Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zimny grzejnik u dołu, gorący na górze...

Polecane posty

Gość gość

Witam, mieszkam na I piętrze w małym (12 mieszkań) bloku. Mam problem z kaloryferami. Moje kaloryfery są ciepłe na górze a zimne na dole. Początkowo myślałam, że są one zapowietrzone, więc je odpowietrzyłam. To nic nie pomogło. Z zaworu zamiast powietrza wyleciała woda. Dodatkowo kaloryfery nie są jednakowo ciepłe, tzn. raz grzeją mocniej a raz są chłodniejsze. W mieszkaniu nie jest zimno. Grzejniki odkręcone są na 3, a w zeszłym roku były na 2 i nie miałam takiego problemu. Poradźcie co mam zrobić, bo kompletnie się na tym nie znam.

Gość gość
Być może w instalacji jest zbyt mało wody. Radzę zgłosić temat Spółdzielni, skoro w zeszłym roku było ok t oznacza, że z grzejnikami raczej wszystko ok.

Gość gość
Dziękuję, zgłoszę to. Miłego dnia :-)

Gość Klodinna
Miałam tak w starym mieszkaniu ale przyszli to naprawić. teraz jestem zmuszona korzystać z grzejników elektrycznych ;) wiec to mi nie grozi. Znalazłam ciekawy grzejnik elektryczny z grzałką do wyboru i mysle że to bedzie idealne rozwiązanie. Tym bardziej że jest bardzo wydajny no i ładny :)

Gość gość
Zapowietrzony jest.

Gość gość
Ot wlasnie zapowietrzony. Srubokrecik i do roboty.

Gość gość
problem z odpływem chyba,wołaj hydraulika,ewentualnie hydrauliczkę,i majstrujcie..;)