i przede weszytkim czy po zabiegu bede w stanie normalnie sie uczyc i czy dam rade po 5 dniach po zabiegu podejsc do egzaminu,prosze o pomoc

Gość kasssssssssssssssss.s
leczylam dopochwowo ok pol roku. wczoraj bylam na wymrazaniu zostalo mi z 8 tabletek anty i mam wybrac do konca, przejsc okres i zaczac nastepone opakowanie wiec wszystko normalnie, a wy tu wyzej wspominalyscie ze trrzeba brac 2 opakowania pod rzad? a czemu? o kurcze ale uplawy teraz:(

hej dziewczyny ja mam 21 lat bylam swojej gin i powiedzialmi ze mam mala nadzerke ale mialam tez grzybic oczywiscie z nadzerki i powiedziala mi ze dopuki nie usune nadzerki o bed miec grzybice .wiec postanowilam isc do inego gin i to byl facet bardzodobry lekarz i powiedzial ze mam duza nadzeerke imusze ja usunac bo moge miec za jakis czas raka ,ale powiedzial ze nie wypalanke tyla zamraaniew moim wieku ,strasznie sie balam zebedzie bolalo .ale bylam mile zaskoczona bo nic nawet nie czulam tralo to 15 min puzniej tylko brzuch mnie przez 20 min bolal jak przed miesiaczka le mowil zeto normalne jestem 2 dni po zabiegu i jak narazie nic mnie nie boli mowil ze bede upalwy i przepisal mi Gynalgin zeby szypciej sie goilo i przez 6 tygodni nie mozna wspolzyc ...miejmy nadzieje ze bedzie ok ze zdowiem to niema zartow a jesli chodzi o koszt tego zamrazania to zaplacilam 250 zl...pozdawiam cieplutko dziewczyny...