Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy często miewacie wyrzuty sumienia?

Polecane posty

Gość gość

Czy często miewacie wyrzuty sumienia nazwijmy je "związane z wychowaniem dziecka/dzieci"? Np. ze wam się nie chce zwyczajnie bawić z dzieckiem bo jesteście zmęczone, macie zły dzień, bo wam się nie chce, ze wolicie np. zamiast poświęcić czas dziecku, skupiacie się na własnych potrzebach wiec dziecko np. sadzacie przed tv a same zajmujecie się sobą? że np. wychodzicie na jakieś tam swoje zajęcia nazwijmy je hobby zamiast ten czas poświęcić dziecku? miewacie takie uczucie że może powinnam więcej czasu poświęcać dziecku?

Gość gość
ja mam często wyrzuty sumienia z takich powodów jakie opisałaś,ale też z powodu tego że czasem za bardzo krzyczę na córkę

Gość gość
Ja również. Mam dwoje dzieci, jestem na wychowawczym. Bawie się z córka ale co rok jakoś ta werwa we mnie gaśnie, syn to już w ogóle biedny. Wychowuje się gdzieś przy okazji. Oczywiście poswiecam mu dużo czasu, ma wiele czułości. Ale mam wrażenie, że nie tyle ile miała córka w jego wieku.

Oczywiście, że mam wyrzuty sumienia szczególnie teraz jak jestem w drugiej ciąży i nie mogę poświęcić córce tyle czasu ile bym chciała. Jestem zwyczajnie zmęczona i nie mam siły za nią latać po całym domu. Myślę, że każda matka ma podobnie. Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl