Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kochane prosze poleccie cos na zajady

Polecane posty

Gość gość

witajcie:)popekała mi skóra w kącikach ust,są tez ropne bąble:(w necie wiele specyfików polecają,macie moze jakies sprawdzone?z góry dziekuje:)

Gość gość
idz do farmaceutki i zapytaj

Gość gość
Witamina B2. Musisz uzupełnić braki. Najlepiej B Complex sobie kup. Smarowanie wtórna sprawa.

Gość gość
Niedobory witamin z grupy B to przyczyna zajadów! Witaminy z grupy B uzupełnić i będzie spokój. Ludzie jedzący dużo mięsa przeważnie nie cierpią na niedobory witamin z grupy B, co nie znaczy że nawołuję do nadmiernego jedzenia mięsa, ale po prostu uzupełnić niedobory należy, a głównie mięso jest bogate w te witaminy. Sztuczne witaminy B czyli te kupowane w aptekach są przeważnie słabo przyswajalne, czyli słabo się nimi uzupełnia niedobory, zaś te naturalne zawarte w mięsie są przyswajalne, ponieważ mięso dodatkowo zaiwera tłuszcze, w których ta witamina właściwie się rozpuszcza.

Gość gość
zajady powstają gdy ma się grzybicę i niedobór wit z grupy B unikaj słodyczy, kup w aptece wit B complex bierzesz sterydy ? to zwiększa ryzyko infekcji grzybiczych i niedoboru wit B

Gość gość
Również cierpiałem z zajadami i nawciągałem się tych complexów z apteki aż mi bokami wychodziły, a zajady może nieco żadziej ale wciąż powracały, a dodam, że byłem wegetarianinem z wyboru. Chcąc niechcąc spróbowałem jeść mięso... jem rzadko ale regularnie i z zajadami mam spokój od lat. Przykra sprawa jak dla mnie, bo kocham zwierzaki, ale niestety, zajady były tak uciążliwe, że potem chwytałem się już każdej metody i jedzenie mięsa raz na jakiś czas zaskutkowało :/

Gość gość
zovirax mi zawsze pomaga

Gość gość
Tu nie chodzi o to, aby coś zawsze pomagało, ale żeby pozbyć się zajadów raz na zawsze i mi complexy i zoviraxy pomagały czasowo, a że nie jadłem mięsa, musiałem chwytać się każdych środków włącznie z actisoftinem i innymi specyfikami i zawsze powracały, odkąd zacząłem jeść mięso nie mam problemów z zajadami, ale to niestety poradził mi dietetyk, bo nie było już rady, a miałem takie zajady, że mam nawet blizny w kącikach ust :(

Gość gość
np. Zajadex, Actisoftin, Lips maść na zajady, Maść B2 HEC.