Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chorobliwa zazdrość

Polecane posty

Gość gość

Jestem osobą nie śmiałą i mam bardzo niską samo ocenę . Przez co boje się stracić mojego partnera . Mój chłopak ma dużo koleżanek ale tylko na jedną jak to nazwać mam atak zazdrości . Jak by było mało że piszą ze sobą teraz już tylko czasami bo wcześniej było to codziennością . Mieszkają koło siebie kiedyś się pocałowali , staram się nie okazywać mu zazdrości ale czasem nie potrafię wiem że jestem chorobliwie zazdrosna i mam z tym problem doszło do tego że jak jestem zazdrosna to mój żołądek reaguje gwałtownie . Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić gdy pytam mojego chłopaka czy pisali ze sobą on mówi że nie bo nie chce żebym była zazdrosna jak mam sobie poradzić z taką zazdrością i z tym że mój partner woli mnie okłamać niż powiedzieć mi prawdę jak mam zaakceptować ich znajomość ? proszę mi pomóc sama już sobie nie daje rady :( tajemnicza

Gość gość
bez faceta bez problemu ...

Gość gość
Z jednej strony mógłby zawsze zabierać Cię na ich spotkania i pozwalać czytać smsy, wówczas mogłabyś spokojnie zobaczyć, że nie musisz się obawiać, ale z drugiej strony, jeśli koleżanka coś mu pisze, to niekoniecznie Tobie i może nie chcieć, żeby ktoś poza nim wiedział np o jej problemach. Może psycholog? Albo terapia rodzinna? Pomyśl też tak, on ją długo zna, ale w związku jest z tobą, tak? To Ty mu się podobasz, tak? To Ciebie kocha, tak? Ciebie wybrał na partnerkę, a nie ją, tak?

masz racje . powinnam tak do tego podejść ale jest to dla mnie o tyle to ciężkie że ona jest arogancka jest dożo ładniejsza ode mnie raz pokazał mi wiadomości i miałam wrażenie jak by z nią flitował ...

Gość gość
Po prostu pogadaj z nim szczerze powiedz mu, że nie chcesz mu zabraniac kontaktów z tą koleżanka ale czujesz się źle gdy on z nią rozmawia i się spotyka.. może spotkacie się w 3 i spróbujcie się zaprzyjaźnić czy cos, w sumie fajnie jest mieć znajomych, ja np. Nie zrezygnowała bym ze znajomych dla chłopaka

próbowałam to się na mnie obraził i tyle było z nim gadania on chce się sam na sam z nią spotykać :( a ona mnie podsumowała że jestem nie dojrzała ...

Gość gość
To coś tu jest nie tak.... nie zawsze musicie się spotykać w 3 ale od czasu do czasu powinien Cię zabrać żeby pokazać że to zwykła znajomość, a takie uciekanie od tego tematu i mówienie że jesteś niedojrzala nic nie daje i sprawia że masz jeszcze większe wątpliwości

Gość gość
Tak na przyszłość nigdy nie myśl ani nie mów że ktoś jest lepszy od Cb, skoro on jest z Tb to oznacza, że Cb kocha a nie ją:) wszytko się ułoży może na jakiś czas o tym zapomnij zorganizuj jakiś fajny wyjazd spędzicie trochę czasu razem pokaż mu że Ci na nim zależy spraw żeby poczuł się przy Tb wspaniale, a na pewno ukruca się mu kontakty z " koleżanka "

Gość kotek1500
masz racje robiąc nie przyjemna atmosferę spowoduje to że on będzie z nią pisał i dam jej satysfakcje że jestem dalej zazdrosna muszę tez iść do tego psychologa bo mnie nerwy poniosą i z niszczę tym związek i siebie :( będzie mi z tym ciężko bo mam niska samo ocenę nie wiesz może jak sobie z tym poradzić ?:)