Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lhianonn20

Nadżerka

Polecane posty

Gość Lhianonn20

Mam mieć w przyszłym tygodniu usuwaną nadżerkę poprzez zamrożenie. Trochę się boję, choć lekarz mówi że to jest zabieg bezbolesny. Czy któraś z was mogła mi napisać czy jest to prawda i jak długo się to goi. Słyszałam też, że pojawiaja sie potem jakies wodniste upławy. Jak długo trwają? Czy ktoś słyszał o możliwych powikłaniach po tym zabiegu??

Gość ehhhhhhhhhh
moja mama miala wypalana lub zamrazana nie jestem pewna, to nic nie boli bo wczesniej daja ci zastrzyk znieczulajacy, tzw glupiego jasia, tylko popros zeby dali ci taki po ktorym bedziesz sie czuc dobrze a nie slaba i prawie omdlewajaca, w niektorych placowkach panstwowych daja te najtansze po ktorych czlowiek czuje sie jakbym mial zygac. jezeli robisz to prywatnie to na pewno dadza ci ten lepszy. tak miala moja mama i po wyjsciu z gabinetu mogla na tance isc :) hehe nic nie czuc ani nie boli

Gość Metka26
ja mialam uplawy wodniste-a raczej cieklo ze mnie jak z kranu przez 3 tygodnie, sam zabieg nie jest jakos wyjatkowo nie przyjemny, boli na dole brzucha tuz po nim, ale przechodzi, w zaleznosci od tego jaka duza masz nadzerke-moja byla ogromna i zabieg jej nie usunal-jest nadal.slyszalam ze nie usuwa sie nadzerek jesli badania cytologiczne sa w porzadku, zapytaj swojego ginekologa, ja zmienilam lekarza i ten nowy wlasnie tak mi powiedzial, zdania sa podzielone...nie martw sie, nie takie straszne to jest jak ci sie zdaje,pa

Gość ciekawa wawa
Chciałam zapytac jakie są jej objawy. Wizyte u ginekologa mam na początek czerwca, biore od 8 miesięcy pigułki i wiem ze jest zwiekszone ryzyko jak sie je bierze. czy mozna sie jakoś zorientowac nie wiem boli, sa upławy, nasilone miesiaczki?

Miałam taki zabieg... Zemdlałam z bólu... Miało nie bolec... Nie poprosiłam o zastrzyk, bo nie lubię... Koszt - 300 zł Ból - ogromny Upławy - ok. 2 tygodni Powikłania - żadne (po prostu musi sie zagoić - zero sexu do najbiższej miesiączki ;) )

Napiszcie dziewczyny o objawach nadżerki. Jak to się objawia? Czy można samej stwierdzić, że się ją ma?

Napiszcie dziewczyny o objawach nadżerki. Jak to się objawia? Czy można samej stwierdzić, że się ją ma?

Gość xoxo
piszcie słoneczka prosze

Gość nouvaaa
nie przejmuj sie tak.... ja własnie tydzien temu mialam wykonywany zbieg wymrażania nadżerki i NIC, kompletnie, NIC nie czulam!!!! nic mnie nie bolalo, nie zemdlalam, nie było mi słabo, nie miałam nudności itp itd upawy mam jeszcze dziś ale nie sa one dokuczliwe(niewielkie), choc przez pierwsze 2 dni 'leciało' ze mnie troszkę wody---jak do lekarz powiedział żatrem, muszą wyciec ze mnie te kryształki lodu:) pozdrawiam!!!

