Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wsiowa baba

Ile zaplaciłybyście za mięso z wiejskiego kurczaka?

Polecane posty

Gość wsiowa baba

Chodzi mi o takiego całego kurczaka jakiego kupujecie w markecie taki kurczak rosnie ok 6tyg, na 1m2 przypada 15 szuk wiec żyją w scisku dlatego żeby nie zdechly i nie chorowaly daje im się antybiotyki jedzą soje i kukurydzę GMO, są tez faszerowane hormonami Teraz taki wiejski- rosnie 3-4 miesiące, na wolnym wybiegu, je samemu zrobiona śrutę (czyli zmielone zboże), parowane ziemniaki itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsiowa baba
za marketowego płacicie pewnie około 6zł za kg ile jesteście skłonne dac za mojego? :) pytam czysto teoretycznie oczywiście :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chyba z 50-60zł kobiety wołają na targu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja matula sprzedawała w zeszłym roku gęsi na ryneczku. Dostawała 90-100 zł za gęś o wadze ponad 5 kg. Z kurczakami to nie wiem jak jest. Prawda taka, że tylko co światlejsi ludzie zwracają uwagę na to co jedzą reszta kieruje się ceną i kupuje w markecie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
u mnie na rynku wiejskie baby sprzedają takie kurczaki po 30 zł za sztukę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie też po ok 30 zł/szt, opłaca sie bo rosół smakuje jak rosół ,jak piecze sie czy smaży to nie kurczy sie tak jak te sklepowe z których wylatuje woda :o z takiego topi sie smaczny tluszczyk jak ktos lubi taki na ziemniaki :) a gąski tak jak wyżej ok 100zl,dzikie podobnie,a indyki chyba 19 zl /kg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsiowa baba
dzięki za odp tak właśnie się spodziewałam, ze cenią się... :) a jak jest z wami- zwracacie uwagę na jakość drobiu? bo ja np. takiego kupnego już nie tknę, bo znam smak prawdziwego miesa- to tak jak by porownac rybę pangę do złowionego w jeziorze okonia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tez jem wiejskie- mam od mamy taka pierś jest sporo mniejsza od tej kupnej- jest zwarta i podczas smażenia pachnie rosołem :) a te kupne były wielkie, galaretowate i podczas smażenia wyciekało z nich coś bałego, fuj :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×