Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocencie zachowanie mojego 4,5 latka

Polecane posty

Gość gość

Od wrzesnia chodzi do przedszkola, byl wczesniej bardzo bardzo niesmialy, teraz juz widze roznice w hego zachowaniu. Problem w tym ze on nie za bardzo bawi sie z dziecmi, czy wchodzi z nimi w relacje. Potwierdzila to przedszkolanka. Czy dziecko w tym wieku powinno juz miec swoich ulubionych kolegow? Czy takie dzieci juz ze soba rozmawiaja jakos sensownie, a jesli tak to np na jakie tematy?

Gość gość
sama piszesz ,ze był bardzo niesmiały, ale widzisz już różnicę w jego zachowaniu, tak w tym wieku dzieci już bawią sie sensownie i sensownie tez potrafią mówić, ale nie przejmuj się pomału nich sie z dziećmi bawi, nie zmuszaj go, w tym wieku dzieci też już maja ulubionych kolegow i tych nielubianych też, poobserwuj go podpytaj czy nikt mu nie dokucza , moze ta nieśmiałosc mu przejdzie po dłuższym czasie przebywania z innymi , nic na siłe, moje dziecko to było przeciwienstwo twojego , moze on narazie lubi obserwować innych,

Gość gość
A do tej pory nie miał ulubionego kolegi?

Gość gość
Nie mial ulubionego kolegi. Ma rok mlodszego kuzyna ale oni sa zupelnie rozni i niezbyt sie dogaduja. Martwie sie bo widze ze syn jest inny niz pozostale dzieci.

Gość gość
Ja w tym wieku też byłam taką ale jak byłam starszą miałam normalne kontakty. On może czasu więcej potrzebuje

Gość gość
A w jakim wieku wasze dzieci zaczely chodzic do innych dzieci w odwiedziny tak z wlasnej inicjatywy albo np zapraszac kolegow na urodziny?