Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ta szmata może tak zrobic?!

Polecane posty

Gość gość

bo inaczej jej nie nazwe! pracuję w sklepie odzieżowym, mam cały tegoroczny urlop do wykorzystania, ponieważ dla mojej szefowej nigdy nie ma odpowiedniego momentu na wolny dzień. Dostałam dziś telefon ze szkoły, żemoje dziecko strasznie wymiotuje, ma tempereture 39 stopni, że nie było innego wyjścia i dziecko zostało przewiezione do szpitala. Biegnę jak poparzona by zadzwonić do szefowej (która cały Boży dzień siedzi w domu) czy nie mogłaby mnie zastąpić, ponieważ muszę biec do szpitala, odebrała telefon i powiedzieła " nie ma mowy, ja teraz idę do fryzjera, przykro mi, do widzenia" i sie rozłączyła. Jak sięnie wkurzyłam, dzwonie jeszcze raz a ta nawet słowa nie dała mi powiedzieć i powiedziała "czy Pani nie rozumie co ja mówię? jest Pani w pracy, ma Pani obowiązki, porozmawiamy jutro" i sie rozlaczyla... rozpłakałam się, zadzwoniłam do teściowej i poprosiłam by poszła do szpitala,moje dziecko nadal jest w szpitalu. Zadzwoniłam do szefowej czy mogę wziąć jutro dzień z urlopu, powiedziała że niema takiej opcji, żeonamipowie kiedy mogę wziąć... i co ja mam teraz zrobic :( wszystkie kobiety z najbiższej rodziny siedziały w szpitalu półdnia tylko nie ja-MATKA

Gość gość
1. Masz prawo do urlopu na zadanie ale nie wiem ile on teraz wynosi, chyba 1 dzien. 2. Jednemu z rodziców przysługują dni wolne na opieke nad dzieckiem.

Gość gość
Na Twoim miejscu przyprowadziłabym poważną rozmowę z szefową. Czy ona w ogóle dosłyszała, ze chodzi o nagły wypadek i ze Twoje dziecko znalazło się w szpitalu? Co to za praca? Jestes w niej sama?