Gość wywlo
No w tym sęk, miłe panie, że nadżerki się nie czuje. Nic nie boli, nie swędzi itp. A co druga z nas ją ma/miała :-/

A co sądzicie o pani gin. która pomomo, że miałam małą nadżerkę i nie rodziłam to zrobiła mi koagulację(=wypalanka) ???? Bo ja coś myślę, że trzeba by było ją zmienić :0

Nikaa 21 - zmień lekarza. Ja miałam nadżerkę jakieś 4 lata temu i miałam zamrażaną, bo wtedy nie robi się rana jak po wypaleniu. Zabieg kosztował 300zł, ale było warto!. \"Nie powinno się wypalać nadżerek zwłaszcza u młodych dziewczyn\" -tak mi kiedyś powiedziałam moja pani ginekolog. Pozdrawiam

Gość wilde
nie musi boleć bo można robic ten zabieg pod pełną narkozą - ja tak miałam i to w szpitalu i nic za to nie płaciłam, minęły juz 3 lata i w końcu mam cytologię 1 czyli tarcza czysta, dzięki temu rzadko miewam upławy, stany zapalne I błagam niektóre uczestniczki forum nie gadajcie bzdur anie nie zabierajcie głosu w sparawach o których niewiele wiecie Pozdrawiam Lhianonn20 i nie martw sie będzie dobrze:) A co do pytania Chen jeżeli chodzi o objawy nadżerki to są owszem, upławy brązowawe, dłużej utrzymujące się stany zapalne pochwy i czasem rozregulowanie miesiączki, jeśli masz takie objawy to zgłoś sie do ginekologa i on zrobi cytologię która wskaże czy coś jest nie tak jeśli nadżerka jest w niezaawansowanym stanie a Ty jeszcze nie rodziłaś to lekarz nie zleci ani koagulacji ani elektrokonizacji

mialam wykrytą nadzerke rok temmu.Pierw dostalam globulki dopchowe, nie pomogło. Cytologia była nr II.Ginekolog zadecydowało smarowaniu jakims kwasem - nazwa cos \"sylogycin\"nie pamietam -to nazwa ktróa mi sie kojarzy, ale moge sie mylić.To była taka tyci tyci buteleczka, za która zapłaciłam chyba ponad 30 zł.dużo, bo to naprawde maleństwo jest.ALe powiem wam ze pomogło - byłam tym smarowana 2 razy.Prawie nie bolało....:) przez 10 min po czułam tak jakbym miala okres dostać -takie bóle.Lekarz powiedział, ze to macica sie kurczy i tak reaguje na ten kwas.Teraz jest wszytsko ok

Moja koleżanka, która nie rodziła, miała niedawno wypalankę. Powikłania... Coś się jakby \"zakorkowało\" (nie miała okresu przez kilka miesięcy) Trafiła do szpitala, a tam lekarze pytają czemu zgodziła się na to. Powiedzieli jej, że może być bezpłodna :(

Gość boje sie
tydzien temu lekarz powiedizla mi ze mam nadrzerke. Mam 22 lata, nie rodzilam, po przeczytaniu waszych wypowiedzi sama nie wiem co robic gdyby chcial wypalac to nie zgadzac sie? Boje sie bezplodnosci ale boje sie tez tego ze moze ona sie niebezpicznie rozwijac... NAprawde BOJE SIE!

Do \"boję się\" - nie bój się :) Nie wypalaj! Polecam zabieg zamrażania (ale ze znieczuleniem) Lepiej zadbaj o to :)

Gość asdasdas
Hmmm. Czytam to i się zastanawiam ... Miałam nadżerkę, globulki nie pomogły więc miałam wypalankę (nie mam jeszcze dzieci). Zabieg przeszedł niemal bez bólu, fakt może nie był do końca przyjemny, ale nic czego musiałabym się bać. Przez kolejne dwa dni coś tam czułam, z tym że nic strasznego się nie działo. Potem przez trzy tygodnie wszystko miało się goić i się goiło,bez powikłań, bez problemów. Miesiączka przyszła w terminie, kolejne też... A teraz czytam to wszystko i zaczynam się zastanawiać, jestem z innej bajki czy co? A może po prostu lekarz był OK? Nie wiem... :) Pozdrawiam

