Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł na dziecko wytłumaczcie mi

Polecane posty

Gość gość

kto je dostanie,ja mam jedno dziecko to mi się nic nie należy ? oboje mamy najniższą krajową,jeżeli nie to niesprawiedliwe,trzebaby było petycje napisać bo dlaczego inne dzieci mają być poszkodowane

Gość gość
Kobieto weź wyluzuj! Póki co jeszcze nikt nie dostanie, bo nie ma stosownych przepisów, nawet się proces legislacyjny nie zaczął.

Gość gość
QURWA na razie nikt bo nie ma ustawy. Będzie ustawa to będziesz miała konkretną odpowiedź, bo teraz to tylko kłapanie w mediach i na kafe.

Gość gość
proszę proszę roszczeniowa mamusia jedynaka :-D a podobno to tylko wielodzietne takie pazerne :-D hipokrytki j/e/b/a/n/e

Gość gość
no mamy jedynaków do boju :-D

Gość gość
Nikt na razie nic nie dostanie i dobrze. Niech kazdy zapracuje na swoje dzieci sam. Jesli mialoby byc jakies wsparcie dla rodzin to najlepiej wieksze odliczenia od podatku ze wzgledu na dzieci lub ulgi dla pracodawcow zatrudniajacych kobiety z malymi dziecmi by zwiekszyc szanse kobiet z dwojka czy trojka dzieci na znalezienie pracy. To mialoby sens bo wspieraloby ludzi pracujacych a nie nieroby i patologie.

Gość gość
chaild benefit jest wszedzie nie wiem o co tyle halooo

Gość gość
Chaild....

Gość gość
Tak tylko za granica kindergeld jest na kazde dziecko bez wyjatku! Czy jedynak czy siodme w drodze kazde dostaje okolo 190e (bodajze na drugie jest kilka euro wiecej) i nie ma znaczenia czy pochodzu z biefy czy ojciec miliarder!! A w pl jak zwykle patologia nieroby dziecioroby tylko tacy dostana. I na logike biorac np facet pracujr za marne grosze 1200zl caly niesiac fizycznir ale ma jedno dzicko i chu... Dostanie a patologia z 5 dzieci dostanie wiecej niz przecietna wyplata. Jesli chca brac przyklad z innych krajow to niestety w innych krajach kazdemu dziecku sie nalezy. Ale ja mam to gdzies w pl nigdy nie bedzie normalnie tutaj jak prezydent jest wpatrzony w koscil jak w obrazrk mizemy sie spodziewac ze za kilka niesuecy tabletki antykomcepcyjne bedziemy kupowac z zagranicy bo u nas beda zakazane

Gość gość
wymyślą takie kryteria, że nikomu się nie będzie należało!

Gość gość
IDIOTS przecież dostanie także pierwsze dziecko o ile dochód nie przekracza 800 zł na osobę. A dlatego na drugie i kolejne bez warunków bo to ma pomóc rodzicom zdecydować się na więcej niż jedno dziecko. Nie rozumiecie? Ja uważam że to świetny pomysł, opodatkują sklepy wielkopowierzchniowe, zlikwidują wysokie odprawy dla prezesów i zarządów państwowych spółek i znajdą się pieniądze, które nota bene zostaną wydane tu w Polsce nakręcając Koniunkturę! Na pewno też mops nie będzie już pomagał finansowo rodzinom wielodzietnym które do tej pory korzystały z zasiłków.

Gość gość
Child! A Polacy biora z GB na swoje dzieci mieszkajace w Polsce. To nie niedlugo skonczy. Boje sie tylko, ze ludzi pracujacych w Polsce za marne grosze nie bedzie stac na wiecej niz jedno dziecko, a patalogia bedzie sie rozmnazac zamiast pracowac i bedzie coraz wiecej skrzywdzonych dzieci. Tak jest teraz w Skandynawii. Somalijczycy maja 9-10-cioro dzieci a pieniadze za nie wysylaja do Somalii :(

Gość gość
j****e darmozjady. Socjalisci z PiSu niezle zalatwil inteligencje, teraz bede musial z********ac na cudze bekarty :/

Gość gość
dokładnie mops przestanie pomagać wielodzietnym ok a w zamian da bony np. bo stwierdzi że rodzina niewydolna i co wtedy dzieci będą zabierać do domów dziecka za biedę bo państwo utnie całkowicie pomoc matka przypuśćmy z 3 dzieci będzie do opieki 1000 razy na miesiąc zgłaszana bo nie daj boże kawę w sklepie sobie kupi nic dobrego nam się nie szykuje kase do łąpy to oni dają ciapatym i innej patologii na pewno nie Polakom i nie za nic :-o

Gość gość
k/u/r/w/a/ weźcie się nie powtarzajcie że za wasze bo to się nudne:-o robi oni mają pomysł skąd kasę na to wziąć poczytajcie potem piszcie rynsztokiem ``

Gość gość
135 na dziecko w Irlandii.

Gość gość
robi oni mają pomysł skąd kasę na to wziąć X Taaa a niby skąd? Bo z tego co słychać to właśnie nie wiedzą skąd wezmą, bo ich teorie o dodatkowej ogromnej kasie z tytułu podatków od sklepów to tylko teorie. W praktyce kasy tyle nie wyciągną. Ale przecież deficyt zwiększą:/

Gość gość
Mam nadzieję, że tej kasy nie dostanie nikt.

Gość gość
A dzis w radiu slyszalam ze jak ktoa w naszym miescie urodzi w 2016 r to dostanie 500 zl becikowego. A ten tysiak co byl to jeszcze aktualny? To bedzie dodatkowo?

Gość gość
Widac jak na ciemny narod podzialala kiełbasa wyborcza ;)

Gość gość
na ale pis już się z tego wycofuję o czym mowa ?

Gość gość
"Tak tylko za granica kindergeld jest na kazde dziecko bez wyjatku! " Nie wiem skad masz takie informacje ... Sprecyzyj co dla Ciebie oznacza "za granica", bo ja tez za granica mieszkam, mam jedno dziecko i ani grosza na niego nie dostaje... Nie zale sie, nie potrzebuje w sumie zadnych dodatkowych pieniedzy, tylko tak sie zastanawiam czy sie kobietom w Polsce troche w doopach nie poprzewracalo : cala ciaza na L4, rok macierzeynskiego, 60 dni opieki na dziecko na rok i jeszcze narzekaja ;) .... I jeszcze sie im 500zl na kazde dziecko marzy ... :D :D

Gość gość
za granicą nie wszyscy dostają to raz, a dwa u nas w kraju przy zadłużeniu i naszych podatkach i innych bajerach to guzik jedna z drugą dostaną , do pracy rodacy nikt nie będzie robił na cudze emerytury i dzieci