Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Folie na okna?

Polecane posty

Gość gość

Czy może ktokolwiek słyszał coś, lub gdzieś widział folie na szybach, które po włączeniu stają się przezroczyste, a po wyłączeniu mleczne? wyglądało to kozacko. Najlepsze jest to że steruje się je telefonem, do oszklonego biura by były jak znalazł. Widziałem to jakiś czas temu na youtubie i nie wiem jak je znaleźć, wpisując folie na szyby wyskakują mi zwykłe..

Musisz być strasznie TĘPY, skoro nie potrafisz wpisać w Google hasła: folia o zmiennej przejrzystości. x To daje tylko 9 910 wyników DURNY SPAMERZE !

Gość gość
No i super, może i jestem durniem, ale wpisując to co napisałeś przejrzałem 3 strony i w dalszym ciągu nie znalazłem tego, czego szukam :/

Gość martejne
Nie wiem, pierwsze słyszę o czymś takim.. ale po co od razu się wyzywać?

To masz jakieś dziwne Google. U mnie już w pierwszym wyniku stoi jak byk: "Folia okienna matowa LCD to najbardziej zaawansowany technicznie produkt z grupy nowoczesnych pokryć na szyby. Jej unikalną właściwością jest zmiana przejrzystości pod wpływem przyłożonego napięcia." x Takie technologie, były dawniej stosowane przy produkcji specjalnych szyb, przynajmniej z 20 lat wstecz. x Każda taka folia musi mieć swój sterownik. Telefon tylko go aktywuje.

Gość gość
może i bliżej ale to w dalszym ciągu nie to, mimo wszystko spoko, może dalej poszperam. tutaj jest napisane: "Naniesienie warstwy nie jest możliwe we własnym zakresie. Ze względu na zaawansowaną technologię należy zamówić gotowy produkt w postaci szyby z naniesioną warstwą LCD i z przyklejonymi elektrodami. " szyby mam, chce nałożyć na nie folię

To może być niemożliwe we własnym zakresie, bo musisz w odpowiedni sposób podłączyć sterownik. x Te folie to dokładnie to samo, co widzisz na wyświetlaczu kalkulatora. Bez odpowiedniego podłączenia działać nie będą.

Gość gość
są też takie, które mogą założyć na twoje szyby, było ostatnio coś o tym na wykopie

Gość gość
na wypoku były inteligentne folie Sonte ;) może o nie chodzi :P przyznaje fajny bajer

Gość gość
Ja zdecydowanie wolę bardziej tradycyjne folie, np. takie: http://www.jkszyby.pl/ bardzo dobrze wyglądają, chronią wnętrze przed słońcem i wścibskimi sąsiadami.

Gość groednak
Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o rodzajach i tym jak stosować folie okiene to polecam poczytać ten artykuł http://www.wibud.com.pl/rodzaje-folii-okiennych. Mi on bardzo pomógł w wyborze odpowiednich filii na okna u siebie w domu, więc pewnie i Tobie się przyda

Gość gość
jesli chodzi o folie na szyby samochodowe to ja polecam, ale wiadomo, trzeba wiedzieć, gdzie się je powinno zrobić. Mi bardzo pomogli tutaj http://jkszyby.pl/oferta/inne-uslugi chwalę sobie ich usługi

Gość anabella34
Tutaj http://www.morphofilms.pl znajdziecie ciekawe folie okienne o różnym zastosowaniu. Na pewno ciekawym rozwiązaniem są folie przeciwsłoneczne oraz dekoracyjne. Wszystko zależy od tego, co konkretnie potrzebujemy. Tak czy owak firma oferuje wysoką jakość produktów, a to jest bardzo istotne.

Gość gość
Jeżeli poszukujecie folii ochronnych na okna samochodowe to polecam wam zgłosić się do firmy www.euro-glass.pl, która oferuje tego typu usługi i wykonuje ****ardzo dobrze. Ich siedziba znajduje się w Świdniku niedaleko Wrocławia.