Gość Gucio90
Moja dziewczyna miala rowniez nadzerke i to juz od jakiegos czasu. Miesiac i 2 tygodnie temu zdecydowala sie na zabieg laserowy, koszt 200 zl. O ile sie orientuje miala lekki bol zaraz po zabiegu, ale od tej pory wszystko jest ok. Przynajamniej teoretycznie, bo mimo to ze nie wystapily zadne objawy wskazujace na powiklania tj uplawy czy brak miesiaczki, lekarz na podczas wizyty kontrolnej przedluzyl okres celibatu o kolejne 2 tyg. Czyli niby wszystko jest ok ale........Pytanie do wszystkich dziewczyn po zabiegu: Przez jaki dlugi okres zalecono wam wstrzemiezliwosc po zabiegu? Ja mam juz troszke dosyc tych ograniczen grrrrrrr pozdrawiam Gucio

Gość boje sie
hmmm a ile kosztuje takie zamrazanie :) jestem w ciezkiej sytuacji finansowej.

Gość Nada
A ja miałam nadżerkę i wspaniałą panią doktor, która mnie wyleczyła. Nie wiem jak fachowo się to nazywało, ale miałam dwa mini zabiegi. Siedziałam sobie na fotelu a ona na wacikiem z preparatem objechała nadżerkę, zostawiła na 20 sekund preparat na listku. Na drgim zabiegu położyła listek na 30 sekund. Czas między zabiegami wynosił tydzień, w między czasie mogłam uprawiać sex, jak i po zabiegach. Zapłaciłam około 150 zł, nie mam nawet blizny. jestem zadowolona. Kiedy listek "leżał" na mojej nadżerce nic nie czułam. To było szybkie, bezbolesne, w miare tanie i skuteczne.

Gość Kelik
Do Gucio: Również miałam usuwaną nadżerkę leserem. Po 8 tygodniach na badaniu kontrolnym lekarz zalecił mi wstrzymać się ze współżyciem jeszcze przez tydzień. Wiem, że trochę to trwa ...ale nie nalegaj.

Guciu - mój ginekolog powiedział, że trzeba się wstrzymać do najbliższej miesiączki. Zamrażanie robi się niemal od razu po miesiączce, więc w sumie okres celibatu - 1 miesiąc :) Tak zrobiłam - zagoiło mi się świetnie :)

Gość laluniaa
a jakie są objawy??? i od czego to jest????

Gość patii
kazda z was pisze ze usuwala nadzerke ij a juz niewiem co mam robic, bo tez chcialam ale moja ginekolog powiedziala mi ze nie trzeba z nia nic robic. Pozniej dowiedzialam sie o solcygenie i tez mi powiedziala ze nie ma potrzeby takiej . I mam pytanie czy ja nadzerke moge zostawic bez jakiegokolwiek leczenia czy to nie odbije sie mi pozniej na plodnosc?

Gość laluniaa
a ja mam proste pytanie i co? żadna nie chce pomóc :(

Gość skakanka
mam 23 lata dziś byłam u ginekologa (prywatnie - jeśli to ma znaczenie) i dowiedziałam się, że mam nadżerkę o średniej wielkości; jak mi pokazał zdjęcia jak to mniej więcej wygląda to z wrażenia nie zabytałam, skąd to się wzięlo :) zaproponował mi właśnie usuwanie za pomocą smarowania jakąś chemią: 2 razy po 150 zł, lub coś innego (i właśnie nie wiem czy to chodzi o te wypalanie, ale pokazał mi taki przyrząd dziwny i mówił coś o podczerwieni i światłowodzie) raz za 150 zł:) teraz sama nie wiem co mam wybrać och:( ale, co mnie najbardziej wkurza to to,że ostatnio jak byłam u pani ginekolog (państwowo - w poradni studenckiej), to nic mi nie wspomniała o jakiś zmianach w moim środeczku, chociaż miałam badanie itd. za to zapisała mi diane 35, przy czym należy wspomnieć, że nie mam trądziku, problemów z otyłością, ani nadmiernego owłosienia:!! czy ktoś mi powie o co tu chodzi?

Gość south
zabieg mialam robiony rok temu w panstwowym szpitalu. zero bolu, mdlenia, bez glupiego jasia. 15 minut i po krzyku. zadnych powiklan.

Gość laluniaa
co to? i skąd to?