Gość gość
Istnieją folie na okna, ale są one w głównej mierze do tego aby chronić je przed zarysowaniami lub uszkodzeniami mechanicznymi. Są też takie, które mniej przepuszczają światłą, wykorzystuje się je w nasłonecznionych pomieszczeniach. O takich foliach można poczytać m.in. tutaj: http://trekplanet.pl/jak-chronic-okna/

Gość gość
A ja słyszałem, ze to profesjonalna firma i do tego u nich znajdziecie tylko najlepsze szyby takie jak marka FUYAO Jeśli chcecie postawic na jakośc, a ta moim zdaniem jest najlepsza i najrozsądniejsza. Mój mechanik od razu wiedział które szyby sa najlepsze i od samego poczatku mi je polecił.

Takie folie na okna, drzwi itp mają tutaj: https://akatja.pl/ , kiedyś u nich coś zamawiałem, zerknij w ofertę może akurat będą mieli to co Ciebie interesuje. To co zamawiałem to przyszło bez żadnego problemu i faktycznie zgadzało się z opisem więc mogę zarekomendować.

Gość gość

Chyba każdy rodzaj folii na okno mają na foliebhf.pl. Świetny kontakt, szybka realizacja, sami robią montaż także nie trzeba już osobno kombinować fachowców żeby to nałożyli na szybę a wcale taki dokładny i porządnie zrobiony montaż nie jest łatwy. Mamy ich folię na witrynie sklepowej i robi robotę – chroni przed słońcem, dekoruje, jakby komuś przyszło do głowy rzucić w witrynę cegłówką to szyba nie pryśnie odłamkami na klientów tylko wszystko zostanie na folii.

Gość bercia332

ja folie na okna zamówiłam na folia-sklep.pl i jestem bardzo zadowolona z jakości oraz wyboru, gdyż mają spory 🙂

Gość gość

Warto zainwestować w folie okienne. Chronią one nie tylko przed włamaniem ale też przed odłamkami szkła i szkodliwym promieniowaniem UV. Zajrzyjcie na stronę http://euro-glass.pl/oferta/folie-okienne Od nich zakupicie tego typu folie.

Gość gość

Będę podpowiadał firmę BHF ( foliebhf.pl). Zamawialiśmy u nich specjalne folie poliwęglanowe do hali produkcyjnej i świetnie zatrzymują światło słoneczne. Wszystko instalowali oni, mają bardzo kumatych pracowników, którzy nie ociągali się na robocie. Wszelkie próby samodzielnego montażu jakiejkolwiek folii bym odradzał, bo po prostu zrobi się najpewniej źle.

Gość adam

W mojej ocenie dobrze sprawdziła się u mnie oferta przygotowana przez www.FolieBHF.pl. Mają dobrą jakość folii, produkty, które w praktyce się świetnie sprawdzają więc na pewno warto po ich propozycje sięgać.

Gość Adzik

O rany, 90% tego wątku to reklamowy spam...

Gość gość

Jeśli chodzi o świetliki to u mnie w firmie robiła je firma BHF i w sumie jesteśmy zadowoleni z tego jak to wykonali więc myślę, że możesz do nich na stronę foliebhf.pl/ zajrzeć i zapoznać się dokładnie z tym co mają do zaproponowania.

Gość Mariusz

Jeśli juz to zastosowałbym szyby przeciwsłoneczne, dobrą firmą, która się tym zajmuje jest Ml System, zdecydowanie polecam.  Zajmują się obróbką szkła i fotowoltaiką. 

Gość Lui
Dnia 14.10.2019 o 12:20, Gość Mariusz napisał:

Jeśli juz to zastosowałbym szyby przeciwsłoneczne, dobrą firmą, która się tym zajmuje jest Ml System, zdecydowanie polecam.  Zajmują się obróbką szkła i fotowoltaiką. 

My mamy takie szyby właśnie od Ml system i sa suuper! 

Gość Emi

Uważam, ze w takim przypadku lepsze by były szyby przeciwsłoneczne. My mamy takie od Ml System i sa świetne